Jump to content

sveinmk

Members
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by sveinmk

  1. Ja, som overskriften sier blir det straffbart å skyte i hode/nakkeregionen på jakt!

    Det er mange meninger om akkurat dette og det har blitt diskutert til det kjedsommelige utallige ganger... forkjemperne har argumentert med at det ikke står konkret at det er forbudt i viltloven, men nå blir det altså ingen spørsmål lengre om hvorvidt det er lov eller ikke!

  2. Jeg skyter med vilje litt høyt bak bogen og får veldig fine slakt! Har skutt midt i bogen også, men det ødelegger for mye. Skaut 12 rådyr i fjor, samtlige skutt litt høyt bak bogen og alle ramla på flekken!

  3. Jakt terrenget mitt går langs sjøen og det hender at jeg sender ei kule etter måker som sitter på holmer og skjær dersom rådyra uteblir.. skaut en måse på 480 meters hold på første skudd i fjor.. Da var det helt vindstille og jeg brukte avstandsmåler og strelok. skyter litt kråke og skjære også, men sjelden på mer enn 300 meter.

  4. Noen som har erfaring med Hensoldt 3.5–26x56 FF.?

    Ser at Langhold.no har den til 54900.-

    Har S&B PMII 5-25X56 fra før, men lurer på noe annet til den neste børsa!

    Hvilke andre burde vere med i vurderingen?

  5. Vi eier en stor gård et godt stykke unna der jeg bor, å tanken var å montere et slikt oppsett på toppen av en mast som er på eiendommen slik at jeg kan få oversikt over store deler av eiendommen fra pc'n..

    Det er i utgangspunktet rådyrene jeg vil følge med på for å finne ut hva som er av dyr i området, men også for å kunne avsløre hvem som driver med ulovlig offroad kjøring og tjuvjakt, pluss at jeg kan titte litt på skipstrafikken som går forbi. Må kunne se godt på 3 km hold både natt og dag!

     

    Flir.com har mye interessant!

×
×
  • Create New...