Jump to content

SteyrScout

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SteyrScout

  1. Hei åtejeger84! Mange gode tips her! Å få noen til å blande klikkpatroner inn i magasinet ditt vil avsløre om du møter rekylen eller napper. Her er et tips for å "jukse" deg forbi den uvanen - hvis det er det du plages med. Noe som fungerer for meg er å presse av til det smeller; hver gang det smeller skal det komme som en overraskelse at det smalt akkurat da. Misforstå meg rett; jeg sitter ikke å måper hver gang det smeller fra børsa poenget er å ikke vite akkurat når det smeller. På den måten rekker jeg ikke å sette i gang uvanen min med å møte rekylen... Jeg lar Jeff Cooper forklare: " target="_blank" target="_blank" target="_blank Hvis jeg tar avtrekk slik at jeg vet akkurat når det smeller, har jeg en tendens til å møte rekylen - med det resultat at jeg setter skuddet lavt, og gjerne til venstre.
  2. Interessant tråd dette synes jeg. Er det noen som vet om det går å få kjøpt SanII-settet som forsvaret bruker? Har kurset, men har levert inn en del utstyr nå - deriblandt sanitetskit...
  3. Godt poeng med flagget Barks. Det er notert
  4. Hei! I foreningen min har vi diskutert å sette opp kunstig belysning på riflebanen. Rent praktisk er det uproblematisk å løse dette, men vi lurer på om det er noen krav i lovverket som må innfries. Har søkt litt på lovdata.no uten hell, men jeg er absolutt ingen kløpper på det, så jeg tenkte jeg skulle spørre kammerets brukere om hjelp.
  5. Har en 7x42slc. Jakter en del på sjøen, og der er den helt glimrende; lett å observere selv om det er bevegelse i båten. Bruker den også på annen jakt, og er godt fornøyd. Har mer forstørrelse i riflekikkerten hvis jeg vil telle tagger og slikt - men for å oppdage viltet er 7x nok for mine øyne. Dette er min første kikkert blandt "kremen", og det som slår meg mest er hvor behagelig den er i bruk; kan "sitte i kikkerten" i adskillige timer uten å bli sliten i øynene.
  6. -1 Er storfornøyd med min Beretta 391. Halvauto..
  7. Hei Barerobert! Jeg bruker en lignende metode, med noen forskjeller. 1. Heng opp en ren, stor skive. 2. Med hjelp av vater og tusj - tegn en strek i lodd på skiva. Tegn så en flekk øverst på linja. 3. sikt på flekken og skyt. 4. skru treffpunkt ned noen runder. Du vil at skuddet skal treffe langt ned på linja. 5. sikt på flekken og skyt. hvis begge skuddene er på linja, er du i mål. Hvis skudd nummer to avviker fra linja må du vri kikkerten litt for å kompansere.
  8. Tilstreber å avgjøre det med ett skudd i hjerte/lungeregion. Har aldri sett noen skuddreaksjon ved slike treff med dempet .308Winchester. Lader om i skulder klar til oppfølgningsskudd - men om godfølelsen er der holder jeg igjen og lar dyret få tid til å segne om. Når jeg går fram til fallet avgis fangstskudd hvis dyret ennå ikke er dødt. Kan nok komme til å brenne meg på denne taktikken den dagen skuddet ikke sitter der jeg tror, men det å kunne stole på instinktene er litt av det som gjør meg til jeger mener jeg...
  9. Ser ut for meg som at skytteren har full kontroll på situasjonen. Tror nok det ville kommet flere skudd om ikke jegeren hadde vært trygg i situasjonen. Om jeg ville gjort det samme? På ingen måte. Til det er jeg en alt for uerfaren fluktskytter med rifle...uten at det er noen god grunn til å kalle dette skuddet unødvendig....
  10. Oioioi! Den kan du vel trygt si kom på post! Er det en rettrekker jeg hører?
