Jump to content

Ruben

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Ruben's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser det går igjen hos mange, men kan ikke dy meg for å si det jeg heller... 62 grains Norma SP i min .222 (Sabatti Mod. 90) er helt upåklagelig! Topp patron rett og slett, både fabrikk og hjemmeladd. Andre "tunge" kuler har jeg ikke erfaring med. Må prøves. Slutter meg til applausen av .222!!
  2. Jeg mener du bør prøveskyte litt. I mine rifler gir Normas ladninger vesentlig lavere hastighet enn oppgitt, ennå uvisst hvorfor.... Dessuten var dette nært opp mot maks ble det sagt. Du har antagelig noe å gå på nedover... Jeg skjøt bukk i år med Norma 62 grains. Denne i fabrikkpatron mener jeg går 892 m/s i snitt for siste lott jeg kjøpte. Har ikke målt ladningen jeg brukte da jeg skjøt bukken, men den ligger omtrent 30-50 m/s under, muligens noe mer,... 830-850 anslagsvis. Kula lå mot skinnet på baksida. Fin sopp, men noe blodslått om ikke mye. Ideelt skulle jeg vel hatt ennå tyngre kule og noe grovere kaliber, med lavere hastighet...... Men det har jeg ikke pr. dags dato annet enn .308. At ikke Oryx bør lades over 900 m/s var nytt for meg, men stemmer sikkert. Refererer bare hva jeg fikk i mail. Når testprogrammet er ferdig, vil nok ladedata for 55 grains Oryx i .222 også komme på www.norma.cc, men det kan vel ta noe tid...... Jeg ville holdt på 62 grains kule og ladet til mellom 800-850 m/s. Det er i alle fall det jeg har konkludert med enn så lenge. 62 grain Oryx hadde imidlertid vært noe........
  3. Hei. Har lett en del selv og ikke funnet nevneverdig. Løsningen ble å kontakte Norma selv for tips. Tilbakemeldingen var slik, fritt gjengitt: "20,4 grains Norma 200, patronlengde 52mm, Vo = 930 m/s." Denne ble betegnet som "Nesten Max." Har ikke rukket å prøve den selv ennå, så kan ikke garantere noe som helst, men det er som sagt data jeg har fått fra Norma selv, så de skulle være trygge. Årsaken til at data ikke ligger på www.norma.cc, er at det er en relativt ny patron, og Norma er ikke ferdig med testskytingen av den som de selv sa.
  4. Artig. Fikk en bukk selv på mandag. Brukte .222, med hastighet 800-850, og resultatet var bra. Kula lå mot baksida av skinnet. Noe blodslått kjøtt, om ikke avskrekkende, men nok til at jeg begynte å fundere på hvordan jeg kunne "kalibrere" .308 for bruk på rådyr. Scirocco II kan være et gyldent alternativ. Er derfor VELDIG spent på hva du finner ut. Gi tilbakemelding når du har fått målt!
  5. Antagelig fast regel, men jeg opplever ofte at data i Norma sine egne tabeller ofte ligger noe lavt. Ladder både .308 og .222, og begge gav så lave hastigheter på min.-ladning av det faktisk overraska meg noe. I tillegg fikk jeg soting og tennhettene kom noe ut. Ladeboken lå vesentlig høyere og D. Sundseth enda høyere. Gikk godt over Norma-maks for å si det sånn. Aner ikke hvor utbredt det er, men prøver å bruke trykkring-måling aktivt. I så måte var det god margin til den røde streken, selv om jeg gikk godt over maks. Men dette gjelder selvsagt for mine rifler og antagelser. I andre kan det være helt andre regler...
