Jump to content

s-ahamm

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

s-ahamm's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. s-ahamm

    460 Weatherby mag.

    En annen observasjon var at ei elgku som var skutt med ei 150gr oryx kule i kaliber 6.5x55 under samme jakt, samme dag hadde vesentlig mer kjøttødeleggelse og blodutredelser i bogen. De fleste er kanskje av den oppfatning at en .460 Weatherby magnum ødelegger mye kjøtt. Men mengden ødelagt kjøtt har vel mer med kulevalg, om kulen har treft grove knokler og om prosjektilet har høy hastighet. Mye kan sies om kalibervalg, skuddeffekt og kjøttødeleggelse. Likevel er lite gitt på forhånd.
  2. s-ahamm

    460 Weatherby mag.

    Elgokse skutt med .460 Weath-prosjekt Skjøt denne fine elgoksen gjennom begge lungene rett over hjertet med en 485 grs. Rhino solid shank. Det var en god treff. Men utrolig nok sprang den lenger enn noen av de elgene jeg har skutt med 6,5x55 og .375 Ruger. Det hadde jeg ikke forventet
  3. s-ahamm

    460 Weatherby mag.

    Fin elgokse skutt med ".460 Weatherby prosjektet" da den enda hadde Bell&Carlson stokk.
  4. s-ahamm

    460 Weatherby mag.

    Heisan! Har hatt et.460 Weatherby prosjekt siden 2009. Børsemaker Ragnar Hansen har gjort jobben. Sist fikk jeg montert en McMillan stokk. Løpet er kortere en det du får fra Weatherby og uten rekylbrems. Kaliberet krever at de fleste av oss må ha litt mengdetrening hvert år for å være helt komfortabel under skytingen
  5. N 160 og Norma 204 fyller hylsa godt, og gir god fart
  6. Obs, Jeg har ikke lagt merke til de kulene før. Takk for tipset
  7. 75 grains med Norma 204 skal være en grei startladning med 300 grains kule. Jeg har jobbet meg opp til 80 grains N204 bak en 300 griains Hornady Rn Interlock uten synlige trykktegn, eller tungt hevarmløft. Dette kan naturligvis være annerledes med partizan kula, og din rifle kan gi høyere trykk enn min. Uansett vil jeg tro at startladningen du tenker å teste er sikker. Hvor fikk du forresten tak i de billige Partizankulene i 375?
  8. Det er en del penger å spare på å lade selv. Nå for tiden er http://www.hjemmelading.no/ best på pris når det gjelder kuler og hylser i dette kaliberet. I hvert fall har ikke jeg klart å finne noen billigere.
  9. Takk for tipset. Jeg driver og tester 270grs og 300grs. Resultatene kommer når jeg har fått kronografen opp å gå Var det noen ladninger som gav bedre presisjon enn andre?
  10. Er det noen her som har ladet 270gr. Barnes TSX i 375 Ruger? Jeg skulle gjerne hatt hjelp med litt ladedata. Hva gir best presisjon for dere? Har dere målt hastighet?
  11. Hei seawolf! Riktig lekker den der. Jeg gjorde forleden en litt mindre oppgradering av min 375 Ruger M77 Hawkeye Alaskan. Det prosjektet kan dere se på ( ) Hyggelig hvis noen har noen spørsmål eller kommentarer til prosjektet.
  12. Jeg ser at jeg må teste ut TSX- Kulene. Men hvorfor er det ingen som skriver noe om 300 grs TSX? Er ikke den et godt valg?
  13. Hei! Takk for tipset. Jeg tok kontakt med Houge i fjor sommer, og fikk ny stokk rett etter elgjakta. Den nye stokken har jeg nå beddet rundt rekylklakken, og nå ligger jernet støtt som fjell Den jobben kan du se på ( ) Kom gjerne med kommentarer eller spørsmål til filmen.
  14. er jeg veldig skeprisk til, kammeratene dens kjenner vel de fleste fra Norma forbedret elite. Ypperlig til trening, etter min mening ikke god om man ikke lader noe redusert da til jakt. Greit, men denne kula er vel litt større og tyngre enn de som er ladet i Norma forbedret elite? Jeg er imidlertid enig i at den ikke bør lades til maks hastighet. Lader man derimot til ca 2400ft/sek burde det gå bra. Den hastigheten får jeg med 78 grain V.N-160. Et annet rimelig alternativ er Hornadys 300 grain DGS. Denne kula kan man lade til maks, men vær obs på at stålkoppen blyet ligger i lager litt høyere trykk.
×
×
  • Create New...