  11. Beklager å si det Mr.Polar, men dette er ikke samme kamera. 808 #11 har som Kammermusikk nevner tidligere i tråden en oppløsning på 1280x720. Et annet kjennetegn på #11 er at den lagrer video MOV format. Linker til diverse sider som omhandler 808 kameraer ligger lenger opp i tråden. Prisene på #11 ligger rundt 300 NOK inkl. frakt. Visst får man billigere kameraer, men da er det gjerne andre versjoner med lavere oppløsning. Som sagt er det mange forskjellige versjoner 808-kamera - de fleste med samme kamerahus (ser helt like ut), hvorav #11 er den beste versjonen så langt. Videoen jeg har lagt ut er tatt opp med 808 #11.
  12. festet med borrelås og en liten "strips" med gaffatape i tillegg.
  13. Maser litt til jeg.. Hvor kjøpte du zoomlinsen? Ingen problem! Her kjøpte jeg linsa. Det som er litt kjekt med kameraet er at det også fungerer som webkamera - en snedig detalj når linsene skal stilles inn..
  14. Her er linken til siden over forhandlere på ebay. Ligger som linker i post nr 2. Her er en bra side for å finne ut forskjellige tips og triks. Her handlet jeg fra. Jeg ser det er en del som selger kameraet uten tid/dato. Det kan være en ide, da det visstnok går an å kollapse kameraet hvis man prøver selv -i følge anmeldelsen av kameraet (12.40 ut i videoen)
  15. Det er oppgitt til å kunne ta opp i 40min på fulladet batteri. Mener jeg har vært i nærheten av det uten å bli fri for strøm. Batteriene slites ved bruk, og opptakstiden går ned etter noen ladinger. Jeg kjøpte et sett med billader og AA-adapter. når det gjelder zoom, så er det nok fast linse ja. Har kjøpt en 6x zoomlinse til iphone som jeg holder på å lage feste til - planen er å få det ferdig til søndag og elgakt. Er ikke 300 på ebay billig nok? Som sagt er det rapportert en del svindel med disse - da det finnes 12-14 forskjellige versjoner som alle har samme kapsling - men med store forskjeller i bl.a. oppløsning og lydkvalitet. Det som kalles #11 er det beste så langt jeg kunne finne ut. Jeg fant en side med "verifiserte" forhandlere med rent mel i posen. Skal legge ut linken hvis jeg finner den igjen.
  16. Ja, tilsynelatende. "top rated seller" er jo et bra skussmål. Det er visst en del selgere som svindler litt med disse kameraene, så det kan være lurt å undersøke litt først. Det finnes mange forskjellige versjoner av 808, men det er #11 du skal ha. Alle har samme utseende. Jeg handlet som sagt fra selgeren "beetleonline".
  17. Kjøpte meg et billig HD kamera for en stund siden. Det er ikke større enn at det får plass i en fyrstikkeske, og med tanke på at jeg ga 300kr for det er jeg veldig fornøyd med kvaliteten. Det eneste som jeg kan klage på er at det reagerer litt tregt på skiftende lysforhold og har begrenset batterikapasitet. Men som sagt - til den prisen kan jeg ikke klage. er en video med litt leirdueskyting (se den i 720p oppløsning). Kameraet er festet under løpet med medfølgende borrelås og litt tape.
  18. Får du Helixen i .338 RUM da? Den Krieghoffen så snedig ut Men kanskje ikke så praktisk hvis man ikke bare skyter frihånd?
  19. Fikk nylig en primos trigger stick i posten. Har hatt den med ut et par kvelder og er veldig fornøyd med hvor kjapp og lydløs den er i bruk. På minussiden synes jeg den er litt for høy på laveste still, men så lenge bakken ikke er glatt løses det enkelt med å skrå den litt for å komme lavere. Betalte 6-700 for den på ebay - frakt inkludert.
  20. SteyrScout

