Jump to content

Hustad

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Hustad's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hustad

    Lettvekter i 223

    Der er eg heilt enig! Det var berre prisen
  2. Hustad

    Lettvekter i 223

    Kimber Montana var eg i utgongspunktet litt skeptisk til, ettersom eg tidligare har lest at dette var ei rifle med varierande resultat innan presisjon. T/C Contender derimot høyrast svært aktuelt ut, men slit med å finne informasjon om vekt på denne rifla Kan du gi eit estimat?
  3. Hustad

    Lettvekter i 223

    Heisann! Ettersom tyngdekrafta har kome for å bli, har eg bestemt meg for å kjøpe ei rifle i .223 Remington. Dette skal primært vere ei rifle til bruk på fuglejakt, og må dermed vere av lett vekt, helst under 2,8 kg (ekskl. siktemiddel). Ettersom rifla skal brukast til smått vilt, må den kunne levere "tysk" presisjon. Riflestigning er i første omgong ikkje så viktig, ettersom skyttaren er lite eksperimentell. Her er det berre å kome med forslag; alt frå enkeltskot til boltrifle. Er svært takksam for forslag
  4. Hustad

    Olje til besvær

    Hei. Eg kjem stadig over våpenpleieprodukt som lovar å fjerne det som kan fjernast i løpet : Feitt, bly og koppar. Men etter å ha lest her på forumet forstår eg at ikkje det er alle våpenoljer som skal stå i løpet for lenge, då desse førar til korrosjon. Desse produkta er ofte svært basiske (ofte beståande av ammoniakk) - noko dei bør vere for å løyse opp mantelavleiringar (forrest foam, KG12, sweets 7.62 etc.). Så då eg kjem over produkt som lovar å fjerne mantel, samstundes som å beskytte løpet mot korrosjon er det lov å verte skeptisk! Eit døme på dette er solventen Gunslick ultra klenz. Er det slik at solvents bør "vaskast" ut av løpet, medan lubricants kan stå i? Eller kan enn stole på bruksanvisninga, og la oljar som kan fjerne mantel stå i - som ein form for rustbeskyttelse? Eller er det sikraste etter å ha brukt slike produkt å køyre gjennom nokre filler med raudsprit? Våpenpleiejungelen er svært stor, men eg håpar det finnast generelle reglar for kva oljar som kan stå i løpet. Skyttaren sitt verste mareritt må vel vere å finne rustflekkar i eitt flott løp.
  5. Hei. Våpen: Cz 452 Varmint 22lr. Anlegg: Benk, med front and rear shooting rest. Ammunisjon: Div. Avstand: 50m. Første skudd går ALLTID 9-12cm utanfor sentrum. Dette skoten kan treffe under, over, eller til sidan for siktepunkt, utan noko spesiellt mønster. Dette har vore til stor fortviling, våpenet kan jo ikkje brukast på jakt med denne "skaden." Eg har forgjeves prøvd å bli kvitt med problemet. Eg har prøvd: Ulik tilstramming på skruar, våpen puss med div oljar, ulike siktemiddel osv. Problemet vedvarar. Det første som slår meg er at det kun er det første skotet som kastar, skot nr.2, nr3 osv er i sentum (våpenet samlar omlag 20mm.) Det kunne sjølvsagt ha vore skyttar som ikkje gjer jobben sin, men ikkje i dette tilfellet. Eit ofte omtalt tema er pussing av salonggevær. Eg kan erfare (som mange andre) at presisjonen ofte let vente på seg etter ein god våpenpuss (med bronsebørste og olje.) Det er derfor vanskeleg å seie om det kan vere bly og anna olje som har storkna i løpet, som er årsaken til problemet. Eg håpar at så mange som mogleg kan kome med idear om kva som er orsaken til problemet (spesiellt personar med fagleg kompetanse). For dette er eit problem - eit stort eit.
  6. Hustad

    Gunslick?

    Hei. Vurderar å kjøpe eit gunslick pussesett, men finn ingen med erfaringar med dette. Er det nokon her på forumet som har prøva, og kan seie om dette er noko som er vert å innvistere i? Ser at ulta - klenz skal fjerne båe koppar, krutt og bly. Reklama seie at dette kan stå i løpet som rustbeskyttelse, men kopparfjernar ståande i løp?
  7. Jeger og Fritid i Volda har det meste
  8. Flott artikkel! Har også CZ 452 Varmint. Denne har også "traktor" avtrekk, men det skal snart utbedrast med timney. Som du nemnar har min også to trykkpunkt, dog det er jaktavtrekk
  9. Hei Då testa eg dette med skruane, forskjellen på samlingane blei merkbar. Skrudde derfor til slutt av heile stokken, og på igjen. Samlingane blei betraktelig bedre! Tusen takk for tipset! Uansett, går det om å sjå om munningen på våpenet ser bra ut ved hjelp av dette bilete?
  10. Hei. Skyter med den heilt blå pakken. Det er nok ikkje noko med kald temperatur. Den samlar like dårlig i varmt vêr.
  11. Triste greier... Vel vel, då blir det vel ein tur til børsemaker Ps. Er det mogleg å sjå på munning om kroning er øydelagd, kan eventuellt skaffe bileter
  12. Hei Teori 1: Tatt ut frå det blå: Kan pussemiddel som olje kom mellom "barken og veden" altso mellom løp og kolbe. Det ville så fall forursake at løpet låg og ballanserte på olja? Teori 2: Kan ha pussa frå munning og innover; ødelagt kroning og munning?
  13. Hei Dette må prøvast, håper ikkje alt for mange fjørar flyg i alle himmelens rettingar. Det var ikkje skudd mengd som var tema her folkens, kan ha hugsa feil. Uansett takk for tips
×
×
  • Create New...