Jump to content

Schatten

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Schatten's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kanskje virkelig på tide å få ryddet opp http://www.finnmarken.no/finnmark/article6944166.ece" target="_blank
  2. Tenkte å prøve ut Hornady sine 17 hmr., men har ikke sålangt funnet noen forhandlere i Oslo/Akershus. Noen som vet ?
  3. Schatten

    Godt nytt år!

    Ja godt nytt jaktår til gamle og nye jegere
  4. Tørrsalter lår i ca 5dg, skyller av, hurtigtørking i 1dg. over ovn for så å henge ut i garasjen for speking. Dette har funket veldig bra så langt, men tydeligvis ikke denne gang. Tørkinga/spekingen var kommet godt i gang med fin tørkehinne og riktig duft, men så... Har vært noen fuktige dager og kjøttet ble ikke sjekket før i dag og da var det kommet et rustbrundt/orange belegg sammen med 1 muggrose på lårene. Rødmidd eller ? Tok kniven å smidde av både belegg og rose for deretter å hive det i saltbaljen på nytt. Er kjøttet ødelagt eller klarer jeg å berge det på denne måten ?
  5. Hadde selv en korthåret waimaraner. Kona jeg hadde den gang hadde visstnok alergi, men det funka greit.
  6. Hm.. denne tråden fikk meg til å tenke tilbake "noen år". Hadde også hørt at rypa kunne henge i det uendelige og selvsagt skulle jeg prøve en noe lengere hengetid. Problemet var bare at det var en varm og fin høst. En dag jeg kikket til rypene, mener det var midten av okt, syntes jeg det var litt bevegelse i dem. Ved nærmere undersøkelse så flommet de rett og slett over av kvitmakk.... Da gikk det ca 2 år før jeg spiste ryper igjen...
  7. Schatten

    Vakuumpakker

    Også jeg erfarte det samme som deg. Når det gjelder lekasjen, så dobbel-sveiser jeg (dvs 2 sveisesømmer, ikke dobbel-varme på 1 ) og for å forhindre kjøttsafta i å renne ut, så legger jeg først kjøttet i en vanlig plastpose (som kuttes ned til det minimale) med åpningen ned/inn i vakuumposen om du skjønner. Fungerer for meg.
  8. Ja, ikke sant ! Vi (links'er) burde nesten starte en underskriftskampanje !!!
  9. Helikopter fra Haukeli, 4 pers.+ 50kg hver, 3500-5000 pr.tur, alt etter hvor langt innover en skal.
  10. Fikk simle/ungdyr + kalv i Ullensvang. Flere som skal innover ? Tenker på å leie fly til i hvertfall transp av utstyr inn og ut.
  11. Denne skulle egentlig vært lagt på salgskammeret.... Beklager..
  12. Hmm. XXL i Oslo kunne skaffe, er ikke de originale ?
  13. Stikk innom magasinet og kjøp deg en døgngradsmåler til 249,-. La denne gå til 120-130% (men da passer du på siste døgn..!) Garanterer deg kjøtt som vil smelte i munn Har brukt fast de 4 siste årene og jeg reiser en del (temp.svingninger)
  14. Takker (tror jeg ) da blir det Leica'n. Drog litt mot den pga størelsen.
  15. Tar opp igjen denne tråden. Noen som har testet ut Zeiss Victory 8x26T*PRF kontra Leica Rangemaster 1600 CRF ? Leste i et forum ("fra over dammen") at Leica'n sleit med moderat skydekke om kveldene, til forskjell i fra 1200.
×
×
  • Create New...