    Reklamasjon??

    Jeg ville bare nevne metoden fordi jeg vet at det hjelper hvis man har en slarkete justering. På tross av at jeg har Zeiss, Leupold og Nightforce, og bruker en Hensholdt innimellom - gjør jeg alltid dette ved siktejustering. På grunn av at jeg mener det eliminerer en feilkilde. Jeg skal ikke dra diskusjonene noe videre Gerry, det sporer jo etter hvert veldig av fra det trådstarter spør om. Og jeg tror vi begge har bestemt oss
  21. SteyrScout

    Reklamasjon??

    Jeg har lest om dette "fix" en par ganger, såvit jeg skönner gir det samme funktion som at slå på justeringstornet. Jeg mener fortsatt at kikkerten er defekt hvis dette er nödvendig. Jeg er enig at det måske löser problemet men en mekaniskt solid kikkert må fungere utan dette "fix". Gerry Atric Nja, jeg er ikke helt enig med deg Gerry Atric - Dette er ikke en "fix" men en forhåndsregel. Slark vil til slutt oppstå som følge av mekanisk slitasje - selv de dyreste og beste biler er utsatt for slitasje, så hvorfor ikke de dyreste og beste kikkerter? Å slå på tårnet vil kanskje gi den samme virkningen, kanskje ikke. Problemet er at det vet du ikke før du skyter. Å avslutte siktejustering på samme inngrep har to fordeler: * Du kan stryke gummiklubba fra lista over jaktutrustning. * Du oppnår repeterbare siktejusteringer. For meg er dette like selvfølgelig som å prøveskyte børsa etter at kikkerten har vært av - selv om jeg aldri har opplevd at noe har flyttet seg. SteyrScout
  22. SteyrScout

    Reklamasjon??

    Den får ikke akkurat skryt rund om den kikkerten der...eller Tasco generelt for den del. Skulle jeg brukt 5000 på kikkert med 3-12 ville jeg undersøkt S&B 3-12x50 eller nok en S&B 3-12x50 eller kanskje en Swarowski 3-12x56. Jeg har handlet mye av optikken min brukt, og har bare gode erfaringer med det.
  23. SteyrScout

    Reklamasjon??

    Hei! Jeg har ingen erfaring med Tasco, men uansett kikkert er det en god regel å ALLTID AVSLUTTE SIKTEJUSTERING PÅ SAMME INNGREP, for at ikke eventuell dødgang i justeringen skal ødelegge for deg. Jeg avslutter f.eks alltid OPP ved endring av høydejustering - Det vil si at hvis jeg skal stille 5 knepp ned, så knepper jeg 6 knepp ned og 1 knepp OPP. Dermed eliminerer jeg den eventuelle slakken som er i justeringen. Er det mye slakk, må du kneppe lenger forbi før du knepper tilbake dit du skal (f.eks. 10 ned og 5 opp hvis du skal 5 ned). Det samme gjelder selvsagt for sidejustering - velg en side, og avslutt alltid sidejustering mot den. Slik som du forklarer oppførselen på kikkerten, tror jeg denne teknikken kan løse problemet ditt. Uansett hvilken prisklasse og kvalitet det er på kikkertsiktet er dette en god vane å ha. Håper det ordner seg for deg på et vis
  24. Har en 391 urika i kaliber 12 som har gått 6-7000 skudd. Stort sett leirdueskudd. Jeg har opplevd kun en gang at den ikke har ladet om skikkelig. Da etter mange hundre skudd uten puss, før den sto et par-tre mnd i skapet og jeg tok den ut for å ta noen fugler på åtet. Det var ikke leirdueskudd, bare dårlig puss. Puss skikkelig rent og vær grådig med oljen etterpå, for mye olje vil bare samle skitt. Jeg smører kun sluttstykket med en dråpe olje på hver side på føringene, og ikke noe mer enn det. Gass-sylinder og stempel skal IKKE smøres. Prøv dette.. Jeg vet ikke hvor lette ladninger 20'n skal takle, men vil tro at den også skal greie leirdueskudd. Hvis den ikke gjør det, er det kanskje grunn til å klage?
×
×
  • Create New...