Jump to content

JoachimN

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JoachimN

  1. Dette er vel gammelt nytt. https://www.politi.no/Nyhet_10535.xhtml" target="_blank Frem til nye retningslinjer er på plass, ber Politidirektoratet våpenkontorene om at søknader om erverv av halvautomatiske rifler legges i bero. Det betyr at søkere som ønsker å erverve halvautomatiske rifler ikke får behandlet sine søknader før nye retningslinjer er på plass. Det understrekes at dette bare gjelder halvautomatiske rifler. Søknader om erverv av halvautomatiske pistoler og hagler behandles som før. Villkårene for erverv av godkjente halvautomatiske pistoler fremgår av § 2 i Forskrift om forbudte skytevåpen og godkjente halvautomatiske skytevåpen: § 2. Godkjente halvautomatiske pistoler Halvautomatiske pistoler er godkjent for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, med unntak av pistoler som har to eller flere av følgende egenskaper: a) magasin som monteres utenfor pistolens grep, b) gjenget pipe hvor det kan monteres pipeforlenger, flammedemper, fremre pistolgrep eller lyddemper, c) hylse montert til pipen som helt eller delvis dekker denne og gjør det mulig å holde våpenet med dårligste hånd uten å bli brent, d) vekt fra fabrikk på mer enn 1 400 gram, eller e) våpen påmontert folde-, teleskop- eller lang stokk. Pistoler som nevnt i første ledd bokstav a til e kan etter en konkret vurdering av Politidirektoratet godkjennes for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd. Villkårene for erverv av halvautomatiske hagler fremgår av forskriftens § 3: § 3. Godkjente halvautomatiske hagler Halvautomatiske hagler som oppfyller kravene til minimum totallengde og løpslengde etter våpenforskriften § 2 første ledd, er godkjent for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd, med unntak av hagler som fyller ett eller flere av følgende kriterier: a) bare pistolgrep uten skulderstøtte, b) pistolgrep frittstående fra kolben under våpenet, c) våpen påmontert rørmagasin eller magasinforlenger med mulighet for større magasinkapasitet enn 5 patroner i tillegg til patronen i kammeret, eller d) tillater bruk av avtakbare boksmagasiner. Hagler som nevnt i første ledd bokstav a til d kan etter en konkret vurdering av Politidirektoratet godkjennes for erverv, eie og inneha, jf. våpenforskriften § 7 annet ledd.
  2. Skogsfugljakt er ikke lett. Og det er bra. Har med mobilen på tur og har tatt noen bilder og videosnutter. http://vimeo.com/30622697" target="_blank" target="_blank" target="_blank Tiur mat Ser du Tiuren på bildet til høyre?
  3. Hvordan vil hørslen til en hund påvirkes av jaktskudd? Tenker da på fuglejakt med hagle hvor man ofte går ut til siden for hunden og avfyrer skudd.
  4. Jaktet i et terreng på Hadeland og der har jeg kun støkket ut voksen fugl. Ikke sett noe kull med unfugl i det hele tatt. Mulig det har vert en dårlig sesong for oppvekst. Uansett er det helt topp å være ute etter ei lang uke på kontoret. Bare å stå på før eller siden så sitter`n Fortsatt skitt jakt.
  5. Pass på tenna. Vilt som er skutt med stål eller hevishot er et helvete å tygge på. Tannlegeregninga blir fort høy
  6. 9 september i morgen Tenker det er mange spente jegere. Skitt jakt folkens
  7. Kjøpte min her http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=24725525" target="_blank God jobb på montering av demper og kikkert. Justerbar kolbekappe er gull 10790,- baser og ringer kommer i tillegg
  8. Kjøp deg en i 6.5. Har selv 223 & 6,5 og jeg kan vel si at 223 blir mest stående i safen. 6.5 er et fleksibelt og rimelig kaliber, som duger til det meste
  9. Du kan jo ta en tlf til disse gutta, evt sende en mail med bilde. http://www.mil.no/felles/fkl/start/avdelinger/faes/
  10. JoachimN

    Granat?

