Jump to content

rover

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

rover's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har du solgt magasinet? Hvis ikke hva skal du ha for det?
  2. Hei! Vet ikke om du har sjekket sluttstykket ditt. Dersom dette ikke har vært i fra hverandre på en stund, så adskill og puss godt. Dersom våpenet har stått spent over lengre tid, så kan det ha gått ut over fjæra. Den må være i god stand med denne type ammo.
  3. Iranske Snikskyttere! Pass dere alle sammen! VG har funnet ut at Iran har snikskyttere. Er det ikke mulig for den avisen å få ansatt en eller annen som kan hjelpe de i ordbruk og vurdering av denne type materiale. For det første heter det vel skarpskytter på norsk. for det andre er vel ikke våpenet det beste skarpskyttervåpenet i verden. Kanskje det er derfor det kalles snikskyttere.: De må snike seg nærme målet for å være sikker på å treffe! www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=562298
  4. Dette er vel enda et bevis på at nåværende lovverk og rettningslinjer ikke er gode nok. Ved flere Politidistrikt er avgjørelsesmyndigheten på våpensøknader delegert til lokalt lensmannskontor. Her er det veldig varierende kunnskap om våpen og ammunisjon. Min erfaring er: Sett av nødvendig tid til å møte opp personlig. Be om en samtale med den som vurderer søknaden. Som regel er det ikke vrangvilje, men manglende erfaring som ligger til grunn. Uansett om det er lensmann som påtegner eller avgjør, så skal det mye til at våpenkontoret overstyrer lokal myndighet. Det blir spennende og se resultatet. Lykke til!
  5. Hei! Det er vel mer av akademisk interesse, men for de som vil vite hvorfor.... Før det norske forsvaret kjøpte Glock, så slet vi med gamle håndvåpen. De hadde gjort tjeneste helt siden tyskerene kom med de under krigen, og bar etter vært preg av dette. Det ble derfor produsert egen 9 mm ammunisjon til disse. Samtidig hadde vi også maskinpistoler som ikke fungerte med den reduserte ladningen. Derfor hadde vi en stund to typer. Det hører også med til historien at på MP-40 maskinpistolene som var i bruk i HV ble fjærene klippet eller byttet i håp om at de skulle kunne bruke den reduserte utgaven av ammunisjonen. Dette fungerte ikke spesielt godt. Har selv opplevd at sluttstykket ikke kom langt nok tilbake ved skuddløsning. Dette medførte at våpenet rkalet og gikk inntil magasinet var tomt. Etter at vi fikk MP-5 og Glock opphørte problemet. Ammunisjonen du har fått tilbud om er med andre ord helt OK å benytte.
  6. Er ikke helt sikker, men justisdep. kan gi ut egne rundskriv som regulerer f.eks. saksgangen når det gjelder samlelisenser. Dette kan de med hjemmel i våpenloven. Skal se hva jeg kan få gravd fram etter påske.
  7. Kjenner flere som har søkt om samlerlisens. Alle disse søknadene har havnet hos politidirektoratet. Dersom lisensen innvilges, så kan politimesteren, eller den han bemyndiger gi tillatelse til erverv av våpen innenfor samlerområde. Sjekket dette opp med min kontakt i politiet, og han bekrefter at alle samlerlisenser skal behandles av direktoratet. Tidligere så var det politmesterene som godkjente. Dersom det er noen som har andre erfaringer, så hadde det vært fint å få greie på disse.
  8. Hei! Vi er ikke hverken mørkemenn eller kultgruppe, men det er riktig som de fleste før meg har beskrevet. Det krever en vilje og interesse langt over snittet for å få samlerlisens. Etter gjeldende lov og forskrift må man være medlem av en godkjent samlerorganisasjon. Her er det pr. dato kun Norsk Våpenhistorisk Selskap (NVS) som er godkjent. Det å bli medlem her går stort sett greit dersom man er tålmodig, og ikke har noen større saker på rullebladet. I tillegg skal samlerlisensen godkjennes av politidirektoratet (PD). Søknaden sendes via lensmannskontor og politidistrikt. De vil foreta en påtegning, men det er saksbehandleren i PD som godkjenner. Desverre har det vist seg at mange godt begrunnede og anbefalte søknader har blitt avslått. Hvorfor er ikke helt klart, men jeg kjenner til at det for enkelte har vært nødvendig å koble inn juridisk ekspertise for å få samlerlisensen i orden. Det er viktig å presisere at det ikke er NVS som bremser. Når det gjelder NVS. så er dette et tvers igjennom seriøst selskap hvor man treffes ca en gang pr. måned. Hoveddelen av miljøet sogner til Oslo, men det har i de siste årene blitt staret opp flere lokal-lag rundt om i landet. På møtene er det forskjellige foredrag. Disse kan både være historiske og våpenrelaterte. I tillegg arrangeres det utstillinger, auksjoner og kjøp-salg-byttemøter. Når det gjelder kjøp av våpen, så gjelder selvfølgelig de samme reglene for erverv her som for alle andre. Hva det samles på er veldig varierende. Det er utrolig hva som dukker opp. Mange av medlemmene har bidratt med historier om hvordan tilfeldigheter har gjort at våpen eller annet utstyr har kommet fram i lyset. En annen fin ting er at man til tider kan komme over mye bra litteratur til en forholdsvis grei penge. Jeg har fyllt opp noen hyllemetere med bøker som er kjøpt ved forskjellige anledninger For enkelte vil nok NVS framstå som et forholdsvis konservativt miljø. Samtidig synes jeg at det er helt i orden å forlange en viss stil. Etter vært som man blir varm i trøya, og litt kjent i miljøet er det ikke noe problem å få hjelp til f.eks. identifisering av stort sett det meste. Jeg trives i vært fall meget bra. Når det gjelder det økonomiske, så koster det ikke mange hundrelappene i året å være medlem. Det som koster er å skaffe seg de våpnene eller det utstyret man vil samle på. Her er det også veldig stor variasjon blant oss. Som regel begynner de fleste å samle ganske vidt. Etter vært spesialiserer man seg mer og mer. Det er da det begynner å svi i lommeboka for de fleste. Samtidig er min erfaring at det foregår mye bytter. Det er derfor viktig å ha ører og øyne oppe hvor enn en ferdes... Dersom du ikke har fått noen kontakt innad i miljøet enda, så får du sende meg en mail eller en PM, så får vi se hva som er mulig.
  9. Kvaliteten på NM 60 varierer i fra lot til lot. Som oftest er det prosjektilene som er av ulik kvalitet. Vet at det sitter enkelte luringer og vet om enkelte "gull-lotter". Disse går meget bra. Hvilke det gjelder er jeg usikker på, men det kan jo hende at det er noen her på forumet som kan dele sine erfaringer med andre?
  10. Hei! Siden du åpner for andre muligheter: Jeg har prøvd mye forskjellig, men har fallt for Steyr SSG. Her har du et våpen du kan ta rett ut av butikken og på skytebanen. Min i cal 308 treffer i vært fall godt på 700 m. Er da selvfølgelig avhengig av å vite avstand og evt. avdrift, men det er selvfølgelig noe av moroa....
  11. rover

    Hvilket HK er dette ?

    Heisan! Det stemmer nok at HK G-33 har vært i bruk i England. Har selv en skarpskytterutgave av dette våpenet. Det stammer i fra det engelske politiet.
×
×
  • Create New...