Jump to content

sveinmk

Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sveinmk

 1. Denne ser interessant ut, 308 boks magasin.. http://www.browning.com/products/catalo ... 34&tid=006
 2. Skal kjøpe meg ei rifle til hjortejakt på korte hold og har lurt litt på å kjøpe en lever action rifle og montere aimpoint sikte.. noen som har erfaring med slik børse på jakt og har tips til kaliber og børse..?
 3. Tok låskassa ut av stokken i dag og fikk se dette... ser ut som om skjeftet har gitt etter.. noen som har opplevd noe lignende?
 4. Kreativ vuggefunksjon!
 5. Kan jo like godt lage sperrebånd som leder hjorten rett opp på slaktebenken også da.? Gidder man ikke poste der hvor dyra går kan man få seg en annen hobby mener jeg!
 6. Ja, som overskriften sier blir det straffbart å skyte i hode/nakkeregionen på jakt! Det er mange meninger om akkurat dette og det har blitt diskutert til det kjedsommelige utallige ganger... forkjemperne har argumentert med at det ikke står konkret at det er forbudt i viltloven, men nå blir det altså ingen spørsmål lengre om hvorvidt det er lov eller ikke!
 7. Er det mange som har bruk for picatinny skinner på siden av forskjeftet?
 8. Er det bakre låskasseskrue som også holder pistolgrepet?
 9. Hvordan er den kontra trg, atlas, dsr, lra osv osv? Har den justering av motstand i vugga?
 10. Trekker frem igjen denne tråden da jeg er på jakt etter ny tofot som erstatning for en slingrete versapod.. hvilke tofoter med vugge burde vere med i vurderingen?
 11. Noen som har prøvd alu-skjeftet til ssg 3000/us optics? Hvordan blir det i forhold til grs sitt?
 12. Hvor får jeg tak i kolbekappe til mcmillan skjefte? Blir litt kort slik den er originalt!
 13. Da har Sauer'n fått på riktig stokk og monterte versapod-pinnen i forskjeftet i dag.. klar for jakt i morga!
 14. Skøyt over kronograf i går med ferdigrulla oryx i 6,5x284. Fikk hastigheter fra 811 til 829 m/sek.. skal man ikke kunne forvente mer nøyaktighet av fabrikkammo til 20 kr smellen?
 15. sveinmk

  Barnes LRX

  Noen som har erfaring med Barnes LRX på jakt.. tenker å lade 127 grs i 6,5 til rådyrjakta.
 16. Jeg skyter med vilje litt høyt bak bogen og får veldig fine slakt! Har skutt midt i bogen også, men det ødelegger for mye. Skaut 12 rådyr i fjor, samtlige skutt litt høyt bak bogen og alle ramla på flekken!
 17. sveinmk

  hva nå?

  Jakt terrenget mitt går langs sjøen og det hender at jeg sender ei kule etter måker som sitter på holmer og skjær dersom rådyra uteblir.. skaut en måse på 480 meters hold på første skudd i fjor.. Da var det helt vindstille og jeg brukte avstandsmåler og strelok. skyter litt kråke og skjære også, men sjelden på mer enn 300 meter.
 18. sveinmk

  Utstyr-langhold

  En gapahuk kunne jo løst problemet med nedbør.. Her er det plass til to skyttere, koster ca 800kr og settes opp på et blunk! http://www.fjellsport.no/helsport-gapahuk-overseil.html
 19. Ligger ann til å bli Hensoldt ja.. får se hva julenissen kommer med i år! noen som vet hvor lang leveringstid det er på den..?
 20. En ting som irriterer meg litt er "dassrull effekten" fra 5-8x på S&B PMII.. kunne like godt startet på 8x siden synsfeltet er det samme. Er det slik på de andre også?
 21. Noen som har erfaring med Hensoldt 3.5–26x56 FF.? Ser at Langhold.no har den til 54900.- Har S&B PMII 5-25X56 fra før, men lurer på noe annet til den neste børsa! Hvilke andre burde vere med i vurderingen?
 22. Vi eier en stor gård et godt stykke unna der jeg bor, å tanken var å montere et slikt oppsett på toppen av en mast som er på eiendommen slik at jeg kan få oversikt over store deler av eiendommen fra pc'n.. Det er i utgangspunktet rådyrene jeg vil følge med på for å finne ut hva som er av dyr i området, men også for å kunne avsløre hvem som driver med ulovlig offroad kjøring og tjuvjakt, pluss at jeg kan titte litt på skipstrafikken som går forbi. Må kunne se godt på 3 km hold både natt og dag! Flir.com har mye interessant!
 23. Er noe i helt andre enden av skalaen jeg er ute etter... noe beregnet for overvåking, gjerne med infrarødt og heftig zoom.
×
×
 • Create New...