Jump to content

Karo

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Karo

  1. Kuldeforkortning får du da ærlig talt ikke før kjøttet har minus/pluss 0 grader?! Åpner du bogene som er blodig og fjerner blodet så har du mindre sjanse til å få surt kjøtt. Ganske enkelt pga at blod surner mye fortere enn kjøtt! Hvis blodet surner så er kjøttet rundt det surnede blodet ødelagt. Men dette gjelder selvsagt slakt som får henge lenge nok, å litt til Jeg tror nok "husken" din er veldig dårlig vavlo
  2. Jeg fikk min første bastard for ca 15 år siden. Det var engelsk/irsk setter. Jeg har en kamerat som er veterinær som fortalte meg at jeg kom til å få den friskeste fuglehunden i Elverum! Det tror jeg stemte, Gaia var aldri hos dyrlegen!!! Hun ble nesten 13 år.(Hun ble en meget god jakthund) Det han mente var at førstegenerasjonsbastard tar bort eventuelle innavlede sykdommer, men så sa han det at de kan komme tilbake i andregenerasjon til fulle!! Så det kan hende at andregenerasjon av bastard blir bare sykdom og dritt!! (da all eventuell arvelig sykdom kommer tilbake fra begge sider??) Nå har jeg en breagel som ser ut som den er like frisk! Han er 3 år og helt vill . Har til dags dato ikke vært syk, bortsett fra at jeg fikk han fra en totalt useriøs oppdretter som ikke hadde gitt valpene markkur. Jeg ser ingen problemer i det hele tatt med slike krysninger så lenge vi ikke krysser dem viderer. Som kameraten min sa: første krysning blir sykdommer borte, neste krysning kan alle sykdommer komme tilbake fra begge raser! Vel, breaglen fungerer som bare det på jakt (nesten for bra, klikker i hue på,n ), så jeg har ingen motforestillinger mot slike krysninger for jakt. Men jeg hadde ei drevertispe for ikke så lenge siden som var "klokere" på jakt enn den jaktidioten som jeg har nå (Men det kan hende det er like mye min skyld??) Både drevertispa og breaglhannen har hatt en jaktlyst som få. MEN det var nesten alltid noe galt med tispa, dessverre. (Renrase ) Det største problemet med å få til en jagende hund i dag er tidsklemma, har du ikke tid til mer enn en tur hver 14ende dag med unghunden din i "jaktopplæringa" så minker sjansen drastisk for å få til en jakthund, uansett rase!!! Hei Ranger! Det skulle vært fryktelig moro å prøvd en Basset! Jeg har prøvd alle raser etter rådyr, men ingen Basset Har hørt at den har et jævli fint losmål?
  3. Jeg ville spurt Granberg garveri om disse tingene før jeg ville spurt om det her på kammeret Det kan vel hende dem har det beste svaret på hvorfor dem har gjort som dem har gjort?
  4. Ja det er så synd på dere som plutselig får 1 "en" ulv på terrenget deres!! Jeg jakter. elg i Elverum og har 2 forskjellige flokker med ulv på elgterrenget.Samtidig så har jeg en hund som jeg jakter rådyr med, litt vanskelig å ikke ha bange anelser. Det er så moro så jeg holder på å le meg i hjel!!
  5. Karo

    Tjuvjakta 2010

    Måten du svarer på nå vingemuttern gjør at jeg tviler sterkt på åssen du bedriver din jakt på. Kan virke som det ikke finnes noe som heter ulovlig jakt???? Etter din mening
  6. Hei Sogning! Jeg gikk et kurs om slikt i høst. Da fikk vi beskjed om at vomma skulle ut av dyret så fort som mulig, men senest etter 2 timer
  7. For å si det sånn så skjønner ikke jeg vitsen med å bedømme et "fallhorn". Hva har det noe å si med felte bukker å gjøre? Det er ikke mye ære å finne et fallhorn som er stort. Men det er sikkert fryktelig moro å finne noe slikt!!
  8. Fugleskrog bør ikke kokes mer enn maks en time, dette er pga at det blir limsmak av kraften hvis det blir kokt lenger. Dette er ifølge "superkokkene" i Norge. Måten jeg koker kraft på er at jeg som alle andre kapper beina, så bare koker jeg beina 6-8 timer, jeg koker alle beina etter ett elgslakt så jeg krydrer ikke krafta (det blir alltfor mange liter, for å si det sånn). Det gjør jeg da jeg tar den opp for å brukes. Da koker jeg allt slags grønt og urter sammen med krafta. (Jeg får vel si at jeg koker 20-30 liter med kraft etter elgjakta)
  9. Karo

