Jump to content

Kermit

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Kermit last won the day on April 8 2017

Kermit had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I 1988 ble 4 personer skutt på en skytebane nær Farsund, det er grunnen til at det ble restriksjoner på kjøp av haglegevær. "Blålysetatene" fikk også nye instrukser om skarp sone og politiet fikk bedre utrustning. https://www.nrk.no/dokumentar/xl/fire-drap-som-forandret-norge-1.13970131 https://no.wikipedia.org/wiki/Skytetragedien_i_Farsund_i_1988
 2. Sist jeg var på skytebanen hadde jeg med: Krag-Jørgensen M/1894, Mauser G33/40 og Mosin-Nagant M44. Det ble jo endel skutt med t-skjorte, og skulderen hadde endel blåmerker etter det. Mosin-Naganten er klart værst av de 3 når det kommer til følt rekyl. Jeg har også en M91/30, og har hatt finsk M39 som er solgt. Tilgang til fabrikk ammunisjon er dårlig for tiden, håper det bedrer seg i framtiden.
 3. Hygrometeret mitt viser "Normal" mellom 40% og 70%. Om sommeren er det høyere luftfuktighet, har sett det opp mot 70% på det meste. Om vinteren ligger det ned mot 40% og noen ganger lavere. Har ikke sett rust på noe av det som er inni våpenskapet, og alt er oljet. Jeg flyttet i fjor til et hus som er bygget i 2007 og det virker ganske tett, våpenskapet står i en gang mellom soverommene. Men lengre bort i gangen er det vaskerom og bad, en kan se forskjell på luftfuktigheten når flere dusjer og vaskemasking og tørketrommel brukes, men det er klimaet ute som har mest innvirkning. Varme sommerdager med regn gir høy fuktighet.
 4. Jeg har hygrometer og følger med på luftfuktigheten ved våpenskapet mitt. Er det noen som vet hvor mange prosent luftfuktighet en bør holde seg under for at det ikke skal ruste?
 5. Her er begrunnelsen fra POD om hvorfor de ikke vil godkjenne M1 Karabin og Tokarev SVT-40 til samling, se vedlagte bilder.
 6. Hvis jeg skyter med noe som kan være korrosivt så pleier jeg og skyte de 2-3 siste skuddene med noe som ikke er det, da får en vel blåst ut det værste av pipa?
 7. Kermit

  Boltrifle i 7.62x39

  Da var våpensøknaden forlenget med 6 måneder Jeg ringte Våpen-Søilen og spurte om Ruger American Ranch bolt-action i 7,62x39 og de sa at dette kaliberet var en spesialbestilling og prisen ville havne på 6900,- Leveringstiden var fra 3 til 6 måneder, og mest sannsynlig 6 måneder. https://ruger.com/products/americanRifleRanch/specSheets/16976.html
 8. Skal en lov høres noenlunde fornuftig ut i mitt hode må den være basert på tekniske spesifikasjoner og ikke følelser og utspill til politikere. Hvis de vil forby Ruger Mini-14 må det blir forbud mot alle halvautoer som har løst magasin. Registrerer at det har dukket opp mye bra halvauto rifler på Finn.no de siste dagene, denne teksten fra en salgsannonse forteller vel det meste: Jeg ønsker å selge min Browning Bar Match. På grunn av overgang til bolt rifle.
 9. Guro Angell svarte meg i en e-post på søndag om kompensasjon for Ruger Mini-14: Høyre stemte som du nevner mot dette da vi mener vurderingen av denne type forbud ikke bør ha en økonomisk implikasjon. Det vil kunne føre til at det ble økonomiske forhold som ble lagt til grunn for vedtaket om og ikke behovet for et forbud. Flertallet har derimot ønsket å vurdere hvordan våpeneiere kan kompenseres, og vi retter oss etter det.
 10. Når politikerene har hatt votering nummer to og den nye våpenloven skal implementeres, må den vel gjennomgåes av justisdepartementet for "juridisk vask" slik at den ikke bryter noen andre lover. Tenker da på eiendomsrett, tilbakevirkende kraft og politiets tilgang til private hjem. Så det vel er ikke sikkert politikerene får det helt som de ønsker.
 11. Ikke så greit for min del da jeg eier en Ruger Mini-14....
 12. Hvordan blir saksgangen videre? Nå har vi hatt første votering, hvor og når skjer votering nummer to? Og hvilke muligheter har vi til å påvirke endringer fram til det?
 13. Vi må ihvertfall kjempe for kompensasjon, hvis vi taper på det punktet vil det danne presedens. Hvilke type våpen de nå vil ha forbudt har ingen betydning, vi må stå samlet. Det er en lang liste over våpen som ikke kan omsettes lengre, men dette er første gang de vil legge ned forbud og inndragelse. Det må prøves juridisk, uten tanke på våpenlov, her snakker vi vel om eiendomsrett.
 14. Kermit

  Boltrifle i 7.62x39

  Selges Ruger American her til lands i 7,62x39? Så grei ut den, kunne godt kjøpt en slik
×
×
 • Create New...