Jump to content

Kull

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Kull's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Kull

    Ruger mk4

    Har de fjernet den forbanna idiotiske loaded chamber indicatoren som de innførte i markIII så kan det være interessant.
  2. Jeg synes Massad Ayoob har skrevet en svært god kommentar angående denne saken på sin blogg: http://backwoodshome.com/blogs/MassadAyoob/2012/12/15/against-monsters/
  3. Innenfor juridisk språkbruk er ihvertfall "særlig kvalifisert behov" et rimelig trangt nåløye. Jeg tror den vanlige norske jeger har rimelig liten sjanse til å få innvilget mer enn 6 jaktvåpen slik denne bestemmelsen er formulert, det er en ren unntaksbestemmelse for ekstraordinære tilfeller.
  4. Norsk redaktørforening har i årevis kjempet med nebb og klør mot enhver innskrenkning i offentliggjøring av skattelistene, og har hevdet at dette er svært viktig for at de skal kunne drive sin "kritiske journalistikk". Nå er jeg over gjennomsnittet interessert i nyheter, men dagene etter at skattelistene blir publisert er de eneste dagene jeg kobler helt ut. Overskriftene er feks: Så mye tjener Skal vi danse-kjendisene, her er Norges riking-gate, osv. Alle andre nyheter drukner i dette mølet. Jeg kan ikke huske et eneste eksempel på såkalt kritisk journalistikk. Dette vil nok også i stor grad bli brukt til underholdningsjournalistikk, slik som: Her er Valens våpensamling, Jens Stoltenberg kjøper ny jaktrifle, osv. I tillegg er jeg bekymret for hva journalister på nyhetsjakt klarer å koke sammen med tilgang til dette registeret, det kan være en stor belastning for enkeltpersoner å bli hengt ut i mediene.
  5. Hvis du ikke trenger så veldig høy effekt (1400w), så finner du ikke noe mer pålitelig enn Optimus Svea.
  6. Nybakt, varm eplekake med vaniljeis slår aldri feil.
  7. Kull

    Valg av Katana

    Ja, dette er hva som var omfattet av den gamle forskriften. I den nye forskriften er det i tillegg lagt til formuleringen: "...eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter." Jeg synes det er litt uklart hva som omfattes av denne regelen.
  8. Kull

    Valg av Katana

    Er det i det hele tatt lov å kjøpe slike ting lenger, etter de nye "voldsprodukter-reglene" i våpenforskriften?
  9. Jeg sendte en forespørsel om denne kniven til Helle. Vedlegger svaret her for de som er interessert: Hei Temagami vil komme i salg i Norge i løpet av våren/forsommeren, men vi har ikke eksakt tidspunkt. Den er laget med to forskjellige ståltyper: 3-lags laminert rustfritt stål og 3-lags carbonstål. Vi har ennå ikke fastsatt den norske prisen. Med vennlig hilsen AS Helle Fabrikker 6982 HOLMEDAL
  10. Kull

    Tips til Lavvo

    Jeg lette litt rundt på nettet etter Lavvo selv, og kom over denne siden som selger flere forskjellige typer: http://www.bisontelt.no/ Jeg har ikke sett de selv, så jeg kan ikke anbefale dem, men de har ihvertfall bra utvalg.
  11. Det går i reprise Mandag 27/12 kl 18:00 på TV2.
  12. Det er vel det samme som "Sous-vide"? http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/12/05/451261.html Jeg har ikke prøvd det selv enda, men dette minnet meg på at jeg må prøve snart. Hvis man vacuumpakker viltkjøttet før man legger det i fryseren må vel dette bli en uslåelig kombinasjon.
  13. Synes denne var litt morsom: http://www.dinside.no/843932/slik-blir-billigkniven-like-god-som-proffenes
  14. Eventuelt kan du kjøpe noe slipepasta og kutte til en lærbit eller noe. Slipepasta kan du kjøpe billig på ebay. Bare søk på "diamond paste".
  15. Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3620903.ece "Skal henrettes med skarpe skudd" Uff, det hørtes ikke bra ut. Men det er vel tross alt bedre enn å bli henrettet med løsskudd?
×
×
  • Create New...