Jump to content

ize79

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

ize79's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Joda... Hadde jeg visst at accudot funka på den måten, hadde jeg kjøpt den isteden.... Den er litt upresis den jeg har, fordi den er til innstikk foran i løpet med plast-fjærer som skal sentrere, så den krever litt ettersyn. Men... Har ihvertfall funnet ut at jeg tendenser ofte til å stoppe i svingen, å som mannfolk flest: dra av for tidlig Til ettertanke... når trekker dere sikringen av?! Klar over at dette selvfølgelig ikke skal gjøres før børsa er på skuldra å målet låst... MEN, når gjør DU det egentlig?! Har fokusert litt på dette nå, å funnet ut at det til tider (pga fokuseringen på dette seff) spoilerer rett å slett hele skuddet.... Det jeg har merka er at jeg tar av sikringen i det børsa begynner å peke på målet, mens jeg nærmer kolben med skuldra. Klart... I en gitt situasjon, kan man sikkert være uheldig å skyte i feil retning å kanskje t.o.m knekke en finger, men tror nok det ligger i underbevisstheten at man ikke gjøre dette med mindre man føler seg trygg i bakhodet... Tanker om dette!?
  2. Men accudot er vel ikke det ssamme.... Den lyser vel konstant?! Min blinker i det jeg trekker av, å markerer med en "blink"... Som sagt en runding med en prikk i senter... Klart den kan ha en liten feil-margin, men jeg finjusterer litt på den først, å etter noen "skudd" Uansett bedre enn tørr trening der du kanskje tror du hadde truffet langt flere ganger enn du i virkeligheten hadde gjort!!!
  3. Kjøpte hos Holstad våpen! Det var en dem hadde liggende igjen fra mange år tilbake.... Har leita LENGE etter detta, fordi jeg husker jeg så noe reklame for det omtrent for en 10 år tilbake i tid. Etter det har jeg ikke funnet NOEN som selger det. Fikk ett tips her inne om at Holstad hadde noe liggende. JEg ringte dit, hadde en ti minnutters lang samtale med forklaringer på hva jeg skulle ha osv, men deeeet, nei det hadde de nok aldri hørt om!! Rett før jeg skulle legge på gikk det opp ett lys for selgeren! Joda.. De hadde ÈN igjen fra gammelt av!!! Så er nesten redd for at dettte er en av de siste i Norge jeg kjøpte!!! Gud veit hvorfor de forsvant framarkedet, for dette er jo genial!!! Men klart, når jeg leita, visste jeg ikke navnet, så søkingen ble ett problem! Men navnet er Hunting Trainer.... Prøv å søk... Kanskje noen selger de enda?!
  4. Dæven døtte..... Fikk kjøpt meg en Hunter Trainer... Det skal jeg si dere er saker!!! Virkelig bra, fungerer det!!!!! Det er en dulpeditt du stikker inn i løpet foran, som er ett lys, en ledning går bakover til en batteripakke som du fester på geværet. Videre går det en ledning til en "trigger" (optisk) som du skrur på på avtrekker bøylen. Denne triggeren registrerer når blokkeringen (avtrekkeren) blir borte, å da "skyter" den en ring, f.eks på veggen, med en senter prikk inni som indikerer hvor treff-punktet er. Nå føler jeg virkelig at tørr treningen kommer til sin rett!!! Nå vet jeg at jeg tørrtrener riktig da jeg ser hvor jeg treffer!! GENIALT!!!!
  5. Hmmm... Jaja... Har litt å tenke på uansett ser det ut til... Har tenkt mye, å tror vel egentlig helt sikkert at det blir ett rådyr eller to i løpet av året å... Er vel litt vanskelig for meg som ikke har hatt jakt-hund enda, å vite hvor interessene drar etterhvert hvis jeg får hunden til å "virke" Dess kan jeg jo tenke meg å legge ned noe rev å, i å med at vi har noen områder det ikke finns hare pga revebestanden... Å da vil vel fremdeles beagle være ett godt alternativ!?!??!
  6. Joda... Luft gir meg faktisk SKIKKELIG god trening i lade grep, da jeg jakter med en kombi, som er ett brekk-våpen!! hehe... Takker for tips!!
  7. Hei, ja... Bare lurer.... Er jeg helt på jordet hvis jeg har en formening om at trening med luft-gevær kan bidra til å oppretholde, kanskje til å med forbedre generell rifle-skyting?! Skjønner differensene her... Men, alikevel!??!!? Noen som evnt praktiserer dette?! Tips å råd mottas som vanlig med takk
