Jump to content

alces

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alces

  1. Der var det ja...Ok jeg stinker på å lete gjennom tråder. Tydeligvis ikke så mye erfaringer med denne.
  2. Mener jeg har lest noen om en slik kipplauf her tidligere, men er ikke kar om å finne det igjen, drister meg til ny tråd. Sitter noen med erfaringer om denne? http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... y=kipplauf
  3. alces

    militærets klær

    Hva er betegnelsen (M....) på de gamle gode grønne feltjakkene som en del DFS skyttere bruker. Noen som vet hvor man evt kan få tak i en slik, har trålet nettet så omtrentlige tipser er nok sjekket ut.
  4. En "ikke vitenskaplige", men enkel løsning kan være plasseringen av innertreff på bjørnen. Det ligger så lavt at man går fra innertreff til bom i underkant. Dette gjør i hvert fall for meg at jeg ikke klarer å holde midt i senter av innertreff, jeg blir "dratt" litt opp i skiva. Jeg har også endt med å stille det samme på reven og bjørnen, men det er fordi jeg ser jeg holder litt for høyt i bjørnen.
  5. NJFF er varslet, de skulle visstnok gjøre noen peilinger. Time will show
  6. Etter mitt syn har ikke dette noe med squelsen å gjøre, det har jeg med flere prøvd. Jeg tipper at om flere prøver å sette sin radio på kanal 2 og/eller kanal 5 vil flere oppleve mye støy, noen som "tar utfordringen" i en travel førjulstid...??
  7. Har i lengre tid hatt støy i form av vedvarende skurring på de norske jaktkanalene nr 2 og nr 5. Det er værst på nr 5. Jeg har sjekket med flere som har opplevd dette i store deler av høsten, så det synes ikke å være bare min radio. Jeg har snakket med folk i ulike deler av landet som opplever samme problemene, så det syens ikke å være en lokal problematikk. Er det flere som har opplevd dette/opplever det nå? Evt noen som vet grunnen?
  8. Har opplevd noe av det samme med lignende hylser og hetter. Remington hetter gikk lettere å få i bunn av hettelommene. Vet ikke hva du bruker til å sette i hetter med, jeg slet med lee sin håndholde med nevnte kombinasjon
  9. Er det umulig å montere en sonic 35 på løp som er tykkere enn 19 mm bak gjenger? Er det mulig dersom hele POM ringen dreies ut?
  10. Dro av gjengene på capen til lee collet dia mi. Ringte til hjemmelading og snakket med fru Alvestad. De hadde ikke løse caper, men hun plyndra en ny die og sende capen i posten. Dagen etter lå den i postkassa mi. I min bok går det under svært god service og kundebehandling!
  11. Hvor på berget er det man får kjøpt denne Lee`dia. Ser at Midway har, men da må man kjøpe med kuleisetter die og det trenger jeg jo ikke... Det er kanskje ikke mulig å bare kjøpe Collett dia "løst"?
  12. J/F sine passet ikke. Det som er gjennomgående er at de dekslene jeg har prøvd har samme diameter fra topp til bunn. Mine turrets har en større diameter i toppen enn i bunn. Får søke litt videre i det store nettet...
  13. Da hadde vistnok J/F Satset på at disse passer, time will show....
  14. Har prøvd Søilen. Snakket med J/F tidligere, men skal gjøre et nytt fremstøt
  15. Har en brukt vxIII 6.5-20X40 med target turrets. Det var ikke med noen beskyttelsesdeksler til disse. Det er gjenger for deksler i bunn av turretsene. Jeg har forsøkt med diverse deksler/hetter, men mine turrets er litt bredere i bunn enn i toppen. De ulike deksler jeg har prøvd er dermer ikke mulig å få på. Vet ikke om turretsene på min kikkert er originalt fra leupold eller ettermontert. Jeg sjekket på leupold sine og diverse andre aktulle sider, men kan ikke finne bilder av mine turrets eller deksler som synes å passe. Noen gode tips hvor det er mulig å finne noe slike deksler?
