Jump to content

hva146

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hva146

  1. Anbefaler også disse; https://www.edvardson.se/vadmalsklader/ veldig gode klær og kvalitet. De syr også på radiolomme hvis dere spør.
  2. Send meg PM så kan jeg sende artikkel i Handloader til de som ønsker det. Spar og kjøp deg diesettet til 825,-, nødvendig ladeutstyr(kuler/tennhetter/krutt) og ei pakke jaktmatch(norma) så har du spart inn dette etter et par år. Kostnaden her tilsvarer ca 40 stk alaska og tre pakker jaktmatch ferdigpatroner. Så det er bare å begynne å lade selv.
  3. Hei, har ei gammel husqvarna og bruker 18,5grams alaska. Funker veldig bra. Har og prøvd mega, bra kule. Du bør også prøve oryx 15 grams, men jeg får ikke presisjon med den. Ladedata hentes enklest fra ladeboken og robsoft(svenske forumet).
  4. hei, Er det noen som har ladedata til TAG kula til 9,3x57? Kula veier 14.6 gram, skal skytes i en HVA146 m/ org løpslengde. Lengde på kula er den samme som alaska, så jeg lurer på om det er ok å prøve ladedata som jeg vet er ok med alaskakula? Mener jeg har hørt at man skal se på lengde og ikke på tyngde når man skal prøve ut nye kuler uten kjent ladedata. Stemmer det? Ellers har jeg kjent ladedata til barnes X 250grains kuler. Er dette noe å prøve? Barnes er jo tyngre og en del lengre.
  5. Hvilken blyfrie kule kan brukes til 9,3x57. Det store problemet blir å få nok hastighet. Er det noen som har gode erfaringer?
  6. fant dette ang kvalitet på linsene. http://www.thefirearmblog.com/blog/2011 ... -r-scopes/" target="_blank
  7. Er det noen som vet om noen jaktbutikker i Berlin? Skal dit om ikke lenge. Vet at Kettner finns der, men det finns kanskje andre der? Hilsen HVA146
  8. har en swandri anojakke(bushshirt) fra slutten på 90-tallet. Den er veldig fin i litt kaldere vær, og den klarer litt nedbør. Er lett foret og tåler derfor godt vind. http://www.swanndri.co.nz/Mens/Bushshir ... shirt.html Er veldig fornøyd med den, spesielt i ruskevær rundt null.
  9. Landrø har avtagbar montasje til valmet 412. Kjøpte en for noen mnd siden. Den funker bra til en ok pris. Ring dem og bestill.
  10. Er det noen som har gode ladedata på Rhino sin 62grains kule i 5,6x52r? Har fått tak i kuler, men vet ikke hvor jeg skal starte med ladningen. Er det noen som har erfaring fra denne kula i praksis så hadde det vært interessant å høre. Hilsen hva146
  11. trond99, det er jo en del allmenninger i området ditt(mitt). Ellers har jeg hørt om gode takstresultater fra Eidskog, sjekk stangeskovene.no. Følg også med på takstresultatene ettersom de kommer i begynnelsen av sept.
  12. Skal ha et kombiløp til valmet 412, men hva skal man velge av disse to kalibrene? Har mulighet til å lade selv, men det blir jo ikke mange skuddene med dette uansett. Hva er erfaringene med disse to i kombivåpen? hilsen hva146
  13. til info så står det en del ladedata på robsoft sine sider med VV krutt. Bruker vv140 mye selv. Hva slags rifle er det du skal sette sammen? Er det nytt løp? eller er det utgangspunkt i en gammel 46/146? Hilsen hva146
  14. hei, har en Husquarna 146 i 9,3x57 som jeg bruker til mye. Lader etter ladeboken og brukte Mega men synes den var litt hard(åpnet lite) ref ekspansjonstester fra www.drkeller.se/expansionstester. Bruker nå Alaska kula og en S&B 18,5gr til trening. Har ikke forsøkt 18,5 oryx men den skal visst være myk nok. Får ikke 15grams kuler til å samle i børsa, hverken 15grams oryx eller jaktmatch. 15gr Oryx fungerer fint på vilt da, hvis du får den til å gå. Du finner også mye ladedata(på eget ansvar) på det svenske robsoft forumet. Lykke til! Hilsen hva146
  15. hva146

    strihår vizsla med røy

    From the album: Kjæledyr

  16. Hei, det ligger masse bilder av Vizsla på hjemmesiden til klubben. Se www.vizsla.no Simon; det var et veldig bra innlegg og jeg er enig meg deg. Det er viktig å ta vare på rasenes egenskaper og særegenheter. Det du sier om vizslaens gemytt og mykhet stemmer også med min erfaring. Hilsen Hva146(ole)
  17. Min er fraring er ikke stor, har en strihår vizsla og bruker den til skogsfugljakt og ellers litt apport. Er enig med Vizsla'n i forrige innlegg at de ikke er noe spesielt stri og kamplystne, men det er sikkert store individforskjelliger innen rasen her også. Det er vizsla med premiering både på fjell og skog i Norge og i Sverige har de en dobbeltch(utst og jakt) samt mange med premieringer på felt. Det er som ellers mye opp til eiern her også Opplever ikke vizslen som vanskelig å dressere, men den er som regel ikke så hard. Min er faring med vizsla i jaktsituasjoner er at den har et trangere søk, men er nøye og er nok mer glad i markvitring enn en engelsk fuglehund. Den er som regel en lystapportør og glad i vann. Du får ofte gode situasjoner og skuddsjanser da du ikke trenger å lete lenge etter den i stand. Artig å høre om det er flere som har noen erfaringer med denne rasen på jakt.
×
×
  • Create New...