Jump to content

Tomas

Members
  • Posts

    755
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Tomas

  1. Hooked Breech Plug, i USA har de disse brikkpluggene, ser også at Pederzolli lagerfører disse. Kan det tenkes at det finnes noen i England som lager eller lagerfører slike. Handlet en nyprodusert flintlås fra England for noen år siden, men finner ikke tilbake til hvem dette var. Kanskje disse kunne hatt noe slikt. Noen med tips så er jeg meget takknemlig.

     

    image.png

  2. Andreasv skrev (10 timer siden):

    Er grunneier en del av jaktlaget? Hvorfor grunneier å ha oversikt over deg mens du jakter? Er dette noe du er komfortabel med?

    Som det blir sakt over her, du trenger en mobiltelefon. Med Wehunt kan de som følger deg også se hunden din om du sporer den med en Garmin 320. Da må du ha ei Garmin klokke for å overføre fra 320 til Wehunt. 

     

    Skal du kjøpe ny tlf for å drive Wehunt, finn den telefonen med størst batteri. Appen kan være ganske ivrig på å trekke strøm, men som nevnt over, det finnes noen triks for å spare på strømmen. Men igjen hvorfor vil grunneier følge deg??

     

    Andreas

    Tja, det vet jeg ikke. Har meldt meg på jakt i et område. Vurderer å trekke meg, om det er mulig.

  3. Wintel skrev (4 timer siden):

    Du må ha mobiltelefon, evt. med Garmin klokke i tillegg om du ønsker. Husk å slå på batterisparingsfunksjonen i Wehunt slik at du ikke tømmer batteriet, og logg gjerne inn på poster dersom du står i ro over tid - det sparer også noe batteri.

    Med ny mobil, eller korte jaktdager, slipper du å ta med powerbank 😛 

    Takker for svar!

  4. Sendte inn to våpensøknader for over et halvt år siden. Jaggu fikk jeg livstegn fra de i dag. " Kvittering for innsendt våpensøknad ". På side 2 under " Hva skjer med søknaden din? " Står det at ervervstillatelsen kommer i din digitale postkasse.

     

    Jeg har ikke digital postkasse, og akter ikke å anskaffe det. Kan jeg forvente at jeg får søknaden i papirform? Har hatt dette før, og syntes det var et pokkers til mas, derfor avviklet jeg det hele.

     

    Stilte de også spørsmål anngåene bytte av revolver, noe jeg ikke har fått svar på. Har ikke politiet også krav på seg til å svare?

  5. Jeg har blitt oppfordret av grunneier til å ha applikasjonen Wee hunt tilgjengelig under jakt på hans eiendom. Så spør jeg, finnes det GPS lik den Garmin 320 jeg har fra før som tar denne applikasjonen, eller er jeg nødsagt til å handle en mobiltelefon hvor dette kan lastes ned?

  6. Har aldri brukt apper før, men når jeg skal  jakte i et bestemt område anbefales det å ha dette tilgjengelig. På denne appen får jeg opp kart, hvor andre jegere er i terrenget, og grenser for jaktområdet. Tips om dette tas i mot med takk.

  7. amatør skrev (På 4.9.2021 den 9.59):

    Er det ikke oppspenner? Man kan vel da spenne opp for tredjeskuddet med den?

    Går ut i fra at Optima har oppspenner på rilfeløpet slik som Trumphen hadde. Det er i hvertfall oppspenner på den som selges på Finn nå 08.01.24

  8. Skaubjønn skrev (På 27.12.2023 den 12.50):

    Det er en patronholder, med plass til noen patroner i hvert kaliber. Kan vippe kolbekappa til side. En annen variant av skjeftemagasin enn på din Boronvik drilling. Skjeftemagasin er mer gimmick enn praktisk synes jeg. Det er mange som har opplevde at stokken slår seg når den blir fuktig, og patronene sitter fast. Jeg bruker Blaser reimen min til alt av brytevåpen. Det er 3mm hull i Blaseren, og det er det også på drillinger, så jeg skrur bare ut reimholderen og bruke Blaserreima. Det er plass til to riflepatroner i den reima, så da trengs ikke skjeftemagasinet til riflepatroner. Siden det er to hagleløp holder det greit med et par patroner i lomma. Men litt kult er det jo :-)

    Du forteller at stokken har " slått seg når det er fuktig ". Da må det vel være greit å fjerne hele magasinet, og helle på med stokkolje i de åpne flatene inne i " magasinbrønnen ". Har ikke gjort dette selv, men det kommer nok til å gjøre dette fremover.

