Jump to content

Plinkaren

Members
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har t-bolt carbon som sekkerifle. Ble skutt 20+ ryper med denne i fjor. Veldig fornøyd med mekanismen. Fin å ha med seg i sekken, men har funnet ut at beste posisjon for å skyte godt med denne er å finne en stein som anlegg i sittehøyde. Tror nok jeg på sikt kommer til å gå over til en rifle med varmintprofil i kaliberet, da riflen for ofte oppleves som noe ustabil og vinglete. Presisjonen på banen er god nok i massevis, men altså litt utfordrende å få til presisjonen i tilfeldige feltposisjoner.
 2. Får bidra litt her da dette er en tråd som gir litt inspirasjon. Prøvde meg selv en stund med allroundprinsippet og få våpen i skapet. Men har innsett at jeg er alt for glad i våpen og fint treverk. Har nettopp "sparket ut" en tikka 595 og en blaser R8. er vel stort sett igjen noen funksjonelle knekkvåpen. Har: 1. Browning T-bolt carbon m/demper 17 hmr m /Khales 2-10x50 2. Ferlach drilling 20-7x57R m/ swarovski z6i 1-6x24 i hakemontasje 3. Blaser F3 Game 12/76 4. Caprinus 12/70 5. Blaser K95 6.5x55 m/ swarovski habicht 4-16x50 Ønsker -Sako v
 3. Hvilken stokkolje bør jeg bruke på blaserstokken? Ser at blaser har en egen stokkolje. Er det denne man bør bruke for å vedlikeholde stokken? Andre forslag? Har vurdert CCL oljen.
 4. Jeg har skutt et tyvetalls ryper med t-bolt carbon 17hmr denne sesongen. Har montert en khales 2-10x50 med parallaksejustering og demper.T-bolt mekanismen fungerer godt og 10-skuddsmagasinene er greie å håndtere i kulden. Min erfaring er at det er vanskelig å skyte godt med den pga. stokken, den er for kort. Har måttet sette på en gummiforlenger for å forlenge den noe. Stokken vil sannsynligvis være for kort for personer over 175. Den er utrolig fin å ha med i sekken, men jeg vurder nå et våpen med noe mer tyngde og bedre balanse.
 5. Ja nå har jeg forsåvidt lagt min sako vixen ut for salg. Men uansett så synes jeg disse optilocmontasjene er noe klumpete. Leupold lager montasjer tilpasset sako. Det finnes også noen slanke leupoldmontasjer som jeg tror heter rimfire, de er virker å være noe slankere i godset . Disse tror jeg skal gå greit på en 223 med så lite rekyl.Har ett sett av disse selv.
 6. Jeg er med! Flott initiativ. Har en sako vixen 461 i 223. Denne er ombygd med halvtungt Walther løp med 1-9 twist. og er beddet i en Boberg stokk. Jeg har satt på en swarovski 3-9x36 i lave leupold montasjer. Skal få sendt inn noen bilder etterhvert. -Har forresten en oljet original stokk til sako vixen til salgs. + i tillegg noen høye slanke leupold montasjer til sako som passer fint til kikkerter som er rundt 50mm i diameter til salgs,
 7. Jeg ser det er flere som benytter seg av gamlehvitevarer til røykehus og lignende... Så da får jeg vel legge inn min fars variant. Han bruker det samme 1x1 huset som mange her. Men han har plassert ovnen i en slak bakke ti meter nedenfor røykehuset. Han har da et 10 meters blikkrør med ca. 25cm diameter åpning som ligger fra ovnen til selve røykehuset. Han bruker en vaskemaskintrommel til ovn... Tanken bak det lange røret er at røyken skal bli noe avkjølt før den går inn i røykehuset.
×
×
 • Create New...