Jump to content

fmi

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fmi

  1. Hei. Vet ikke om dette er rette plassen men jeg prøver meg. Vi holder på med å bygge ny nettside i pistolklubben, og er veldig intressert i hva skytterne mener bør være et minimum av info, så gode tips mottas med takk.Har du en favorittside så tips oss. Bør man kjøpe seg en egen .no adresse, og hvordan gjør man det? fmi.
  2. Ja og de "lærde" strides fremdeles. En skyteleder/våpenkontrollør som gjør jobben sin og følger reglementene lager IKKE kvalm, etter mine begreper. Men det er jo ikke gøy å få våpenet eller ammoen sin underkjendt i plenum. Dersom det er noen som lager kvalm, så er det de som hele tiden skal tøye og omgå reglene.
  3. Sitering fjernet. Kjell Olav OK, hvor er det du er skyteleder, slik at jeg unngår å skyte revolverfelt hos deg? Siden jeg har ladet over 60.000 skudd de siste 8 årene er jeg rimelig sikker på at jeg ser forskjell på magnumpatroner og revolverpatroner, selv om de bruker lik hylse. Hvor jeg er skyteleder kan du jo lure på, plutselig er jeg der. Nei spøk til side. Hvorfor kan det ikke stå i klartekst i reglene? I reglementet står det at" Magnumladning og svartkrutt ikke tillatt". Er det da faktokravet som forbundet har kommet til som skal gjelde for om ladningen er magnum eller ikke eller er det hva Norma og andre fabrikanter mener? Så når jeg kjøper en eske .357 ammo og skyter den i min slarkete 2 tommer og ikke når faktorkravet så er det ikke magnumladning før at du skyter den samme type ammo i din teite og fine 8 tommer?
  4. Jeg syns fremdeles synd på oss skyteledere, som må "tolke" reglene i stedet for å lese de. Å definere kaliber er jo noe for seg selv, og ikke i pensum for skyteledere. Trodde at .357 magnum, 44 magnum, 41 magnum osv. var egne kaliber. Kan vi ikke godta ammofabrikkene når de skriver Magnum på sine patroner, så er de vel nettopp det. Om det er noen som jasser opp sine .38 til høy fart så er det vel ikke mye vi kan gjøre med det. Jeg står på mitt, hverken El Gringo eller andre får delta med Magnumhylser.
  5. Svaret du fikk fra FK var jo virkelig til å bli klok av "Du kan bruke Magnum-hylser i .38 kaliber" Hva betyr det??? Stakkars oss skyteledere sier også jeg. Personlig kommer jeg til å nekte deg å delta i revolverfelt dersom jeg som skyteleder ser at du benytter .357 Mag.hylser. Hva vet vel jeg, og forsåvidt du også, hva det er du putter i kamrene. Dette gjør jeg helt til at det står tydelig og klart i reglementene.
  6. 9 mm ammo i en pistol i cal. 40??? Smeller det???
  7. fmi

    Pardini SP

    Ja det kommer du til å lure på ved flere anledninger. Ofte hørt på banen: f-- jeg glemte å stille om til rullende/senter. Nei hold fokuser på kornet og ta reine avtrekk, og ikke spekuler på om du har skrudd nok på siktene. Nei gjør ting enkelt, sikt der du vil treffe både på bane og på felt, det funker hver gang. Lykke til.
  8. fmi

    Ammo til Pardini sp

    Har du prøvd andre typer ammo? Har du flere magasiner? Hva med rekylfjæren, kan den være for stram? Hva med ditt håndledd, kan det være for svakt? Det er nok flere ting som kan være årsak til ditt problem. Hvordan er funkefeilen? Stuker patronen i materampa eller røyser den seg? Magasinfeil er ofte årsaken til funkefeil. Skyter selv med Walther SSP, som nå funker helt perfekt med alt av ammo. Testing testing. God helg.
  9. fmi