  9. Skaubjønn skrev (På 27.12.2023 den 13.13):

    @Thomas: Ser du har flere fine inspill og spørsmål. Jeg svarer i ett innlegg, så ikke siteringen tar helt av :-).

    Denne slår nok de som Våpenbua har hatt inne. Men, jeg har oppdaget at den er i aluminium (Dural). Det sto ikke i annonsen. Det er nok årsaken til ulik farge på metalldelene. Alu blir ikke anløpent slik som stål. Det har vært noen stygge hendelser med drillinger i aluminium, hvor kassa nærmest har gått i oppløsning på utgaver med dårlig kvalitet på aluminiumen. Og det er ikke så lett å fikse heller. Jeg har en Trumpf med kasse i aluminium, som jeg er superfornøyd med. Den er soid og uten tegn til slark, og veier 2,8 kg. Fantastisk våpen. Så jeg er spent på hvordan kassa til denne Neptunen ser ut når jeg får lagt klamme fingre på den i midten av januar. Men altså, det trekker nok ned at kassa er i aluminium, så salgsverdien på denne aner jeg ikke noe om.

     

    Sikker veldig lurt å bruke epoxy inni stokken! Jeg har bare sørget for at den er mettet med olje både inni og utenpå. jeg tror ikke at børsemakerne i Tyskland bruker epoxy inni stokken? Kanskje for at den ikke skal bli for tett og råtne? Men dette aner jeg ikke noe om. Er bare litt redd for å innføre noe nytt, som jeg ikke vet konsekvensene av. Jeg setter også alltid pipa ned i våpenskapet, og sørger for at det er tørt i skapet..

     

    Det er klart at stokken blir svakere når det er lange sideflater, enten det er sidelåser som på denne eller bare til pynt som på rifledrillingen min. Og det er dyrt å få laget ny stokk til slike. Jeg bruker andre drillinger når det er glatt og isete, men har også en lei tendens til å gå på trynet, i Donald stil med beina til værs... Får bare håpe det går bra. 

     

    For øvrig var den L. Boronvik drillingen din nydelig. Avtrekkerbøyle i bøffelhorn og skjeftemagasin bak reimbøylen... schwung over sånt! 

     

     

     

     

     

     

    Takker for svar Skaubjønn.

  10. Skaubjønn skrev (På 17.10.2023 den 14.26):

    Jeg har begått en ny drilling, en Neptun Primus i 16-70 / 7x65R, med forgylte sidelåser som kan plukkes av for hånd. Nydelig scroll gravyre. 

    Gleder meg som en unge til å få den hjem. Det tar nok noen mnd, men starter en tråd med en gang, med bilder fra annonsen. 
     

    (Om noen vet forskjellen på vanlig Neptun og Primus setter jeg pris på info. Er det bare forgylte sidelåser?)


    den er ‘renovert’ av en særdeles inkompetent (lat?j person. Stokken  er ‘brun’. Jeg vet ikke hvilken stokkolje som er brukt. Men den er sauset inn i tykke lag. Det er tydelig shimming i overflaten på treverket. I tillegg har tydeligvis oljen blitt påført med metalldelene på. Det er mørke flekker av stokkolje på metallet. 

     

    Gleder meg til å restaurere den! Metallet skal renses, og stokken strippes. Det ser ikke ut til at det er stygge skrapemerker eller skader i hverken treverk eller metall. Men en del porer i treverket.  Nettskjæringene ser fine ut. Mulig løpssettet bør rebruneres? Man vet aldri før den kan besiktiges hvordan den egentlig ser ut, men bildene sier jo litt. 
    jeg legger ved bilder fra annonsen. Har markert med rødt der det skal renses. IMG_5949.png.a40009806413461cf9a24557aa813b78.png

     

    IMG_5958.jpeg

    IMG_5954.png

    IMG_5953.png

    IMG_5952.png

    IMG_5950.png

    IMG_5945.jpeg

    IMG_5948.png

    IMG_5947.png

    IMG_5943.jpeg

    IMG_5942.jpeg

    IMG_5941.png

    IMG_5951.png

    IMG_5960.png

    Denne slår vel de som Våpenbua har hatt inne.