  6. Har en 222 jeg og. VELDIG godt fornøyd med den. Skyter både rev og rådyr med den. Siste var en bukk 10. august. Av en eller annen grunn får jeg adskillig lavere hastighet i børsa mi (Sabatti Mod. 90) med selvladda enn fabrikk, selv om jeg går opp på maks., og noe over i forhold til Ladeboken v.6 sine data. På bukken brukte jeg 62 grains Norma-kule, samme som fabrikk-ammo, men ca. 30-50 m/s lavere hastighet. Super effekt og kule lå mot baksida av skinnet som en fin liten sopp. Liten, men noe kjøttodeleggelse. Etter min mening bør en ofte heller gå ned på hastighet enn opp på skytbart vilt i disse opprinnelige Varmint-kalibrene, og med en slik holdning er forskjellen i .222 vs. .223 fraværende. Mener også at .222 gir et bedre grep om kula, da den har lengre hals, og hylsevolum har i alle fall ikke jeg opplevd som noe problem...... Problemet er heller at 62 grain antagelig er noe av det tyngste rifla mi kan takle, med 1-14''. Kunne kanskje tenke med noe mer å gå på, men da er kanskje et nytt kaliber tingen.... For meg er Norma-hylser topp.
  7. Ladedata på linken er ok. Har sett denne før, men beskriver ikke V-max, men Spire Point og Hornet i 40 grs. Litt skeptisk til å gå for ladedata på annen kule i utgangspunktet. Noen som har kommentarer til dette?
  8. Takk skal dere ha. Er relativt fersk i ladegamet, så benytter meg av sjansen til å spørre i forumet. Setter stor pris på tilbakemeldingene. Skal sjekke linken.
  9. Hei. Noen som har erfaring med, og pålitelige ladedata (max og min.) med kombinasjonen Norma-/Vithavouri-krutt, .222 Remington og Hornady 40 grs. V-Max? Erfaringen er vel antagelig eksplosiv, men lurer på om kula rett og slett kan være for lett? Kun tenkt brukt til rev, kråke o.l., dvs. som ren varmint....
  10. Ja, det er .224 Oryx jeg har planer om, da jeg har god erfaring med denne i grovere kaliber. Men fikk se Swift-kula i nevnte vekt da jeg var i butikken i dag, og bare lurte. Finner imidlertid ikke ladedata for Oryx i .222 ennå, men fikk en maksladning da jeg sendte forespørsel til Norma, så skal gå noe under den og prøve meg oppover til det ser bra ut. Har bare ikke fått tak i dem ennå.
  11. Ok. Takk skal du ha. Så en kan bytte til løp med høyere riflestigning og det skulle da være håp om å oppnå brukbar presisjon. Takk skal du ha. Skal lese artikkelen om jeg finner den.
  12. Hei. Ser at Swift har en kule med benevnelse Sciricco som er å få i .224. Denne er imidlertid 75 grs. Har selv børse i .222 Remington og antar 75 grs. ville vært fin til rådyr, men noe tung for .222, uten at jeg har peiling på det (...riflestigning...?). Spørsmålet er derfor: 1. Er, og i så fall hvorfor er, Scirocco .224 75 grs. kule for tung til .222 Remington? 2. Hvilket kaliber må en i så fall opp i før en kan bruke denne kula? Børsa mi er en .222 Remington, Sabatti, Model 90.
  13. Det forklarer saken! Pussig overraskelse da jeg satt å kikket på sidene i går. Plutselig kom det opp en annen velproposjonert Norma enn jeg nettopp var i ferd med å studere...
  14. Hei. Norma har for ikke lenge siden kommet med ny Oryx-patron i .222 Remington, 55 grain. Mener å ha sett både fabrikkpatron og kuler til denne, men kan ikke finne ladedata for den. Noen som vet hvor en kan finne? Eller kan en gå ut i fra f.eks Nosler Ballistic Tip i .222, som også er 55 grain?
  15. Hehe. Genialt med skap på hjul! Jeg kan bruke det som nattbord.... Her er også en billig variant. http://www.ikea.com/no/no/search/?query ... sbart+skap Så det er virkelig ikke annet premiss enn at det er låsbart.... Kult.
×
×
  • Create New...