Jump to content

ingen87

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

About ingen87

  • Birthday 08/05/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ingen87's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. ingen87

    Nettojakt.no

    Dette skulle vise seg å bli et dårlig valg. Jakka er helt grei, noe klam, men har fine og praktiske lommeløsninger. Buksa var et makkverk. Svært ubehagelig passform, fant aldri rett størrelse, men endte til slutt på en som var vid rundt livet etter å ha returnert buksa to ganger. Den ble følgelig vid hele veien ned, men klarte likevel å bli trang når man skulle bøye seg ned, sette seg på huk, andre bevegelser der man har mye bøy på knær og hofter. Fikk ikke brukt buksa noe særlig i 2018 (på grunn av byttene). Den ble brukt i 2019 og 2020, og på første jaktdag i år så røyk den ene sømmen fra skrævet ned til kneet. Det eneste positive med den er uttellinga, men den hadde nok vært den samme med ei anna bukse.. Skuffende produkt! Den der "tryggere å kjøpe noe som Beretta-logoen sin på" var en smellj! Jakka blir jeg nok å bruke videre, og fant en ny bukse på tilbud på Fjellsport - Chevalier setter pro, men jeg tenker stadig på "om jeg bare hadde valgt Alaska". Uten at jeg vet om det hadde blitt noe bedre
  2. ingen87

    Nettojakt.no

    Skjønner.. Sleit litt med å finne frem på siden. Nå blir ikke det så aktuelt på ei stund, men skal ha det i bakhodet
  3. ingen87

    Nettojakt.no

    Ramla over en kampanje på Beretta Brown Bear til under prisen på Alaska Extreme Lite. Om det er bedre klær vites ikke, men føles "tryggere" å kjøpe noe som Beretta har satt logoen sin på. Så får vi se.. Poenget i denne omgang var å finne noe som ikke var så dyrt, så får jeg heller se om jeg tar en ordentlig oppgradering på bekledninga til neste jakt. Hvem forhandler KUIU? Var ikke så lett å finne på nett, utenom deres egen side.
  4. ingen87

    Nettojakt.no

    Etter å ha rota bort jakka og slitt ut buksa til min Sasta-dress er jeg nå på utkikk etter ny jaktdress. Som dere skjønner er jeg av den distre typen som ikke fortjener en Härkila-jakke til 5000 spenn. Har sett litt på dette Alaska-merket, men som mange tidligere har skrevet er det vanskelig å finne noe særlig om disse på nett. Ser at en del av innleggene her i tråden går to år tilbake i tid, så kanskje det er noen her som vil dele erfaringer? Ser det henvises til Alaska Extreme Lite Pro. Kan ikke se at det finnes en "pro" modell på nettojakt.no, bare "Alaska Extreme Lite". Ut fra bilder og det som er skrevet her bikker jeg kanskje mer i retning mot Alaska Performance 3-layer. Denne ser litt smalere ut i modellen, samt at det ikke er meshfor i denne. Har dårlig erfaring med mesh i jaktjakker. Det er minimal prisforskjell mellom disse dressene. Jeg kan finne på å bruke jaktdressen til det meste, men hovedbruksområde er elgjakt (nord for Polarsirkelen). Kan også benyttes til rypejakt i dårlig vær (har Fjellräven-bekledning til de fine høstdagene). Har dere som har brukt denne noen år nå, noe å dele med oss nysgjerrige?
  5. Kanskje jeg skal teste det tape-tipset over her?
  6. Kjøpte dette viltkameraert til svigers i 60 årsgave. Vi har satt opp MMS funksjon, og vi fikk tilsendt ca 15 bilder av både elg og hare allerede den første kvelden og natta. Det ble med disse 15 bildene. Etter at det "plutselig" var fritt for dyr foran kameraet valgte vi idag å ta det ned (litt merkelig at det skulle komme fire elg og harer foran i løpet av de første timene, og ikke senere). Det viser seg at det er tatt 40 bilder, og at bilder fra de siste kveldene ikke har blitt sendt. Det samme gjelder bildene som ble tatt av oss foran kameraet. Jeg har gått gjennom veilederen for oppsett av mms/gprs, og innstillingene ser ut til å stemme. Innstillingene på selve kameraet ser også ut til å stemme. Så det jeg lurer på er om det kan være innstillingene på selve sim-kortet? Hvorfor sender ikke kameraet bilder lengre?
  7. ingen87