  16. Ok takk for svar! Var en slik løsning jeg hadde sett for meg
  17. Jeg har et Bredvold laminat skjefte med justerbar kinnstøtt (kjøpt brukt). Kinnstøtten er laget på "vanlig" måte med to pinnere som sklir ned i selve kolben. Videre er det en gjennomgående unbrakoskrue fra bunnen av kolben og opp i kinnstøtten. Det er laget til et gjengeparti opp i kinnstøtten. Når unbrakoskruen er skrudd helt til låser den kinnstøten i laveste posisjon. Problemet er at jeg ikke fatter hvordan kinnstøtten skal kunne låses i noe annet enn laveste posisjon. Dersom skruen skrus ut og kinnstøtten justeres opp vil denne bli dratt ned av skruen når denne skrus til. Skruen vil også bli skjøvet ut av kolben når man legger press på kinnstøtten siden det ikke er noen gjenger som holder skruen i bunn av kolben. Mulig dette ble dårlig forklart og at noen bilder hadde gjort seg, men det har jeg ikke Spørsmålet er om noen har vært borti slike kinnstøtter fra Bredvold og som kan komme med en forklaring på hvordan dette er ment å fungere. Jeg skal nok klare å lage til en løsning som blir grei, men det kunne være interessant å høre hvordan det egentlig skal fungere. Jeg har forsøkt å ringe Brevold, men han er nok opptatt.
  18. Det er mulig at oppsyn med begrenset politimyndighet bare kan ransake iht Strpl etter samtykke, det kan sikkert noen med mange år på en skolebenk, eller en telefon til SNO avklare. Dersom jeg skal komme med en personlig ukvalifisert betraktning så synes jeg det virker litt underlig all den tid det bare da er å nekte oppsynet og ransake for deretter å så forsvinne fra stedet før det kommer "noen" som kan ransake. I mitt hode virker det litt rart, men det er bare i mitt hode
  19. Hassel; HVORFOR oppsynet kan ransake kan ikke jeg svare på fordi det har ikke jeg bestemt.... Dersom du spør OM de kan ransake, mener jeg avsnittet under belyser dette; Fra Naturoppsynet.no: "Dersom oppsynet har utøvd begrenset politimyndighet i kontrollsituasjonen, for eksempel foretatt ransaking av sekk og/eller beslag av ammunisjon eller annet, er oppsynet underlagt politiet og skal opptre og rapportere slik som politiet har bestemt." Siden "noen" (lovgiver??) har bestemt at oppsyn med begrenset politimyndighet kan ransake finnes det sikkert eksempler på at dette er nødvendig, vil jeg tro. Et eksempel kan mulignes være dersom oppsynet kommer over en fuglejeger med 8 lovlige og 2 ulovlige haglepatroner i beltet. Dersom det skrangler i ammo i sekkelomma er det kanskje en mulighet for at de kan ransake sakken for å se hva resten av ammoen er, med forutsetning av at vilkårene i Strpl er forøvrig er oppfylt? Men som Sako 30-06, IANAL!!
  20. Ja som sagt, vilkårene i Strpl MÅ være oppfylt. Så vanskelig og så lett
  21. Regner med at "tvangsmessig" ransakelse er ransaking uten samtykke? Det sitter vel forsåvidt ikke lengre inne enn at vilkårene i Strpl må være oppfylt, noe som også gjelder ved ransaking og beslag etter samtykke. Selv om det vel er to ulike paragrafer som hjemler det. Jeg var, og er forsåvidt enda, av den oppfatningen at oppsyn med begrenset politimyndighet og politi kan ransake og ta beslag på like linje altså etter vilkårene i Strpl, men jeg har tatt feil før. Det med oppsynet sin mulighet til å inspisere våpen og ammo som er "åpent" tilgjengelig må etter mitt syn ikke blandes inn i ransaking etter Strpl
  22. Poacher; det er mulig jeg misforstår deg, men oppsynet kan etter mitt syn ransake og ta beslag, men da etter reglene i straffeprosessloven. Dette på lik linje med polititjenestemenn. Det var kanskje det du mente?
  23. Litt på siden, men; Hva er forskjellen på VX III og VX 3? Er VX III bare den gamle betegnelsen?
×
×
  • Create New...