Jump to content

Worrim

Members
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Worrim's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Tja det står slik i mange læreverker, linje gjennom anklene og hoftene skal peke på blinken, det er vel det optimale men det funker bare ikke for alle. Når jeg har "korekt" stilling peker da til venstre for skiva så hø fot må bak ve slik at jeg kan peke avlappet på blinken. Personlig har jeg da litt tvist i bena, hofta peker på blinken og vridning i overkroppen. Jeg har også tærne lett sammen for da stopper de siste bevelgelsene i våpnet, men alt dette er individuelt. Det er også endel som står vendt mor skiva også i dfs skyting med helt oppreist stilling (ingen vridning) og det funker også. Et siste alternativ er jo den gamle ett bens stillingen, den funker også dersom du trener nok på det (det er fortsatt noen av skisyterne som gjør dete, men jeg anbefaler det egentlig ikke) Når jeg skyter på lang arm står jeg ca 45 grader mot sikteretning lett bakoverbøyd. Hø arm høy albue og trekker hardt hardt hardt slik at våpnet holdes av hø arm og ve bare brukes til å styre den siste biten. god bøy i ve albue. Løfter litt forbi, slipper ned til der jeg vil treffe og presser rolig av.
  2. Innretting (stilling som gjør det mulig å peke på målet i (mest mulig) avspent stilling) avspenning siktebilde avtrekk Dette er min generelle huskeliste for rifleskyting og funker stort til alt så langt. Dersom du vil bli ekstremt god må innrettingsbiten overtrenes til det er automatisert, ifølge noe gammel russisk forsking ligger det på ca på 3000 - 5000 repitisjoner avspenning slipp alt av spenning (som ikke holder våpen/stilling riktig) siktebilde - sikt der du vil treffe avtrekk - press rolig av til det smeller Worrims bare gjør det oppskrift.
  3. Jeg bruker en links trigger hanske som skytehandske, den er tynn og fin med litt gumiering mot der reima treffer.
  4. Så vidt jeg husker er arbeidsuniformen felt 2, sommerfeltuniform så det går nok bra.
  5. Eller du kan lese bruke maks tabellen for avstand til figurene. Ser den liten ut skru på maks avstand. Er den større skru noen knep under maks. Men hvis du gjør dette lærer du aldrig avstandsbedømmelse.
  6. it depends Dersom du ikke er spesielt storvokst er nok junior stokk det rette for deg. Jeg burde egentlig bytte til junior stokk men jeg har brukt "normal" stokk og for lang mauser stokk siden jeg startet å skyte for over 20 år siden. Balansen kan ordnes med litt bly bak i skjeftet i verste fall.
  7. Jeg misshandler pipene mine med messingbørste, til og med ut og inn av munningen og kan ikke se at det har noen betydning for presisjon. Bruker også slipepasta innimellom for å ta ut mantel.
  8. Med den blyammoen som brukes i hv for tida holder hk-en 1 moa samling på 100 m ihvertfall. Jeg har ikke fått testa så mye på langhold enda. Har vurdert å sette på en stjernekikkert for å prøve. (Skjeve hornhinner og aimpoint gir litt rare siktebilder etter noen serier ). Ellers for å svare på spærsmålet i tråden hvet jeg at ca 5 cm er godt mulig på 400m med diopter og reim.
  9. Jeg har en tabell jeg har brukt for miljøammo med hk416; Kulebanen til 416 krysser på 47.5m og 200m. 30m 2cm under 50m senter 100m 5cm over 3 klikk ned 150m 4cm over 2 klikk ned 200 senter 250m 10cm under 2 klikk opp 300m 25cm under 5 klikk opp 350m 47cm under 8 klikk opp 400m 76 cm under 12 klikk opp 450m 118 cm under 16 klikk opp 500m 170 cm under 21 klikk opp 600m 318 cm under 32 klikk opp 1 klikk på aimpointen utgjør 1,6cm på 100m Så viss du er innskutt på 200 er svaret i tabellen ca 170 cm. Hvis du har data er det bare å laste inn i pcb, eller andre balistikk programmer. Jeg har prøvd dette på feltfigur i dfs og jeg traff b65 med 5/3 på 580 m med forsvarets rifle og tvilsom miljø ammo som slenger dårlige niere .
  10. Dette er vel en avart av "Boer" metoden som bygger på at avstanden mellom øynene og lengden på armene har like forhold. Dette er helt avhengig av at du tipper riktiv avstand i terenget. Mest vanlig har vert å bruke en lyktestople eller tre som man legger og teller antal ganger i terenget. F.eks tre lyktestolpe høyder (11 m) gir 33 X 10 = 330m. Jeg har også brukt å telle biler (5m) i terenget. Denne typen avstandsbedømmelse kan bli forholdsvis nøyaktig med trening.
  11. Hvis jeg husker riktig gikk min ca 0,7 cm per knepp, men det er lenge siden .
  12. ja du kan sikkert borre i kassa og skru dem fast, skinna er flat og fin oppå. Men anbefaler det ikke. Det finnes flere fester som går rett på skinna og i praksis har 0 treffpunkvandring når de tas av og på.
  13. Jeg har skutt på over 600 meter med mauser og sauer påmontert diopter sikter, busk, hauge og elit i dfs og det funker stort sett. så lenge jeg ikke lurer meg selv med avstand og vind da . Nå hvet jeg ikke hvor lett det blir å se gonger, det avhenger vel av bakrunn og farge på dem.
  14. Både panserbrytende og sporlys er så hvidt jeg forstår ulovlig å ha i privat eie så jeg tviler på at du får kjøpt sporlys kuler.
  15. Dersom du vil gjøre ting svært billig fins det løse kolbeforhøyere og grepet kan forandres hvis du legger inn treverk.
×
×
  • Create New...