Jump to content

Henrik123

Members
  • Posts

    537
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Henrik123

  1. Har ei Lothar Walter pipe til Sako 85 i cal 22-250. Cerakoatet. Denne skifter jeg med låskassenøkkel og pipestikke (org Sako gjenger). Har gått kanskje 50 skudd. Ser at jeg ikke kommer til å bruke den og vurderer å selge den. Totalkost som jeg ga for denne ny var ca 11000. Noen som har en ide om hva jeg kan få for ei slik pipe? 

  2. Jeg skal lade noen 77 grs Scenar til min rifle i 22-250 (Sako 85 m Wlater løp med 1-8 i stigning). Rifla har en løpslengde på 52cm. 

     

    Noen som har tips til kruttype og ladninger til dette? i tabellen til Vihtavuori er 69 grs Scenar den tyngste det er ladedata for. Der brukes N140, N150, N540 el N550. 

     

    Ladningen skal primært brukes på vinterstid til toppjakt og ønsker derfor ikke så mye mer enn 850 m/s. 

     

    Takknemlig for tips og råd. 

     

    Mvh Henrik 

  3. Nå vet jeg ikke om tittelen jeg bruker er riktig, men finnes det nå type støydempende ørepropper som har soundscopes demping og mulighet til å høre? Vanntette og med bluetotth.

     

    Noen som vet om ett produkt som matcher dette?

  4. bardp skrev (1 time siden):

    Ja det er nokk best og gå for en som varsler. Sikkert ikke så bra med en løs aggressiv vakthund om nå en unge skulle rote seg inn på eiendommen din. Da har du fort et kjempeproblem. En svart elghund er jo glimrende til fuglejakt og varsler så det holder.

    Første gang jeg har hørt att svart elghund er glimrende til fuglejakt. 

  5. Losvar skrev (På 2.2.2022 den 10.55):

     

    Sjekket denne litt i GRT, og ser ut til at du har ganske mye å gå på enda før du nærmer deg overtrykk, fikk advarsel om low burn rate med 35 grs N160.

    Ble det flammekaster med så lett ladning med relativt tregt krutt?

    Ikke noe flammer eller soting av hylser. Skøyt 3 sk serier og fikk en på 5 mm og en på 11 mm center-center. Har du forslag til bedre egnet krutt og lading? 

  6. Har nå fått pipa og har kjørt 20 skudd med en ladning. 75 gra a-max med 35 grs N160. Fikk noen målingen i området 865-880. 2  stk 3 skuddssamlinger ga 15 og 20 mm. Pipa ligger på 10 cm foran kassa så det bør være potensiale for bedre presisjon med en ladestige og litt dremeljobb på stokken. 

    • Like 1
  7. Jeg har nå kommet videre i prosjektet. Tørket bjørk og gran ble skjært i en cm tynne x 5 cm brede lekter. Disse er nå limt sammen til en med ren bjørk og en med bjørk ytterst og gran inni. Disse blir ca 5x8 cm. Disse skal igjen skjæres til noe rundt 0,3-0,4 x 8 cm og de skal limes sammen under press i en form. Før sluttbehandling. Første par ut blir 280 lange og lager 2 modeller med litt ulik stivhet. Skal se om jeg får rotet sammen noen bilder. 

    • Like 6
  8. En youtubevideo som viser hvordan man kan legge kart fra mapant.no og inn på Garmin gps. Gjorde dette i helga på min Alpha 50 og fungerte knallbra. En helt annen verden på jakt. Ikke meg på video..

     

     

    • Thanks 1
  9. I våres ble det sluppet kart på nettet som er av "orienteringskvalitet". Dette er en sammenstilling av høydedata fra laserscan, vegetasjon fra satelittbilder og vei/sti fra kommunekart. Viser i hovedsak ett veldig godt bilde av terrenget. Dette kartet kan eksporteres for utskrift. Kan også via noen steg installeres i den håndholdte GPS. 

     

    Jeg har ikke noen interesser i dette annet enn att jeg liker det godt selv og vil tipse andre om dette. 

     

    Sjekk www.mapant.no 

    • Like 2
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...