Jump to content

Olsbakk

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Olsbakk

  1. Hei! Vurderer å kjøpe en Meopta Artemis 3000 3-12x56 brukt til 4000 kr. Skal brukes til elg- og reinsjakt hovedsaklig, men også litt til åtejakt på rev. Den har ikke lys, så jeg lurer på om den holder både optikkmessig og klarer seg godt uten lys i forhold til hvordan en Duralyt 3-12x50 m/lys gjør. Kom med meninger!
  2. Det ryktes at den kommer til å være 8300 kr.
  3. Nå lanserte jo Zeiss i går at Duralyt-modellen er ute for salg med lys og rødpunkt. Kommer for salg på det norske markedet 19. mars tror jeg!
  4. Mindre kjøttødeleggelse som regel om du legger trådkorset rett bak bogen. Helt enig! Selv om jeg bare har skutt to storvilt selv, og var førstegangsjeger i høst følger jeg samme policy!
  5. Er enig i at trestrokk er klart finest, jeg også! Har brukt 3-12x50 fra før. De avstandene jeg skyter på under jakta passer perfekt med en 3-12-kikkert. Angående lyddemper så ser jeg alt du nevner, men jeg syns det tar bort litt av sjarmen også. Mer spenning å høre det smelle rundt i jakta, for de andre også, selv om det ikke er så viktig når du skal skyte mye.
  6. Tusen takk for linken! Sparer jo masse penger, men ser den er gjenga for demper. Kan jeg skyte med den uten demper eller er løpet for kort? Uansett har jeg jo ikke sendt søknad på våpen enda, så jeg må jo uansett vente, så den går sikkert før den tid.. Jeg også føler 3-12x56 dekker det meste av mine behov ettersom jeg både skal jakte i skumringen, på eventuelt lange hold på reinsdyr og elgjakt.
  7. Lars89; Ja. Og det er pågrunn av at om jeg senere skal montere på lyddemper, er ikke det mulig på Benelli. Barks; Jeg kjøper jo såklart ikke kikkerten bare pågrunn av at den skal se bra ut på rifla. Jeg bare la til at jeg syns store kikkerter ser best ut. Har snakka med en som har peiling angående Sauer 303. Han mente mekanismen var litt for ny til å stole på enda, og han hadde selv Browning og var strålende fornøyd med den. Browningen veier 2,8kg, kun rifla med syntstokk. Noen spesielle kikkerter du da tenker på? Jeg er jo også veldig ofte ute å sniker i skumringen både morgen og kveld, og da er det helt klart nødvendig med en lyssterk kikkert!
  8. Hei! Har bestemt meg for å kjøpe ny rifle, og valget har falt på Browning Bar Longtrac (http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=658). Men det er fortsatt noen valg som gjenstår.. -Tre eller syntetisk? -Hvilket kaliber? Kikkertsikte har jeg sett litt på. Jeg tror jeg kommer til å gå for en Zeiss Victory Diavari 3-12x56 m/lys. Jeg er opptatt av at våpenet skal se bra ut, og jeg er av den formening at det ser best ut med store kikkerter. Noen andre forslag? Lyddemper har jeg bestemt meg for å ikke montere med en gang, pågrunn av at jeg mener jeg ikke trenger det, den tar bort litt av sjarmen på jakt og pågrunn av økonomien. Utstyret skal hovedsaklig brukes til elg- og villreinjakt, men andre storvilt er også sannsynlig. Har begynt å interessere meg litt for revjakt også, så det er også en mulighet. På forhånd takk!
  9. Denne høsten skjøt jeg som førstegangsjeger både simle på reinsdyrjakt og en elgokse! Greit fornøyd.. Bortsett fra det har det blitt en hel del skjære med salongrifla.
  10. Skal kjøpe revelokk nå, men lurer på hvilken jeg bør kjøpe. Her jeg bor har de kun Nordic Predator, mens jeg har hørt at Crit'r Call er det jeg bør kjøpe. Noen forslag?
  11. Olsbakk

    Ny rifle

    Så du mener det ikke er et bra kjøp?
  12. Olsbakk

    Ny rifle

    Ingen som har noe å si..?
  13. Olsbakk

    Ny rifle

    Hei! Var på sporten i dag og så på våpen, kikkertsikte og lyddemper og fikk oppgitt pris. Browning BAR LT til 16490 kr Meopta Meostar 2-10x50 7890 kr eller en Zeiss Duralyt A-tec lyddemper 4500 kr m/montering Han sa jeg skulle få denne pakka til 25 000 kr. Hva mener dere om denne prisen?
  14. 40 kg? Ser mer ut for meg at det var en bra kalv og opp mot 70-80 kg..
  15. Olsbakk

    Hvilket merke?

    Hei! Jeg låner rifla til bestefaren min nå under jakta, og på den er det en veldig behagelig kikkert. Jeg er usikker på merke, da den ble kjøpt på starten av 90-tallet. Logoen er "ZØS", bare at "Ø"-en forestiller en E og I. Jeg tenkte kanskje det var den gamle logoen til Zeiss, men er ikke sikker. Noen som vet hva dette kan være? Kikkerten er forresten i 3-12 x 50 og virker som en veldig solid kikkert!
  16. Har snakka med jaktleder og jeg trengte ikke betale noe som helst. Ett spørsmål til; kan jeg som opplæringsjeger delta på flere forskjellige jaktlag?
  17. Skjøt min første rein i form av ei simle mandag 6. september. Jakter på hjemplassen min (Kvikne), i Forollhogna villreinområde. 3 skudd måtte til før den tok kvelden, etter jeg bomma på det første skuddet. Skjøt knestående på ca 100 meter. Slaktevekta etter 3 døgn ble målt til 29,5 kg.
  18. Hei, jeg er i det tilfellet at jeg straks skal på elgjakt. Jeg er 16 år og regnes derfor som opplæringsjeger. Det er en ting jeg lurer på; må jeg betale like mye som de som er 18+ og regnes som "vanlige jegere"? Der jeg jakter betaler de andre 3000 for å ha plassen sin eller noe, men er dette nødvendig som opplæringsjeger? På forhånd takk!
  19. Vi har som grense på 10 tagger, men vi kan heller ikke felle okse før 10. oktober, men her gjelder det for alle rundt oss også. Vi ble forøvrig ferdig 26. september
  20. Remington 7400 du snakker om her? Bedre å svare sent enn aldri
  21. Var på G-Sport idag, og han der rådet meg til en Browning Bar... De hadde Sauer 303 der også, men han syns at den mekanismen var "for ny", så han satte en knapp på Browning Bar..
  22. Fant siden dems, men er ikke noe produkter på "Rifler"...
  23. Du har ikke en link til siden deres? Jeg finner den ikke...
  24. Hvilket kaliber og hvilken ammo bruker du?
  25. VI er da ikke negative til halvauto! Rem 7400 derimot... Hmm, rart at han jeg kjenner er meget fornøyd med den han har!
×
×
  • Create New...