    Er selve granaten tømt for sprengstoff? Hvis du skulle være så uheldig å få branntiløp i huset/leiligheten og brannvesenet får se noe som likner på granat, hylser m.m vil de trekke ut og la hele skiten brenne ned.
  11. Hva med å bleke med klor eller andre kjemikalier?
  12. Hei, du finner mye info om du bruker søkfunksjonen. Jeg har en T3 lite i 223. Den har blitt mata med det meste uten å overbevise meg. Den blir ikke med på evt. toppjakt Lapua Aficinado i 223 gikk helt ok det samme for Prev partizan i 70 grain.
  13. JoachimN

    Upresis Savage 223

    En est av div Savage modeller. http://www.chuckhawks.com/compared_sava ... rifles.htm
  14. Jeg synes at man skal være litt forsiktig med bilder av den art som er lagt ut her. Det er vel ikke ønskelig å gi jaktmotstandere og dyrevernere mere bensin til bålet.
  15. Takk for svar folkens. Det blir til at jeg forsøker flere ammotyper før jeg evt. gjør noe. Kan jo selvfølgelig være uheldig og fått en mandagsbørse som er kresen på "maten"
  16. Hei er det noen som vet om det går ann å bedde skjeftet på en t3 lite (syntet)? Når det snakkes om å ha frittliggende pipe, hvor stor avstand skal det være og hvor stor del av pipa skal ligge fri?. Skal løpet være frittliggende helt inn til det punktet hvor løpet går over i låsakassa?
  17. Skal prøve en runde til på banen med de resterende merkene. Har kun prøvd Fiocchi og Remingon UMC. Det er 1:8 snurr på pipa og da burde den klare 69gr. Det kan jo tenkes at det ikke var så smart å kappe løpet 10 cm. Gir vel lavere hastighet.
  18. Takk, da er det altså ikke noe galt med børsa. Har du samme modellen? I så fall hvordan oppfører den seg når løpet er varmt f.eks etter 4 skudd. Får forskøvet treffpunkt opp og til høyre på ca 4 cm gjerne på 3,4 skuddet. Litt off topic. Det var mange damer på skytebanen i dag Og de skyter utrolig bra.
  19. Hylsene har ikke falt ned på bakken. Aldri opplevd sånt på 6.5*55 , men det kan jo være en mulighet. Er godset i 223 hylser svakere en 6,5?
  20. Første tur på banen med ny Tikka t3 lite med demper ( S&LHardcore). Hadde med en pakke Remington UMC 55 gr og Fiocchi 55 gr. fmj. Fikk vite at nye løp kan gi dårlig presisjon, men at det går seg til etter vert? Pusset mellom seriene med lapp og litt olje. Vel, jeg sleit med å holde meg innefor 9 til tross for at jeg skøyt fra en stabil benk med støtte. Når jeg kom hjem så kikket jeg på hylsene og så at halsen var deformert/urund på alle hylsene ca 40 skudd. Nedtur, når jeg sammtidig leser at folk har problemer tikka i 223 med hettepungtering osv, så blir jeg skeptisk til kvaliteten. Kan det være noe ujevnhet i kammeret?
  21. Jeg vurderte lenge å kjøpe Tikka Tactikal, men valgte å kjøpe en pakke fra Rygge våpen. Bestillte på torsdag hentet den på lørdag. Kjempeservice. For min del var det håndterbarhet og vekt som ble utslagsgivende. Løpet er ble kappet til 47cm gjenget og levert med mutter/gjengebeskytter. Prisen er det ikke noe å utsette på. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=24725525
  22. JoachimN

    Resound Jeger

    Slik jeg forstod det var det helt normalt å måtte justere lyden opp til flere ganger før lydbilde blir riktig. Det kan godt være at tinitussen gjør øret mere følsom for høyfrekvente lyder. Nei ,nå for jeg komme meg avgårde. Skal ut å skremme Tiur`n i dag
  23. Du har nok prioritert riktig. Bra at noen kliner til å kjøper det man vil ha fra øverste hylle
  24. http://cgi.ebay.com/Zeiss-Hensoldt-6-24 ... 2c54fc0455
  25. JoachimN

    Resound Jeger

    Fikk proppene i retur i dag. Susinga er fortsatt der, litt lavere men helt klart forstyrrende.
×
×
  • Create New...