Jump to content

h4_epa

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

h4_epa's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da har jeg vært innom Landrø og fått meg Forster dier: -Neck size die til 308 -Neck size die til 30-06 -Full size die til 30-06 ... og noen Nosler kuler fra XXL Skal bruke disse i den Lyman-pressa jeg har tilgang til inntil videre, så får Forster pressa komme etterhvert
  2. Hei Jeg ønsker å begynne med lading. Har tilgang til en Lyman Orange Crusher ladepresse, men mangler de rette diene. Kan jeg kjøpe Forster dier og bruke til denne pressa? Ønsker meg nemlig ei Forster presse på litt sikt.
  3. Men om du kommer dagen etter det er gått 6 måneder, så er løpet kjørt.... Ja... Det har jeg nemlig prøvd.
  4. Hei http://www.neconos.com/details3.htm sender vel bare til Norge hvis man bestiller over et visst minimumsantall. Men det går an å bestille fra Danmark, f.eks her: www.gunsandpowder.dk
  5. Hei Jeg vet at det går an å få byttet retikkel på f.eks Zeiss kikkertsikter hvis man sender det inn til fabrikk. Om fabrikken til Simmons gjør slike jobber vet jeg ikke. Uansett tror jeg prisen på en slik jobb blir så høy, at du heller bør satse på å kjøpe deg et sikte med mil-dot. -Så får du heller selge det gamle.
  6. Hei Gratulerer med ny rifle. Du kan jo sjekke sidene til Tikka for å se om du kjenner den igjen fra bildene der. www.tikka.fi Her er f. eks link til Hunter: http://www.tikka.fi/rifles_hunter.php
  7. h4_epa

    rekylklakk

    Hei Rekylkakken overfører rekylkreftene fra låskassen til kolben. Rekylklakken på Tikka T3 er laget i aluminium, og jeg opplevde at denne ble løs på mi Tikka T3 i 30-06. Dvs at jeg kunne bevege løp/låskasse når jeg holdt i kolben og dro i løpet. Jeg har nå fått beddet rifla, og fått tilbake presisjonen. (Den ble faktisk bedre enn før rekylklakkproblemet.) Jeg har hørt om andre som har byttet ut rekylklakken med en i stål, og blitt fornøyd. Rekylklakken er del nr. 32 på tegningen:
  8. h4_epa

    hjorteplomme?

    Hei Det er nok fra låret ja, se her: http://www.nrk.no/mat/3440025.html
  9. Må nok kjøpe meg et kikkertsikte først. Men det skal bli moro å prøve rifla etterhvert. Har satt på en BR-Reflex lyddemper, og det har jeg aldri skutt med før.
  10. Ja, jeg brukte nye Norma Golden Target patroner til testen.
  11. Takk for svar. Da har jeg prøvd metoden med papirlapper. Jeg brukte 80 grams ark fra laserskriveren. 500 av disse er ca 5 cm, så da er det ca 0,1 mm per ark En lapp: det ble litt tyngre å lukke bolten. To lapper: enda litt tyngre, men ikke det jeg oppfatter som "ordentlig tungt", men papirlappene var nå tydelig klemt og formet etter hylsa. Da er jeg vel i nærheten av rett headspace?
  12. Hei igjen Da har jeg vært i butikken for å få sjekket headspace. Det viste seg at de ikke hadde go/no-go tolker. Børsemannen forklarte at riflene var produsert med CNC-utstyr, og at dette helt sikkert var ok. Jeg er rimelig sikker på at det er greit jeg også, men så er det denne lille usikkerheten da... Hva mener dere som har erfaring? Skal jeg stå på krava for å få dette undersøkt?
  13. Hei igjen, og takk for svar. Da har jeg søkt litt på Wikipedia og funnet litt mer ut av hva headspace og C.I.P. står for (Commission Internationale Permanente pour l'Epreuve des Armes à Feu Portatives....) Når det gjelder headspace kunne jeg lese at: "If the headspace is too short, ammunition that is in specification may not chamber correctly. If headspace is too large, the cartridge case may rupture, possibly damaging the firearm and or possibly injuring the shooter." Er det andre forhold enn dette som påvirkes av varierende headspace, f.eks presisjon i våpenet? Vil lære mer
  14. Hva er toleransene for headspace i ei 308?
  15. Er det bare headspace/patronspill som bør sjekkes ved bytte av sluttstykket?
×
×
  • Create New...