Jump to content

Berntis

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Berntis's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Våpenet er helt uten merking. Mener og tror det er brukt "moderne" krutt og ammo i denne, etter hva jeg husker tidligere eier har sagt. Regner med det vil komme, så sier det først som sist: Våpenet vil ikke bli skutt med før vi har hatt en børsemaker til å vurdere den.
  2. Bumper denne! Driver å tukler med en eldre hagle som tidligere ikke har vært registrert men som må registreres nå, på grunn av at den skifter eier. Det er snakk om en eldre hagle lagd av en lokal børsemaker i nittenhundreogettellerannet, som det ikke finnes nummerering på. Ser dere har skrevet tidligere at det er bare å meisle på noen tall. Det høres jo vel og bra ut, men skulle gjerne fått det bekfreftet på et eller annet vis. Kjedlig å "ødelegge" hagla hvis det ikke er til noen nytte. Noen som vet?
  3. Noe nytt på denne fronten? Noen som vet om den vil bli importert, evt. av hvem?
  4. Må man ikke helst bruke en slik en hurtigekspanderende sak hvis man skal være sikker på å få tatt livet av tiuren? Og det blir vel kanskje ikke seende så bra ut, tenker jeg.. Om det i det hele tatt finnes helmantel i dette kaliberet (17hmr) er det vel kanskje litt tamt på en tiur?
  5. Ikke meningen å mase her, men har det skjedd noe med saken..? Skulle gjerne sett/hørt hvordan dette ble gjort, nemlig!
  6. Det hadde fort vært 2 idioter mindre i denne verden, og en gjerningsmann som får medhold i nødverge. Godt å se at det finnes noen fungerende mennesker der borte fremdeles. True noen med luftpistol eller softgun kvalifiserer til en umiddelbar Darwin Award for min del. +1 Jeg lo, hardt og lenge!
  7. Synsing rundt beitedyr(først og fremst sau) og rådyr: Virker som rådyr og sau går i de samme områdene, selv om jeg ikke har sett sau og rådyr på samme sted samtidig. Har blitt langt færre beitedyr siste åra, uten at jeg kan si å ha sett at det har påvirket rådyr-bestanden i noen retning. Men når gaupe-bestanden går opp, derimot... PS: Ikke veldig erfaren rådyrjeger, men er ofte i utmark.
  8. Hei Sauer150, fint du meldte deg på her. Da jeg er en fersk lader så er jeg litt skeptisk til å kaste meg utti det og bare begynne et sted. Selvsagt er det det med å ta utgangspunkt i lik kulevekt og kruttyper med like egenskaper og slikt, men jeg vet ikke hva som er nogenlunde likt hva osv.. Derfor kommer jeg med slike GG-spørsmål (Grublende Grønnskolling) her på kammeret, slik at jeg forhåpentligvis avverger smell i feil retning(er)! Forøvrig har jeg fått gode svar fra Jaktdepotet angående ladning på denne, kudos til Idar hos Jaktdepotet for raske og hyggelige e-mails! Det er vel noe med det å legge ut ladedata ukritisk på nett som er litt fyfy, så hvis noen er interessert i data så er det bare å PM'e! Edit: Har verken mikrometer eller kronograf, ennå...
  9. Fikk nettopp en mail som sa det samme! Mulig jeg er inkompetent, men jeg finner jo ikke ladedata for 123gr matchking heller? Nå har jeg ikke lett meg i hjæl, men kanskje noen kjenner til en side/tabell?
  10. Kaster meg på denne, bare at jeg har N550-krutt! Noen som har data på det, evt. hvor jeg kan finne det? Finner ikke den spesifikke kula i Lapua-tabeller... Det er vel litt "hårete" å ta utgangspunkt i andre kuler med tilsvarende vekt, slik jeg har forstått?
  11. Mange har såkalt illuminated reticle, bla. denne: http://www.vortexoptics.com/product/vortex-viper-pst-2-5-10x44-riflescope-with-ebr-1-moa-reticle
  12. Er enig med deg Cameron, men det skal vel sies at Vortex har en modell som heter Viper HS 2,5-10x44. Og hvis du bruker BDC-retikkel så er jo det relativt likt tysk #4? På minste forstørrelse ivertfall.. Men alt går i yards og inches da, hadde vært fint med noe metrisk her og der!
  13. Noe foreldet tråd, men jeg prøver fordi: Jaktfall er vel importør av vortex-kikkerter i Norge, men de har for tiden ikke den modellen jeg vil ha på lager... Er det mulig å få kjøpt i noen annen butikker i Norge? Evt. hvilke butikker? Hadde håpt å unngå å bestille fra det store utland...
  14. Berntis

    Howa klubben!

    Hei! Hva er "noe særlig", sånn omtrent? Hvilke samlinger fikk du på 100/200m? Og ble problemet borte når du fikk byttet løp? Jeg spør fordi jeg har en bekjent som også har hatt presisjonsproblemer i sin Howa...
×
×
  • Create New...