Jump to content

Fedda

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fedda

  22 lever action

  Hei! Jeg er også ute etter en kurant bøylerifle i .22. Har nå ute en annonse for å se om noen vil selge meg en pent brukt Winchester 9422 eller en eldre Marlin 39a til en vettug pris. I likhet med trådstarter kikker også jeg nå nærmere på en ny Henry i 22. som et alternativ til ovennevnte våpen. Jeg har i den forbindelse lest mye om Henryen i ulike amerikanske nettfora der mange skryter børsa opp i skyene, da særskilt med tanke på servicen fra produsenten som ettersigende er en familiebedrift med nettopp god service i høysetet. På den annen side er det flere amerikanske brukere som er lite fornøyd med at Henrys salong er av en noe lavere kvalitet i forhold til de gamle børsene fra Winchester og Marlin, dette nok for å holde prisen nede vil jeg tro etter hva jeg har lest meg til. Flere amerikanere ser ut til være skeptiske til at deler av våpenet er laget av en eller annen form for lettmetall som er malt og ikke blånert etter hva jeg har lest meg til, enkelte har også hatt mateproblemer med børsa skal jeg tro det jeg har lest. Selv har jeg falt litt for utgaven Henry kaller "Frontier" og synes jo derfor det er spennende å lese Rodges tilbakemelding i denne tråden. Jeg håper Rogde leser dette og kanskje legger ut noen bilder av sin børse? . Er det forresten noen av dere som har erfaring med Aspelie´s våpen? Jeg hadde ikke hørt om dem før jeg begynte jakten på en bøylesalong.
 2. Takk for tipset, Espen87!
 3. Hei Er det noen her inne som vet om det finnes en riflebane i Rogaland som er åpen for jegertrening nå i juli måned?
 4. Fedda

  1911 på budsjett

  Interessant lesestoff: http://www.shootingtimes.com/handguns/1 ... -shootout/
 5. Fedda

  1911 på budsjett

  Noe du selvsagt har helt rett i! De to forskjellige haglene har det til felles at de er designet av Mr. John Moses Browning, så vidt jeg husker måtte nærmest Browning "tvinges" til å lage tegningene til 1887`en. At jeg må ha en 1911 i skapet er i alle fall sikkert, må jo holde de to bøyleriflene jeg har som er laget på oppskrift av Browning med selskap .
 6. Fedda

  1911 på budsjett

  Når det gjelder Norinco skulle jeg gjerne hatt kloa i deres kopi av Winchesters 1897 pumpehagle, skulle jeg komme over en Norinco hagle ville jeg nok utført en grundig inspeksjon av hagla før jeg la pengene på bordet. Den kinesiske utgaven av 1911 forbigår jeg i stillhet, er heldigvis nok av 1911 pistoler å velge mellom sånn ellers.
 7. Fedda

  1911 på budsjett

  Kan godt stemme Jaktdepotet hadde Kimber i sitt sortiment tidligere ja. Driver ellers og leser om Ruger SR1911 vs. Remington 1911 R1 på ulike amerikanske fora, meningene om hvilken utgave som er den beste av de to er rimelig delte kan man si. Det flest misliker med Remingtons utgave er at den er en serie 80, men har egentlig dette så mye å si som amerikanerne ser ut til å mene?
 8. Fedda

  1911 på budsjett

  Jeg har ikke klart å finne noen norsk forhandler som fører Kimber, hos Interarms finner man nå bare Glock og Hammerli. Når det gjelder tilgjengelighet på ulike våpen jeg liker så skulle jeg aller helst bodd i USA .
 9. Fedda

  1911 på budsjett

  1873 rifle ja; enda ei børse jeg mangler i våpenskapet mitt...
 10. Fedda

  1911 på budsjett

  Spennende, da er det vel 1911 og Winchester 1897 det går i? Gratulerer med tittelen forresten .
 11. Fedda

  1911 på budsjett

  Som nevnt skal jeg holde et ekstra øye med bruktmarkedet når godkjent søknad foreligger, ingen tvil om det! Igjen litt off topic: bruker du 1911 i SWS? Jeg har fått med meg at det finnes en sidematch kalt "Wild bunch", hvis det er noenlunde inspirert Peckinpahs film av samme navn så kan jeg skjønne hvorfor en slik sidematch finnes .
 12. Fedda

  1911 på budsjett

  Det var nå litt interessant å finne hos Oslo Skytesenter, som dere skjønner bruker jeg Google flittig for tiden. Jeg får mer og mer sansen for Rugers SR1911 etter hva jeg finner og leser via søkemotoren, det meste jeg finner er naturlig nok amerikanske ytringer omkring denne pistolen. Superlativene flyr høyt og tett angående Rugeren, i forhold til prisen virker den som et wunderwaffe i følge yankeene! Jeg håper norske eiere og brukere av SR1911 kan komme med noen mer nøkterne betraktninger omkring modellen i anledning tråden min. Jeg mistenker ellers også det Hassel nettopp skrev om Colt; er selv redd for at man i dag betaler dyrt for et varemerke når man kunne brukt summen på noe langt bedre mht. kvalitet. Nå håper jeg uansett å holde meg under 10 store hvis det blir innkjøp av ny 1911 så Colt står ikke på listen min over mulige kandidater. Jeg tipper det er flere modeller å velge i også her i gamlelandet når man tøyer budsjettet noe mer enn hva jeg er villig til å gjøre.
 13. Fedda

  1911 på budsjett

  Jeg prøver jo å finne balansen mellom fornuft og følelser hva også våpen angår, en meget vanskelig balansegang kan jeg legge til for egen regning. Som nevnt i en annen tråd her på kammeret forkorter jeg for øvrig ventetiden med å lese om 1911, Haneviks bok om Kongsberg Colten er å finne foran meg nå, jaggu en velskrevet og interessant del av vår eget lands våpenhistorie!
 14. Fedda

  1911 på budsjett

  Colt har vel aldri vært særlig rimelig i innkjøp, men at de fantes å få kjøpt nye i Norge var jeg ikke klar over.
 15. Fedda

  1911 på budsjett

  Helt enig! Som nevnt forsøker jeg å finne ut hva som er tilgjengelig her til lands, slett ikke feil om Springfield blir et reelt alternativ til Ruger og de andre produsentene vi til nå kan velge i. Litt off topic i forhold til budsjettforslag i egen tråd: jeg fant just ut at Oslo Skytesenter selger Colt, et merke jeg ikke trodde var tilgjengelig i nye utgaver her på berget. Denne så jo litt spennende ut: http://osloskytesenter.no/Produkt/245/1 ... 991-Series" target="_blank" target="_blank.
×