Jump to content

EtronX

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EtronX's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

14

Reputation

  1. Bare å ringe de og spørre etter Runar.
  2. Runar Jonsson på Jakt og Friluft i Arendal. Svært dyktig kar
  3. som jeg sa; skyt uten brems Om som M67 påpekte så er det ikke lov med brems.
  4. Jeg har nå bare stilt opp på feltstevner med Blaseren, «stor» kikkert , demper og skytterreim. Ikke det at jeg har vært på så mange, men det har aldri vært noe problem å få skyte grovfelt. Kan vi ikke alle legge egoet, og patent på vett, til side? Skyte med det vi har og ha det moro. God trening er det og Så lenge man skyter med et «normalt» kaliber uten brems, skremmer man ikke vannet av de andre på laget. Skulle man møte motstand på et stevne er der vel bare å svare at noen må fylle opp resultatlista fra bunnen. At det er viktig å støtte opp om de forskjellige skytterlagene. Vanskelig å argumentere mot det.
  5. Jeg sveiste på et RPS-feste på en liten metallplate jeg hadde liggende. Filte ut litt på KKC-stokken for å få den flat. Noen små skruer og epoxy, så holder den fint. Bruker en RPS tofot på børsa.
  6. Jeg har nå vært med på noen feltstevner med jaktbørsa. Kan ikke si annet enn at det er veldig moro. Trivelige folk er det også, samt god trening. Har vunnet alle stevnene jeg har deltatt i, bortsett fra ett. Det er en fordel å være eneste skytter i jegerklassen (nå kikkertklassen ) Det er tålig enkelt å mille avstanden med kikkerten, men er man usikker er det jo bare å spørre en av ringrevene rundt seg. Det er kanskje greit å begynne med kjente avstander. Da trenger man bare forholde seg til vinden og skru riktig vei. Det er utfordrende nok i seg selv. Man blir kjent med børsa på hold de færreste har skutt før. Dette er det mye læring i. Man får også et realistisk forhold til hva som er langt i forbindelse med jakt. Det står jo som oftest ikke på utstyret, eller troen på egne ferdigheter Tror ikke man skal ta dette så høytidelig. Det er moro å hive seg med, og dra av noen skudd. Nevnte jeg at man møter mange trivelige folk
  7. Prøver å få litt liv i denne tråden igjen. Mitt mål er å finne en kule til alt. Jakt, felt og langhold. Jeg skyter med en Blaser R8 i 6,5x55. Valget så langt er 143 gr Hornady ELD-X. Av krutt har jeg valgt Hodgon H1000. Dette kruttet gir en lett komprimert ladning. Kjørte ladestige for å finne noden med jevnest hastighet. Endte opp på 51,2 gr. Dette ga en ES på 3 m/s og ca. 818 m/s. Så langt, så bra. Problemet er at jeg ikke får presisjonen jeg ønsker. Ligger nå på ca. 3 cm på 100m. Har skutt treskudds serier der jeg har variert friflukten fra 1mm opp til 2mm i steg på 0,25mm. Beste presisjon fikk jeg med lengst friflukt. For moroskyld ladet jeg fem 144 gr Sierra Matchking med samme kruttmengde. Det ble ett romslig hull, og samling på under 1 cm. Det er litt frustrerende å ikke få ELD- X til å gå skikkelig i Blaseren. Tar gjerne i mot gode råd
  8. Gammel tråd dette, men jeg tar sjansen på å gjenopplive den. Skal begynne å lade litt igjen. Bakerst i våpenskapet sto det to bokser med Norma N-4 fra rundt år 2000. Kruttet har vært lagret inne i originalbokser, og i tørre og tempererte omgivelser. Det burde vel ikke by på noe problem å bruke dette kruttet nå. Noen som har noen meninger om dette?
  9. EtronX

    Cz-Klubben

    Jeg har også kikket litt på dette problemet. I og med at min kikkert er relativt stor, blir det lite klaring mellom den og hevarmsbolten. Det jeg har sett er dog at kula på hevarmen er hul. Det bør være mulig å gjenge hullet, og så sette inn en liten dreid forlenger.
  10. Kjøpte alle J&F hadde på lager. Har fortsatt en god del. Sjekket dog her om dagen og de er mulig å skaffe fra USA.
  11. Her er bildene . Når det er sagt er alt til salgs for den rette prisen
  12. Jeg har aldri nærmet meg tom for strøm. Har stort sett skutt en sesong, og så byttet batteri før neste.
  13. 27 mikrosekunder på EtronXen. Har en stående i 22-250. Har vel rundet 500 skudd. Aldri noe problem. Bare å passe på at man har et friskt 9 volts batteri i. Ferdigladet ammo er ikke mulig å få tak i, men tennhettene finnes fortsatt.
  14. EtronX

    Cz-Klubben

    Det ble en Viper HS-T 4-16 X 44 med MRAD retikkel.
×
×
  • Create New...