  11. Skaubjønn skrev (På 17.10.2023 den 18.05):

    Skal bli en fryd å shine den opp 😊

    Bruker du et eller annet for å værne treverket innvendig mot mineralolje? Selv benytter jeg epoxy, håper at treverket skal holde litt bedre i årene fremover. Når børsa står i skapet setter jeg den også med løpet ned, dette for at olje forhåpentligvis skal få liten anledning til å komme i kontakt med tre.

  12. Har også en drilling fra Ludvik Boronvik med Bohler antinit, men ikke med sidelåser. Grunnen til at jeg ikke har valgt dette, er mengde treverk, eller mangel på dette som holder mekanisme og kolbe sammen. Har ramlet med en ordinær drilling fra Ferlach, og det ble brist i treverket. Min børse bruker jeg til skogsfugeljakt, og jeg må nesten påregne at det kan bli et fall. Går man som Dere sier kun opp i jatktårnet, så er vel ikke problemet så stort. Har vurdert å bygge om min hvor jeg monterer en skrue gjennom hele stokken, som ender opp i et eget metallstykke som binder sammen over og under del av mekanismen. Har laget dette tidligere på en Marlin i 444. Vi får se, men sidelås blir det nok ikke på meg, flotte, om det ingen diskusjon, men praktisk? Lager noen kolber fra tid til annen, også til drilling så derav min respekt for styrke i treverket. De to nederste bildene er Sauer kolbe, hvor man ser at den ene er knekt, hvor jeg fant en prefabrikert kolbe som jeg sluttførte med kolbemagasin.

    DSC00877.JPG

    DSC00883.JPG

    P9060116 (1).JPG

    P9060119 (1).JPG

    • Like 1
  13. .30 Herrett skrev (På 24.11.2022 den 21.27):

    Noen som vet om en brosj i 10,15x61R Jarmann? 

    Vil bli brukt av fagmann. 

    Hei. Jeg har en brotsj i 10,15 x 61R Jarmann om du ikke har fått tak i andre steder. SIkkert litt sent å svare.

  14. tem skrev (På 30.10.2023 den 21.47):

    Det står beskrevet i Gards og slektshistorie for Flå i Hallingdal bind Iv fra side 808 og utover.

    han utvant jern fra myrmalm som han smidde børseløp av. Rent jern ruster ikke, iallefall ruster myrmalmjern dårlig. Det er vel derfor kassepipene holdt seg så bra. Han var kjent for børsene sine.

    Artig det du skriver om at den jernkvaliteten ruster dårlig.

  15. Har lest noe lignende tidligere. Det er i hvertfall dyrt å få loddet om et løp. Betale 7000 kr sist, men da var årsaken en helt annen enn harde kuler. Var ikke skutt annet enn bly i den. Problemet med dine anbefalinger er vel kanskje at disse kulene ikke er å få kjøpt over disk, bare som ferdigladde patroner. Etter litt leting, fant jeg begge fabrikantene hos Hjemmelading, men 9 grams kuler var fraværende.

  16. Skaubjønn skrev (3 timer siden):

    Jepp, N19 = URP,

    N15 = MRP.

     

    Min erfaring er at Accubond kan lades som Partition.  Treffpunktene har også blitt like for de to kulene, når jeg har testet samme ladninger med begge kulene i 6,5x55.  Norma oppgir 41 grains URP som minimumsladning for 140 grains Partition i 6,5x55, og 43,5 som maks. Da tenker jeg at 41 greins er en helt forsvarlig ladning i 6,5x57R.

    Sjekk her: https://www.norma-ammunition.com/sv-se/laddata/6-5x55-swedish-mauser

     

    Flott!

     

×
×
  • Create New...