    Ammo til Pardini sp

    Iflg.Vapentidningen er CCI den lengste 22lr patronen på markedet. Og Pardinien har et kort magasin, foreslår at du peller magasinet fra hverandre og gjør det skikkelig rent, og kanskje tørker av kulespissene på CCIen før du putter de i magasinet. God helg.
  10. Tror det blir enklere å teste dette ut selv, så slipper vi misforståelser og manges synsinger. Men dersom man forutsetter at max kulefall er ved skyting rett frem og at kulefallet er null ved skyting rett opp og rett ned så skulle jo det tilsi at ved 45 graders skyting opp eller ned er kulefallet mindre enn ved skyting rett frem og jeg får høyere treff, ergo jeg bør sikte lavere både i oppover og nedoverbakke, tror jeg trallala. God helg.
  11. Har skutt på tusenvis i en S42 Luger fra 1937, så dersom ikke din spillernye STI tåler ammoen synes jeg du skal levere pistolen tilbake.
  12. Ok, jeg burde vel ha presisert at det gjelder skyting med håndvåpen og med åpne sikter. Men jeg la jo inn dette under pistolskyting. Men jeg ser at de lærde strides. Skøy at mange leser og har syn på saker og ting.
  13. Er det som gamlekara sa at man må sikte høyt i oppoverbakke og lavt i nedoverbakke og dersom sola /lyset var sterkest på høyresida så må man holde mot venstre?
  14. Her finner du stort sett det som er mulig til stort sett alle våpen, til en rimelig penge. http://www.brownells.com/.aspx/pid=1386 ... STOL_GRIPS Finn M.
  15. Hvorfor kjøpe nytt? Det må da finnes eldre Feinwerkbauer i massevis, eks. mod.65 eller mod.80, disse går utenpå alle disse som er tidligere nevnt her på siden. Dersom det er snakk om å treffe, og ikke bare skyte.
  16. Joda er jo forsåvidt enig med Bromark, men vi har jo ikke funnet svar til Tomerik. Finn.
  17. Fjernet unødig sitering, hansen deluxe Ja det er det nok mange som undres over hvorfor S&W leverer tennstifter som er lengre enn de som sitter i revolverene fra fabrikken. Det skal vel mye til at de blir for lange, veldig ofte er de i korteste laget, mener jeg. Ved nypusset kammer og med DA skyting i "oppoverbakke" med en S&W som er byttet fjærer på så er det ofte at det klikker. Tror ikke at man får pungtering av hettene med en "lang" tennstift, dersom den ikke er for spiss. Slik jeg ser det skulle det ikke være noen bakdel med en slik "ny" en. Vi får høre hva andre på forumet mener. Finn.
  18. Er det noen som vet om det finnes andre "festebraketter" enn den som passer på en rund pipe? Pardini, Walther og mange flere har jo en firkantet pipe.
  19. Kjempefritt, det ja... For ikke å snakke om stående med beste hånd. Hva blir det neste? Hvor skal man gjøre av den andre hånden? Problemer problemer. God kveld.
  20. fmi

    Kuler fast i løpet.

    Joda, men på "disse" revolverne må først tønna av.
  21. fmi

    Kuler fast i løpet.

    Det er ikke så enkelt å dytte de ut med en dor, som sagt så sitter det en kule slik at tønna ikke kan svinges ut og det er neppe plass å dytte alle kulene inn i den hysa som som er i tønna. Vet ikke om det finnes baufil eller løvsagblad som er så smale at kula kan sages over uten å hærpe tønne/løpsende. Ellers har jeg bedt vedkommende om å sjekke resten av den fatale lotten.
  22. Hei. Tips om hvordan man får ut mantla wadcuttere fra løpet i en 586 er ønskelig. Det siste skutte prosjektilet sitter i overgangen mellom tønne og løp så tønna kan ikke svinges ut. Det er sannsynligvis tre prosjektiler til i løpet. Er det noe problemer med disse prosjektilene i revolver, forrige helg skjedde det samme med en annen revolver. Det er hjemmeladet ammo det er snakk om, men å få en hjemmelader til å innrømme at han slurver er vel ikke mulig, vi er jo alle verdensmestre, ikke?
  23. Ka med å hit en slump tomhyser i boken å la den modne noen dager, blir dem blanke så har du et middel til bruk for den slags.
  24. Hei, jeg har en FEG mod.P37 i cal.7,65 som er helt optimal til kassen for spesialfeltpistol, en helt kurrant pistol til formålet. Den er for salg med to magasiner.
  25. fmi

    "Propp og brikke"

    Hei. Hvordan pratiseres det rundt omkring? Vi er jo pålagt å bruke "godkjendt" propp eller brikke (dårlig norsk), hvem er godkjenningsorgan av disse? De aller fleste har enten hylster eller en bag de transporterer våpnene i , men der blir jo situasjoner hvor våpenet ikke er i hylster /bag osv. Ex. du ønsker å kikke på eget våpen før du putter det i hylsteret eller myse på andres våpen. Har hørt om fomlesoner fra praktiskskyting men det har vi jo ikke i NSF. Kan heller ikke finne at noen av våpenforhandlerne har disse godkjendte "Propp og brikker". Den dagen forbundet bestemte dette, burde de samtidig fremskaffe de "propp og brikkene", mener jeg.
×
×
  • Create New...