  8. Jøsses... Her var det mye fine svar gitt!!! Kanskje ferdigindrevet er tingen ja.... Har forresten kikket innom drever å, men får med jevne mellomrom svar at de har en tendens til å drive særdeles lenge, at det er fullt mulig å få de til å drive i kortere perioder, men at dette ikke er så lett. Vet jo ikke hva fremtiden bringer, men vil nok ha noe i duren av Beagle, nettop med tanke på hare. litt a grunnen er, at hvis jeg skal jakte rådyr, så snakker vi kanskje ètt dyr i året, å som regel dumper man borti det fint uten hund
  9. Bor i oppland... Skal nok sette meg litt mer inn i detta ja. Jeg er ikke akuratt typen som kvitter meg med ett dyr om jeg ikke er fornøyd! Har vært med på rådyr-jakt ett par turer, med dachs å drever, så litt har jeg fått med meg. Var noe jeg antok at harejakt alene sammen med hunden ville fortone seg helt annerledes!
  10. Takker for svar. Skal tenke mer, mye å grundig gjennom dette! Å prøve å lese mer, så får vi se, men føler meg ganske sikker på at det tar jakta opp til ett nytt nivå, fremfor å fomle rundt i skauen alene på måfå, i håp om å komme over noe! Ikke har man noen å prate med heller
  11. Skjønner... Så man følger aldri losen da!? Bare å vente... Syns Beagle høres ut som ett fornuftig alternativ Men det gjør oxo en hundepeiler.... Kikket på Garmin astro. Men med tanke på valpen + astro + alt annet begynner det å bli en bra utgiftspost... Vet jo forsåvidt hva det koster å ha en hund, da vi har en Toller idag. Hvordan er sånne bikkjer å ha med å gjøre ellers?! Helt styrine, å bare vil stikke til skogs med en gang de får mulighet eller du har ryggen til?!
  12. hAr vært litt inne på tanken om at det kanskje hadde vært morro å hatt en jakthund. Har faktisk tenkt en god del på det egentlig... Men har liten erfaring med dette. Har nå lest en del, men det dukker jo opp en del spørsmål. Jeg kommer nok til i all hovedsak å jakte alene, evnt 2 personer, å må si harejakt er det som er mest intr for meg! HAr derfor kikka litt på Beagle. Hvordan går man frem med en sånn type hund på harejakt?! Må man slippe på spor, eller la hunden søke opp?! Følger man konsekvent losen, eller vil hunden drive dyret mot deg?! Mye av diskusjoner jeg har sett dreier seg om hvorvidt, å hvor lang tid det tar å få hunden til å finne veien tilbake, hvordan finner den deg da du følger etter den?! Sikkert en masse annet jeg lurer på å, men begynner med dette jeg
  13. Tenkte meg det ble ene del av svaret ja Satt nettopp å vurderte å pakke opp en mindre sekk for de "kortere" turene, der reima nermest bliruten*betydning * = +/- i værste fall en ullgenser fra eller til..
  14. Noen som har noen erfaringer å dele her?! Når jeg går på jakt, liker jeg å ha med en del greier. Har en 60 liters sekk som jeg har med kaffekjele, ett par vedkubber, øks, reservekniv, gps å noe annet småtteri i. Den er jo vel å merke ikke full, men tanken min her går til skulderstroppen, som vel å merke selvfølgelig ligger akkurat der man legger an hagla. Jeg pleier å gå ett stykke inn i terrenget, for å så legge fra meg greiene der jeg evnt skal lage mat/kaffe seinere på dagen. Ser for meg(har ikke prøvd enda) at kjappe skudd med hagla kan bli ett problem med denna sekken på ryggen. Har så langt prøvd å unngå dette, å tatt rett å slett turen inn i terrenget rett å slett som en tur uten lada børse. Noen som har erfaringer ell historier å dele!?
  15. Heisa... Fant ikke noen rimelig plass å plassere denne posten, men prøver her. Så får dere heller slette/flytte Er på utkikk etter noe jeg mener å ha sett i en butikk for mange år tilbake. En patron for tørr-trening i stua. Rett å slett en "klikk-patron" med batterier, som ga ett lysblink når du trakk av. Da markerte den "treffpunktet på veggen så du faktisk kunne se om tørr-teningen er til noen nytte.
×
×
  • Create New...