Jump to content

Target

Members
  • Posts

    627
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Target

  1. Noen som vet hvilken av de to nevnte patronene (fabrikk) som gir høyest munningshastighet i en 51 cm pipe?
  2. Morsom tråd. Startet med motstand mot hytteutbygging og endte i atomfysikk
  3. Poenget er ikke at folk mister jobben. Det er alltid trist, men vi kan ikke ofre villreinen for å redde et par hundre jobber. De fleste er enige om at det var greit å slutte med hvalfangst i sørishavet på 50-tallet, selv om mange mistet jobbene sine. Dessuten - vi må jo på et eller annet tidspunkt gi oss med hyttebyggingen. Vi kan jo ikke bygge ned hele fjellheimen.
  4. Dette er utrolig gode nyheter. Den ukontrollerte hyttebyggingen må ta slutt. Villreinen er sjanseløs om galskapen fortsetter. Hytteprodusent sier opp minst 50 ansatte – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio Saltdalshytta og andre produsenter av hytte sliter med økonomien og endringer – NRK Nordland
  5. Var en tur innom Jaktia på Jessheim og ble kontant avvist når jeg ville se på utvalget (som for øvrig var veldig dårlig). Samtidig har Skittjakt fjernet ammo fra sine nettsider, og XXL fjerner ammo fra butikkhyllene. Hva skjer?
  6. Det må lages en nasjonal redningspakke for villreinen som må kunne overstyre kommunal utbyggingskåthet. Planen må innføre fullstendig stans i all hyttebygging i randsonene og stengning av turisthytter i kjerneområdene. Veier inn i villreinområdene bør enten stenges permanent eller i sore deler av året. Veien til Rondvassbu og andre tilsvarende hoteller må stenges på permanent basis. Ja dette er tildels dramatiske tiltak, men er i følge forskerne, eneste mulighet til å bevare villreinen på sikt.
  7. Problemet for villreinen er menneskelig ferdsel. Ukontrollert hyttebygging i randsonen og turisthytter i kjerneområdene er en dødelig kombo. Ferdselen må rett og slett begreses. Så enkelt og så vanskelig.
  8. Nå er tom DNT enig med meg: https://www.nrk.no/innlandet/dnt-stenger-tre-turisthytter-i-rondane-for-selvbetjening-av-hensyn-til-villrein-1.16091789 I tillegg bør Friisveien stenges hele året. Også andre veier som strekker seg langt inn på snaufjellet bør stenges.
  9. Interresant - kan jeg spørre om hvorfor 7x65r ikke blir så ofte med på tur?
  10. Har planer om en ny kipplauf men sliter med å velge mellom de to nevnte kaliberne. Har mest lyst på 8x57 IRS men er jaggu ikke sikker. Skal primært jakte rein med børsa. Synspunkter mottas med takk.
  11. Torx-trikset funket som bare det!. Takk for tipset.
  12. Hei Har en optilockbase med umbrakoskruer hvor hodet på den ene skruen er så slitt at jeg ikke får skrudd ut skruen. Noen gode løsningsforslag?
  13. Tvil i vei. Har intern info. Fasit kommer jo om ikke så lenge.
  14. Endelig - og dermed blir det 8 våpen per mann uten for mange spørsmål.
  15. Endelig en seier for villreinen: https://www.nrk.no/innlandet/har-kjempa-i-50-ar-mot-dnt-hytta-grahogdbu-som-star-i-vegen-for-villrein.-hytta-skal-til-maihaugen-1.15403178 Da er det bare å gjøre det samme med Rondvassbu og Snøheim!
  16. Hytteutbygging i randsonen er negativt for villreinen OG hotellbygging midt i leveområdene er negativt for villreinen. Altså begge deler. Hva som er verst er ikke poenget. Poenget er at villreinen trolig er borte om 50 år så lenge vi teppebomber fjellet med hytter og hoteller. Det blir opplagt vesentlig mindre ferdsel i de sentrale fjellområdene hvis man ikke kan ta utgangspunkt eksempelvis Rondvassbu eller Snøheim. DNT gir fullstendig blaffen i villreinen.
  17. Tror nok at villreinen blir fornøyd hvis noen stenger ned Rondvassbu (og Snøheim) for godt. Frykter at villrein i Rondane er i fare på grunn av hytteutbygging – NRK Innlandet – Lokale nyheter, TV og radio Synes det er utrolig at antatte jegere på dette forumet forsvarer en organisasjon som systematisk bygger midt i villreinens leveområder. Enda mer pussig er at det aksepteres at det er DNT Oslo som står bak disse hotellene i fjellet. Snakk om å sage av greinen man sitter på.
  18. Gode nyheter for villreinen: https://www.nrk.no/innlandet/dnt-stenger-en-rekke-hytter-i-paska-pa-grunn-av-korona---blant-annet-i-jotunheimen-og-rondane-1.15382758
  19. Etterlengtet men pricy: https://www.bmwear.no/butikk/vapentilbehor/montasjer/sako-montasjer
  20. https://www.nrk.no/innlandet/smitteutbrudd-av-korona-pa-fondsbu-i-jotunheimen_-50-gjester-i-karantene-1.15390944 Gode nyheter.
  21. Target

    Merkel K3 og K5

    Er det slik at K5 avløser K3? Hvis så - hva er forskjellen på de to modellene?
  22. Godt gjort med 5 mill. medlemmer. Så ikke den komme.
  23. Target

    DNT sliter

    DNT er på han igjen: https://www.nrk.no/ytring/a-vanhellige-et-hellig-fjell-1.15328857
  24. Target

    DNT sliter

    Jeg blir beskyldt for grove personangrep. Det er fake news! Jeg er, som de fleste skjønner, sterkt kristisk til DNT som organisasjon hovedsakelig pga. DNTs dobbelmoral særlig knyttet til forstyrrelser ovenfor villreinen. Den eneste jeg har kritisert offentlig er Bård Vegard Solhjell i sin rolle som miljøvernminister, da han stikk i strid med alle faglige vurderinger og anbefaliinger, endret nasjonalparkforskriften for Sunndalsfjella nasjonalpark slik at DNT kunne utvide Snøheim turisthotell og dermed legge til rette for massiv forstyrrelse av villreinen gjennom økt ferdsel i et av de aller viktigste villreinområdene i Norge. Jegermeistern - nå må du dokumentere hvilke personer jeg skal ha kommet med grove personangrep ovenfor.
×
×
  • Create New...