    Paté av rugde

    Den rugdesmaken du skriver om tror jeg kommer av at du har innvollene i rugda. Jeg bruker å skjære ut brystfileene av rugda da jeg har skutt den, da får jeg ikke den smaken du snakker om. Det kommer av at rugda spiser innsekter og ikke bær ol. som hønsefuglene spiser. Da får du en veldig spesiel smak pga. det. Men retten din hørtes veldig god ut!!
  10. Jeg har fått med meg hele diskusjonen om speking eller tørking av hjerte, det er ikke sikkert smaken på tørket hjerte med en saltsmak ytterst er noe dårligere enn et gjennomspeket hjert? Jeg har kjøpt noen spekkete hjerter, alle har bare smakt salt. Det mener jeg er bortkastet kjøtt!
  11. Jeg skal ikke kritisere jakt på innmark, men personlig så ser ikke jeg på det som noe annet enn å skyte på blink. Med null jaktverdi for min del. Men helt greit for dem som vil gjøre det for min del, det blir kjøtt av det å.
  12. Den tråden her er vel det absolutt beste eksemplet jeg har sett noensinne angående jakt på at det ikke finnes dumme spørsmål, bare dumme svar Jeg er inne på noen andre forum på nettet, men så mange sure oppgulp som en stakkars uvitende sannsynlig ny jeger har fått midt i tryne her pga et jævli enkelt spørsmål har jeg vel aldri sett. Det synes jeg må være flaut for dem som har kommet med dem!! Det er merkelig at det ikke er noen moderator som har sett tråden her!? (Dem lider tydeligvis ikke av søvnløshet). Etter min mening så grenser det til hetsing!
  13. Jeg skal ikke ta noe standpunkt til hvorfor trådstarter har blitt fratatt våpenet, men etter dette spørsmålet på side 1, så konstaterer jeg at trådstarter ble "borte". Bare helt generelt, uten noen sammenheng med akkurat denne saken her som jeg ikke vet noe som helst om, bare så det er sagt. Så er det alltid 2 (to) sider av en sak.
  14. Jeg synes det er litt merkelig etter 3 sider med knall og fall, at det ikke er noen som ser fordelen med at dyrene går 50 meter mens dem faktisk er døde. Alle skal jo ha ettersøkshund for å finne igjen dyrene uansett? Fordelen med at dem går noen meter etter lungeskudd er jo at dyrene får blødd ut, så stikking er unødvendig. Stikking på dyr som hjertet har stoppet på etter knall og fall har jo egentlig bare begrenset virkning. Da vil det gi kjøtt med mye mer blod i, noe som gir en dårligere kjøttkvalitet. For min del så "ødelegger" jeg heller en kilo eller to med kjøtt i bogen enn å ta risken med å skadeskyte fordi jeg holder høyt. Og samtidig få kjøtt med bedre kvalitet! Det er vel ikke alle her som har uttalt seg om at dem sikter høyt i dyret, som treffer nøyaktig på det stedet som dem vil at kula skal sitte, regner jeg med?? Man er MYE nærmere en skadeskyting hvis man holder høyt enn om man holder midt i "blinken"? De som mener at dem ALLTID treffer der dem vil, bør vel kanskje gå et kurs om selvinnsikt eller noe sånt?
  15. Har ikke så mye jakt jeg kan bytte bort. Men jeg jakter i et terreng på ca. 400000 mål som det er mulig for gjestejegere å jakte småvilt i. Det er et ulveterreng så med småvilt så blir det vel helst skogsfugl. Det er mange som tar sjansen på å jakte med harehund her. Jeg jakter selv skogsfugl, det har blitt null jakting for min del på det i år, pga at jeg måtte "ta" fuglehunden min i august. Og en ødelagt menisk like før fuglejakta. Terrenget er i Elverum i Hedmark. Jeg tror jeg skal greie å ordne med gjestejegerkort for de som eventuelt er interessert?! Kunne vært moro å jakte litt med andre kammermedlemmer. Kunne vært moro å prøvd å jakte hjort for min del. Det har jeg aldri prøvd før. Jeg har jaktet elg i 10 år. Har skutt ca 15 elg, (husker ikke nøyaktig). Så jeg er vant med å sitte på post med rifle Også jakter jeg rådyr med en bastard (drever/beagle) på 2 år som begynner å bli ganske god til å jage. Er helt sikker på at han kommer til å jage hjort som fa.....Hvis ikke så er det det eneste han eventuelt ikke jager Men det tviler jeg på da han er helt jaktidiot
  16. Heldigvis for det at det ikke skal være en "haug" med såkaldte cowboyer til skogs!!!!! Jeg for min del har fått mer enn nok av cowboyer med rifler på jakt. Fy faen!!!!
  17. Det første du må gjøre er at alt som du vil "redde" gjøres utilgjengelig for valpen. Det neste er å begynne å dressere hvalpen, det er ingen valp som er for ung til å dresseres etter min mening, og mor til valpene!!! (Moren til valpene dresserer dem fra de er født). Det er bare en begynnelse
  18. Jeg kan bare uttale meg om rådyrjakt med hund. Jeg har selv en rådyrhund (Bastard drever/beagle) som vi jakter med. Vi jakter i et terreng som det er flere som jakter rådyr i. For min del så har det ikke noe å si at andre skyter rådyr for min hund, såfremt dem er snille mot hunden på fallet. (Har hørt noen skrekkeksempler på det) Da må jeg si at Karo ikke er sint på folk på fallet. (Det er ikke alle hunder som er det). Men som trådstarter begynte med at hunder ødelegger jakta di, med spørsmålstegn!? Jeg greier ikke å se at hunder i los ødelegger jakta for en som driver med smygjakt. Jeg tror heller at det er en fordel for smygjegeren. Kommer det en rådyrlos i nærheten så er det bare å stå bom rolig en stund, å håpe at losen flytter på noen andre dyr. Om ikke noe annet så kommer de dyrene som er i terrenget til å konsentrere seg om losen og ikke om andre forstyrrelser. som feks smygjegeren!!!! Jeg drev med smygjakt før jeg kjøpte meg en rådyrhund (pga latskap ). Så jeg vet litt om hva jeg snakker om. Men hvis du vet hvem som jakter i nærheten av deg, med hund. Så er det ikke vanskeligere enn at du tar kontakt med de jegerene å tar en oppklarende samtale med dem?? (Hvis du er interessert i litt dialog) Jeg skjønner egentlig ikke at det har blitt 17 sider med svada pga noe som er så enkelt. Det kan vel de som har skrevet sidene lure på synes jeg! For den som har ei god og avslappende interesse for jakt skjønner jeg ikke problemet i det hele tatt!!!!
  19. Karo

