Jump to content

ean

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

ean's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ean

    Supertilbud optikk

    Er det bare meg eller er det andre som også syns det er rart at jakt og friluft ikke oppgir før-pris på produktene under supertilbud optikk? En annen ting er at jeg aldri har sett at de har hatt de produktene til salg for det som da må være før-pris gitt at oppgitt pris er rabatert. Eirik
  2. ...bare ett oppfølgingsspørsmål. Jeg ønsker å låne rifla til far min som ikke lengre går på elgjakt. Men jeg har ikke våpenkort på rifle fra før, betyr det at jeg ikke kan låne hans rifle eller gjelder "innehar tilsvarende våpenkort" kun halvautorifler/hagler? Og ja... jeg skal få den omregistrert, det går vel det og.
  3. ean

    Stevner 2009

    ...og det er 100skudds Nordisk-trap stevne på Losby i morgen. Jeg skal dit.
  4. ean

    Stevner 2009

    Hepp Hvor mange her skal være med på påskekarusellen i øsfold? *rekker opp hånden* Satser på å være med i Skjeberg på skjærtorsdag, Onsøy på lørdag og i Svinndal 2.påskedag.
  5. ...ellers så var jo dette en fin samling linker til nyttig info om tid og sted: http://www.njff.no/portal/page/portal/akershus/artikkel?displaypage=TRUE&element_id=15933293 Ha en fortsatt god dag
  6. Bare lurer: når kommer våren til Losby? Tirsdag og torsdag passer bedre enn lørdag, så jeg lurer på når jeg skal legge turen oppom.
  7. Hepp Om du ikke vil lete selv så kan sikkert en børsemaker hjelpe deg. Om du vil ha hjelp fra fler på forum, tror jeg du må ta fler og skarpere bilder av detaljene/merkene på løp/kasse. Du får høre om Riddersholm kan komme med hint om hvor du kan lete, jf hans innspill i en lignende tråd, det virker på meg som om han har litt over middels kunnskap om eldre våpen. Ha en god dag.
  8. ...and the fact it says "CHOKE 18.3" should have given me a clue. Missed that one. Couldn't get your link to work. Guess it's this one: http://www.littlegun.be/arme%20belge/artisans%20identifies%20p/a%20pire%20gb.htm. And yes, it definitely looks like the same gun.
  9. Hei Som jeg akkurat har skrevet i en annen tråd: Jeg ville fått boret opp løpet til 1/4 og 1/2. Da kan du rimelig sikkert skyte med det du får tak i av ammo. En såpass "voksen" hagle har sikkert 1/1 og 1/2 boring, og det gjør at trykket kan bli for stort hvis du har stål-ammo.
  10. Hei Syns ved første øyekast det ser ut som en gammel Sauer und Sohn, men ikke sikker. Ligner på den min bestefar har. Det var ingen entydige merker på løpene som sier noe om trangborringen, men tipper det er 1/1 og 1/2. Får du en børsemaker til å bore den opp til 1/2 og 1/4 er du rimelig sikker på at det går bra med stål. Og som Riddersholm sier: en børsemaker kan i alle fall gi deg ett sikkert svar.
  11. Hmmm...... Mange gode synspunkter her, om ikke så kraftfulle og fargerike som i den svenske tråden Jeg har akkurat kjøpt ny hagle, og fikk av selger klar beskjed om at det var ikke meningen at jeg skulle holde igjen top-lever ved lukking. For jeg har alltid gjort det med min gode gamle Miroku. Og når jeg tenker på forskjellen jeg føler med ny vs. gammel hagle, er det akkurat det som gjør at jeg "slamrer" den igjen. Den nye, tror jeg, er rett og slett ikke "innskutt". Alt er litt "treigt" sammenlignet med den gamle. Jeg er på ingen måte glad i å måtte slamre igjen hagla, jeg foretrekker kontrollert lukking og låsing da det føles riktigere og er mer "meg". Jeg tror jeg kommer til å føre tilbake også på ny-hagla, bare glideflatene får gått seg litt til. Sånn generelt tror jeg at: if it works, don't fix. Og jeg har ett par andre regler jeg også forsøker å ha i bakhodet: nr 1 (primært for kontorutstyr, ting i heimen som sykler, våpen o.l): hvis du må bruke makt er det sannsynligvis feil. nr 2 (primært for gammalt ræl som har stått lenge gjerne utendørs hele vinteren): hvis det ikke går med makt, finn en større hammer. og nr 3 (gjelder _alle_ skruer, boter og muttrer uansett dimensjon og plassering): etter hardt kommer løst, og det gjelder begge retninger. Ha en god dag
  12. Takker og bukker Da blir det nok en tur opp dit på tirsdag
  13. Ser av terminlista til NJFF at Groruddalen JFF skal ha jegertrap-stevne 11. mai med oppmøte Varpet. Er det banen i Nittedal? Noen som vet om de har de treninger der nå?
  14. ...og om du har egne skudd? Jeg sitter gjerne å selger vafler en time eller to om jeg får skyte gratis Nuvel... Fint anlegg dere har der oppe. Var innom en tur på søndag for en venn av meg sa dere hadde skyting da. Problemet var at han trodde det var lørdag. Ja ja... det var jo åpent i Oslo så jeg stakk dit igjen. Kommer nok oppom en tur senere, må ikke "gro fast" på en bane. Selv om det er behagelig å rusle rundt på Løvenskiold.
  15. Hei Blåser liv i en litt gammel tråd. Håper du har fått svar annenstedsfra eller har tatt deg en tur selv for å se hvordan det er der, men Løvenskiold anbefaler jeg. Det er lite kø (i allefall når jeg er der) og vide åpningstider. Frem til april er det stengt mandag og fredag men ellers åpent og med flomlys på hverdager. Fom april er det kun stengt mandager. Anlegget er stort og det er fritt frem i den forstand at det er ingen funksjonærer som starer serier og lag, de fyller duer og holder orden. Resten ordner vi (skytterne altså) selv. Du må ha ett duekort ("bankkort" for serier a 25 duer). Dette fyller du opp etter eget ønske (og lommebok) og deretter er det bare å kjøre i gang en serie eller 10. Alle banene er automatiske, slik at om du er alene eller fullt lag så starter serien når førstemann roper opp første due. Når det er gjort er det ikke mulig for andre å slenge seg med på serien før den er ferdig. Er du alene eller kun sammen med egne er det mao ingenting i veien for å ta hele serien på en standplass eller bytte der du føler for det. Hepp
×
×
  • Create New...