    Sauer-hagler

    Så morsomt å høre så mange gode skussmål for denne hagla Skal følge de rådene som blir beskrevet! Takk for alle råd og tips!
  8. ingen87

    Sauer-hagler

    Ja det var det faktisk! Det hadde jeg oversett! Og i følge den oversikten du linket til betyr dette "outstanding quality". Det kan jeg like
  9. ingen87

    Sauer-hagler

    Først et bilde av selve hagla Vorm. Sauer-Suhl - Made in GDR Special - Gewehrlaufstaal I låskassa finner jeg på nytt nummeret, men her står det et ekstra femtal før de fem siste sifrene. Her dukker det "Final nitro proof" tegnet opp for første gang oppe til høyre. Kaliber 12/70, final nitro proof, og nummeret 877. Som jeg har forstått står for måned+år. Altså august 1977? Det er også konturer av noen tegn i mellom løpene, men klarer ikke å tyde det. Ser ut som en S og en W? Under låskassa er det bilde av børsemakeren i Suhl Inni forkjeftet er det kun et nummer. Ellers ser det meste ut som vanlige graveringer, uten noen spesiell symbolikk
  10. ingen87

    Sauer-hagler

    Kan se om jeg får gjort det i morgen
  11. ingen87

    Sauer-hagler

    Ah beklager! Det der var bare et bilde jeg fant på Google. Ser at jeg har vært litt snar med å poste innlegget. Det som står i parentes i opprinnelig innlegg er bare rot..
  12. ingen87

    Sauer-hagler

    Står 877 under. Slik jeg tolker merkingen er den fra august 77?
  13. ingen87

    Sauer-hagler

    Takk for ei fin side! Her var flere av tegnene som var på hagla Men, sitter likevel igjen med noen pørsmål. Det tegnet jeg snakket om har beskrivelsen " Final Nitro proof " hva betyr dette? I tillegg står det at det er valid mellom 1945 og 1950, men hagla er fra 1977?
  14. ingen87

    Sauer-hagler

    Hehe.. Det er jeg klar over, men det var først nå han ble såpass svak at han ikke lengre kommer til å dra på jakt
  15. ingen87

    Sauer-hagler

    Fikk en vorm. Sauer - Suhl i 30 årsgave fra min onkel som har lagt opp jaktinga, og synes det var råflott å kjøpe våpenskap til et våpen som ikke er i bruk. Hagla ser mer eller mindre ubrukt ut, og jeg er litt svak for side by side-hagler så synes dette var en helt konge presang! På venstre løp står det: Vorm. Sauer - Suhl. Made in GDR (Øst-Tyskland). Er dette en "replika" av Sauer - Sohn haglene som ble produsert i Vest? På høyre løp står det: Special-Gewehrlaufstahl. Ingen "OL-ringer" på denne. Leser på et engelsk forum at dette kan ha noe med typen stål som er brukt inni hagla? Under løpene står det 12/70 (kaliber), og N ved siden av et tegn som går igjen over hele hagla og over dette står det 877. Leste en annen plass på dette forumet (http://www.kammeret.no/topic/19402-sauer-vs-merkel/) at dette kan være måned/år. Altså ble hagla produsert august 1977? Under låskassa står det Suhl med avtrykk av noe som ser ut som en børsemaker. Selve låskassa har blitt veldig svart med tidens gang. Hva anbefaler dere å bruke til å pusse den blank igjen? Fungerer det med vanlig våpenolje?
×
×
  • Create New...