    Stolt Pappa

    Grattis så mye med noe av det artigste jeg kan tenke meg på jakt!!! Jeg har 2 jentunger selv som er veldig glad i å bli med på post, så jeg skjønner så voldsomt godt hvorfor du er stolt pappa akkurat nå Lev godt på den der
  20. Jeg synes ikke det er noe rart. Det kan hende at bukken har blitt jaget bort av andre bukker også??
  21. Jeg synes ikke det var så lang tur for en bukk egentlig. Rart at det er noen som synes det egentlig: Det ble merket en rådyrbukk i Hedmark for noen år siden, den ble funnet igjen langt inn i Sverige. Er ikke så rart at en hjort tar seg en langtur da vil jeg mene???
  22. Nå har jeg hatt min livs uke sammen med Karo (Drever/beagle) som fylte 2 år 28/10.(fikk beskjed om det fra ongene mine). Fikk første rådyret i los for Karo den 29/10, dagen etter 2 års dagen hans. Etter det så tok det ei uke til, da var yngste jentungen min med på post. Da datt det ett rådyr til, dagen etter så ble det jaggu ett til!!! For ei uke!!! (Vi hadde så mange muligheter i fjor så det var på tide) Karo jager som en gud for tiden, nå skjønner han hvorfor han skjefter på all den gode lukta han kjenner i skogen . Fy fader så herlig a gett!!!!!
  23. Jada hamilton jeg er klar over at det er områder i Norge som har ei større snittvekt på rådyr enn det som er her jeg jakter. Men da folk forteller om monsterbukker dem har skutt så synes jeg det er på sin plass med bilde av rådyret i vekta . Har lyst til å spørre Aasum om hvor mye lårene veide på bukken som veide 31 kg? Ja men det er ikke slaktevekt SauerHansen, det er levendevekt. (Jeg skjøt en rådyrkilling på torsdag, slaktevekta på den var 11 kg, det er omtrent gjennomsnittet på killing her)
  24. Jeg prøvde helt tilfeldigvis en penn som var beregnet på CD plater. Den fungerer veldig bra, man kan faktisk også skrive rett på blanke plastposer med den. Ikke lukter det sprittusj av den heller
  25. Jeg har vært med 70-100 rådyrfall i løpet av tiden jeg har jaktet rådyr. Jeg kan ikke huske at noen av dem har veid over 20 kg. Man må huske at man må flå av skinnet og fjerne hode før rådyret blir veid som slaktevekt!!
×
×
  • Create New...