Jump to content

Schatten

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Schatten

  1. Kanskje virkelig på tide å få ryddet opp http://www.finnmarken.no/finnmark/article6944166.ece" target="_blank
  2. Tenkte å prøve ut Hornady sine 17 hmr., men har ikke sålangt funnet noen forhandlere i Oslo/Akershus. Noen som vet ?
  3. Schatten

    Godt nytt år!

    Ja godt nytt jaktår til gamle og nye jegere
  4. Tørrsalter lår i ca 5dg, skyller av, hurtigtørking i 1dg. over ovn for så å henge ut i garasjen for speking. Dette har funket veldig bra så langt, men tydeligvis ikke denne gang. Tørkinga/spekingen var kommet godt i gang med fin tørkehinne og riktig duft, men så... Har vært noen fuktige dager og kjøttet ble ikke sjekket før i dag og da var det kommet et rustbrundt/orange belegg sammen med 1 muggrose på lårene. Rødmidd eller ? Tok kniven å smidde av både belegg og rose for deretter å hive det i saltbaljen på nytt. Er kjøttet ødelagt eller klarer jeg å berge det på denne måten ?
  5. Hadde selv en korthåret waimaraner. Kona jeg hadde den gang hadde visstnok alergi, men det funka greit.
  6. Hm.. denne tråden fikk meg til å tenke tilbake "noen år". Hadde også hørt at rypa kunne henge i det uendelige og selvsagt skulle jeg prøve en noe lengere hengetid. Problemet var bare at det var en varm og fin høst. En dag jeg kikket til rypene, mener det var midten av okt, syntes jeg det var litt bevegelse i dem. Ved nærmere undersøkelse så flommet de rett og slett over av kvitmakk.... Da gikk det ca 2 år før jeg spiste ryper igjen...
  7. Schatten

    Vakuumpakker

    Også jeg erfarte det samme som deg. Når det gjelder lekasjen, så dobbel-sveiser jeg (dvs 2 sveisesømmer, ikke dobbel-varme på 1 ) og for å forhindre kjøttsafta i å renne ut, så legger jeg først kjøttet i en vanlig plastpose (som kuttes ned til det minimale) med åpningen ned/inn i vakuumposen om du skjønner. Fungerer for meg.
  8. Ja, ikke sant ! Vi (links'er) burde nesten starte en underskriftskampanje !!!
  9. Helikopter fra Haukeli, 4 pers.+ 50kg hver, 3500-5000 pr.tur, alt etter hvor langt innover en skal.
  10. Fikk simle/ungdyr + kalv i Ullensvang. Flere som skal innover ? Tenker på å leie fly til i hvertfall transp av utstyr inn og ut.
  11. Denne skulle egentlig vært lagt på salgskammeret.... Beklager..
  12. Hmm. XXL i Oslo kunne skaffe, er ikke de originale ?
  13. Stikk innom magasinet og kjøp deg en døgngradsmåler til 249,-. La denne gå til 120-130% (men da passer du på siste døgn..!) Garanterer deg kjøtt som vil smelte i munn Har brukt fast de 4 siste årene og jeg reiser en del (temp.svingninger)
  14. Takker (tror jeg ) da blir det Leica'n. Drog litt mot den pga størelsen.
  15. Tar opp igjen denne tråden. Noen som har testet ut Zeiss Victory 8x26T*PRF kontra Leica Rangemaster 1600 CRF ? Leste i et forum ("fra over dammen") at Leica'n sleit med moderat skydekke om kveldene, til forskjell i fra 1200.
  16. Håper prosjektet ikke er langt død...... Som "springfield 30.06" nevnte så er muligheten til stedet for entusiasmen dabber av MEN er det glør flammer den nok opp igjen
  17. Hva skjer... Et formidabelt forarbeid er gjort, håper virkelig at ikke ildsjelene har "brent ut" .....
  18. Å hva mer kan ens hjerte behage.... TAKKER
  19. Tenker på ny hagle og heller mot Benelli M2, men kan noen her fortelle meg forskjellene på; Benelli M2 Field MCH Benelli M2 Field APG MCH Benelli M2 Field MAX MCH ?????????????????????
  20. Som så mange andre ble mitt første vilt, iallefall som jeg husker best, ei rype. Høsten, ytterst på Finnmarkskysten i -78. I vår famile var det ingen ihugga jegere, men hos nabo"guten", som for øvrig da måtte være i midten av tyveårene og kompis av storebroren min, hang det titt og ofte ryper til mørning på låveveggen. Da jeg endelig fyldte 16, skulle jeg få lov å være med han på jakt. Jeg fikk låne hagla til brodern, ei enkeltløpa Beretta, sekken ble pakka, "Tempo Lett'n" fyrt opp og til "fjells" bar det. Vi starta nedi ei dalside, trålte krattene før vi jobbet oss oppover. Etter en lang mars uten å ha kommet på skuddhold, som jeg husker, begynte jeg å bli veldig sliten og ville ta en pause. Vi beveget oss opp mot toppen av et "fjell" og skulle ta en matrast i ura. Nabo"guten" skulle bare ta en rask runde rundt toppen å sjekke før han kom tilbake. Jeg brakk hagla, la den i fra meg, fyldte opp kaffekoppen og skiva var på tur inn i kjeften da jeg hørte noe tafsing ved siden av meg. Jaggu var det ikke et rypehode som strakte seg ut fra ura Uten å tenke sugde jeg tak i kniven, en 7' Strømeng, og klakka i haue på fuglen. Husker ennå sitringa og skjelven som jeg fikk i etterkant, gitt. Da nabo"guten" kom tilbake spurte han om jeg hadde sett noe, sjøl hadde han ikke sett fjæra. Jeg sa som sant var at min første rype lå i sekken , noe han selvsagt ikke trodde på før han så den. Han hadde jo ikke hørt noe skudd. Han ble bare stående å måpe da jeg fortalte hva som hadde skjedd. Det ble flere fugler den dagen, men ikke med finnkniven. I etterkant hadde vi mange fine turer sammen og det meste jeg kan om rypejakt fikk jeg lære av han.
  21. Noen dager. Åpne/skrap av forsiktig litt inntil beine, så ser du.
  22. Tusen takk Kammerater, dette er forumet i et nøtteskall Produkt, nettadresse og dokumentert utprøving Nanolotus-produkter bestilt. Kanskje noen burde starte en tråd: "Fabelaktige, billige produkter som fungerer... " eller lignende ??
  23. Sendte dem en forespørsel (svaret med rødt) Jeg vurderer å bruke et av deres produkter på et kikkertsikte, nettopp for å unngå dugg og lignende... Kikkertsiktet er helt nytt og ubrukt. Zeiss har noe lignende stoff på noen av sine kikkerter (Loutec) -Er nanolotus å anbefale på kikkertsikter som ikke er behandlet med, f.eks.Loutec ? Ja. Produktet gjør glasset lettere at rengjøre og minsker dugg på linsen -Hvilke av produktene bør jeg benytte, forsegling eller NanoLotus® Antidugg eller... ? Nanolotus Biglass Forsegling er det beste til dette -Vil NanoLotus påvirke lysgjennomgang ? Nei -Vil Nanolotus skape reflexer i solskinn ? Nei Kan anbefale deg at kjøpe nogen Nanolotus micofiber klute, De er utrolig bra til det efterfølgene renhold av linsen. Beste kvalitet microfiber Dette virker jo fristende, men skulle så gjerne hørt noen flere erfaringer (om de finnes..)
×
×
  • Create New...