Jump to content

Henrik123

Members
 • Content Count

  505
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Henrik123

 1. Hva tenker folk om hvilken forstørrelse som er best for å best resultat for jaktfelt?

   

  For å trene inn gode avtrekk. Hva med å trene på stor blink (innertreff) med lav forstørrelse. I takt med trening og forhåpentlig flere treff så blir blinken mindre og forstørrelse større? Høres det ut som en fornuftig strategi?

 2. Jeg har harr som plan å gå nedenfra og opp i blinken på stående. 

   

  Har testa noen ganger nå med å akseptere vingleområde, øke trykket på avtrekkeren og bli "overrasket" når skuddet går. Kun klikktrening enn så lenge, men det har virket klart mere lovende i forhold til skiktebildet når det smeller. Gleder meg til å teste live. 

 3. Da har komboen av 123 grs Trainer og Trail Boss blitt testet. Full hylse= 15 grs.

  Ladningene ble:

  13 grs 23 mm samling a 100 m

  14 grs 30 mm samling a 100 m 

  15 grs 20 mm samling a 100 m

   

  Knallgøy. Ikke noe soting. Ikke koreografert da kompisen hadde utstyret til det. Bare skutt en 3 skudds test på hver ladning. Her blir det mere testing!! 

   

  Normalt når jeg har testet ladestiger har jeg økt med 0,5 grs for hver ladning. Kanskje halvere her til en litt mere inngående test?

  • Like 1
 4. Satt på åtet i natt. Har gått bra med åte siste par ukene. Siste dagene har jeg vært nede med atv og spredd en kilo hundefor 3 ganger. Hadde trua, men så bare en grevling som vært å forbi i utkanten av det grønne lyset. 

   

  Lurer på om det kan ha med å gjøre att det var bløtt på jordet evt att den hadde mere tro på gjessene...

 5. Noen som kan hjelpe til med ladedata? Har en Sako 85 huntercal 308 win. Ønsker å lade Lapua 123 grs fmj til hastigheter rundt 600 meter i sekundet. Hvilke krutt er best egnet mtp å hindre soting og få ut best mulig presisjon? Takker for alle tips.

 6. Takk for tips. Tror jeg har sett de fleste filmene om å lage ski på nett. Skal ikke lage det fra ett emne med øks og høvel. Skal frese/høvle ut tynne bredder som vetes/dampes før det limes i press. 

   

  Er særlig interessert i om noen har ett par Bo Østergren ski og kan ta noen strategiske mål slik att jeg kan kutte ned på antall prototyper før det kommer noe brukbart ut av verkstedet. Evt mål fra en Tegnes ski. 

 7. Har i noen år brukt Fischer jakt under toppjakt. Greit nok det om det er siste med noen cm med styresnø på. Ofte er det som er løst langt dypere enn 5 cm og da fungerer de dårlig. Etter å lest og googlet det jeg kan ser jeg att svenskene (som nok i snitt har flere timer på ski etter fugl i topp) lovpriser ski fra Bo Østergren. Lange (250-330), relativt smale (7-8) ski med lang/høy tupp og tupp i bakkant for rygging. Ikke noe for skog og kjærr, men har nok en fantastisk flyt og bæreevne i løssnø. 

   

  Jeg har noen bjørkeplank som jeg tenkte jeg skulle gjøre om til ski. Høvle smale lameller i 8 cm bredde og dampe før de limes sammen i form. Tenker 2-3 lameller i tupp og bak, mot 5-6 på midten av ski. Ikke noe spenn. Evt lag av glassfiber mellom lamellene. 

   

  Noen som har erfaringer å dele en evt mål fra ski fra Østergren. Hvor tykt osv. Alle tips taes imot med takk og påfølgende bildetråd og jeg er rimelig sikker på å få ett brukendes resultat.

 8. Jeg hadde en gang soundscopes. Disse har jeg klart å rote bort. Nå vurderer jeg å kjøpe nye, men er usikker på om det er kommet noen nye typer på markedet? 

   

  Har hørt om Peltor L200? Ser svenskene er fornøyd. Har ikke hørt om de her. 

   

  Det jeg først og fremst tenker som alternativ er Bluetooth air pods som du kan bruke til å høre musikk. Medhørende,  men samtidig kutter over skadelig desibel. 

   

  Noen som vet hva som finnes nå?

 9. 11 timer siden, Aya XXV skrev:

  IMG_20191018_212801.jpg.1eb44ac71bef38f433e5eb130de86d25.jpg

  286 grs Lapua Mega i 9,3x74R. Stoppet i skinnet på en 212 kilos elgokse. Skutt bak bogen på 13-14 meters hold og har bare vært gjennom ribbein. 

  Akkurat sånn så en 308w kule vi fant i 175 kg elgku ut. Forøvrig mye blodslått og allment jævlig slakt.

×
×
 • Create New...