Jump to content

Plinkaren

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har t-bolt carbon som sekkerifle. Ble skutt 20+ ryper med denne i fjor. Veldig fornøyd med mekanismen. Fin å ha med seg i sekken, men har funnet ut at beste posisjon for å skyte godt med denne er å finne en stein som anlegg i sittehøyde. Tror nok jeg på sikt kommer til å gå over til en rifle med varmintprofil i kaliberet, da riflen for ofte oppleves som noe ustabil og vinglete. Presisjonen på banen er god nok i massevis, men altså litt utfordrende å få til presisjonen i tilfeldige feltposisjoner.
 2. Får bidra litt her da dette er en tråd som gir litt inspirasjon. Prøvde meg selv en stund med allroundprinsippet og få våpen i skapet. Men har innsett at jeg er alt for glad i våpen og fint treverk. Har nettopp "sparket ut" en tikka 595 og en blaser R8. er vel stort sett igjen noen funksjonelle knekkvåpen. Har: 1. Browning T-bolt carbon m/demper 17 hmr m /Khales 2-10x50 2. Ferlach drilling 20-7x57R m/ swarovski z6i 1-6x24 i hakemontasje 3. Blaser F3 Game 12/76 4. Caprinus 12/70 5. Blaser K95 6.5x55 m/ swarovski habicht 4-16x50 Ønsker -Sako vixen med hightech ombygd av Rafdal i 222r.
 3. Hvilken stokkolje bør jeg bruke på blaserstokken? Ser at blaser har en egen stokkolje. Er det denne man bør bruke for å vedlikeholde stokken? Andre forslag? Har vurdert CCL oljen.
 4. Jeg har skutt et tyvetalls ryper med t-bolt carbon 17hmr denne sesongen. Har montert en khales 2-10x50 med parallaksejustering og demper.T-bolt mekanismen fungerer godt og 10-skuddsmagasinene er greie å håndtere i kulden. Min erfaring er at det er vanskelig å skyte godt med den pga. stokken, den er for kort. Har måttet sette på en gummiforlenger for å forlenge den noe. Stokken vil sannsynligvis være for kort for personer over 175. Den er utrolig fin å ha med i sekken, men jeg vurder nå et våpen med noe mer tyngde og bedre balanse.
 5. Er det noen som har demontert bakstokken på bbf95 . Hvor er festeskruene plassert?
 6. Bør man sende slike kikkerter til det norske importleddet eller direkte til swarovski/ kahles i utlandet Hva trengs evt. av dokumentasjon?
 7. OBS.OBS. undervannsjakt er en fin aktivitet. Det bør ikke i denne tråden gis inntrykka av at det bare å kjøpe drakt og harpun og sette i gang. Som med annen dykking er det en del sikkerhetsrutiner og fysiske forhold som spiller inn og som bør følges. Som aldri å dykke alene, pusteteknikk og pauser, tilstrekkelig kroppslig fysikk, bruk av harpun osv. Som oftest vil det gå bra å plaske rundt alene, men det er også en helt reell sjanse for drukningsdød. Jeg vil anbefale dere å lese om " shallow water blackout" og "deep water blackout" på wikipedia.
 8. Kimber superamerican 223. Hvorfor? Fordi jeg liker å bli bedratt av utseende..
 9. Jeg har nå forelsket meg i en Blaser bbf95 Std. 12/ 7x57R med fantastisk kvalitetsfølelse. Selger nå unna både sako quad , tikka t3 og R93. Tror nemlig at en bbf95 med div. kikkerter vil kunne møte mine behov. Småvilt og litt rådyr/hjortejakt. Liker godt å skyte med åpne sikter på denne, passer perfekt til mine mål. Men har tilgjengelig en kahles 1,5-6x42 og en zeiss variopoint 2,5-10x50 med lys og kulekomp for krevende oppgaver. Bilder kommer. Vil gjerne lage en tråd her. Inviterer derfor flere med disse våpene om å bidra med sine erfaringer, gjerne med bilder.
 10. Ja det er en fin sak .Kjenner Anschutzriflene godt etter å ha skutt en del skudd med disse i konkurransesammenheng. Såvidt jeg kan se er denne weaterbyen svært lik modellen 1517. Men jeg tror heller ikke den er så vanlig i Norge. Stokkdesignen på jaktriflene fra anschutz er lite intressant, etter min mening. Men jeg kunne likevel godt tenkt meg en tommelhullsutgaven av modellen 1517. Så hvis noen sitter på en slik evt. en Weaterby markxxII i 17hmr så send gjerne en pm.
 11. Er det noen som har erfaring med Weatherby Mark XXII i 17hmr. Er denne solgt i Norge?
 12. Har du prøvd å gi den et forsiktig kakk i bakkant. Grunnen til jeg sier det er at jeg opplevde det samme da jeg skulle bytte stokk på min blaser. Det var riktignok inn i en offroadstokk.
 13. Noen som vet hvor det kan kjøpes objektivdeksel til Leica 8x20 BL Evt. universalløsninger som fungerer.
 14. Ja, jeg vil kanskje påstå det. Har ikke noen forskningsresultater å vise til.. Det er skrevet en del om dette på kammeret. Presisjonspotensialet kan likevel være litt kilent å få ut, vil tro det kan være større variasjoner mellom våpen enn mellom ulike kaliber. For å få den beste tilpassede ammunisjonen i en randtenningsrifle bør en dessuten teste ulike produsenter og lotnr. og gjerne i benk. 17hmr har imidlertid mer hastighet som spiller positivt inn på kulebanen. Min lille subjektive erfaring er at 17HMR er et lettskutt kaliber, jeg skyter lett gode samlinger.
 15. En liten historie om 17 hmr. Jeg hadde nettopp en artig opplevelse da jeg var på vinterjakt med truger sist helg. Skremte plutselig opp en reveunge. Reven stoppet på ca.80m da hadde jeg ikke fått rifla ut av riflesekken. Den stoppet på ca 150m da kunne jeg prøvd et skudd, men jeg syntes det var litt langt hold på frihånd (noen hadde vel skutt)... Den stoppet på 200m og kikket på meg osv... For å si det sånn, jeg gikk og tenkte på 223 og 6,5 etterpå. Med et slikt kaliber utnytter en flere situasjoner. Men da jeg også jakter i områder med hytter og grisgrendte strøk synes jeg det er ok å bruke 17HMR på småturer. Jeg setter 17 HMR foran de andre randtenningspatronene pga.den ekstreme presisjonen, noe jeg setter pris på. Bruker sako quad 17mr.
×
×
 • Create New...