Jump to content

Orient

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Orient

  1. Hvis du snakker med lokalbefolkningen ordner det seg sikkert med gåsejakt. Høres ut som drømmeuke med jakt og dykking, bare å håpe på bra vær, god tur.
  2. Ikke helt svart? http://www.kyst.no/index.php?page_id=95 ... e_id=86786
  3. Link: http://www.kyst.no/index.php?page_id=95 ... e_id=86610
  4. "Førevar" er kanskje ikke riktig begrep, men jeg mener at vi ikke kan legge oppdrett brakk til vi finner en løsning, noe må absolutt gjøres med dagens tilstander, og en større del av profitten i næringen bør gå til forskning og bekjempelse av de negative konsekvensene av oppdrett. Villfanget fisk (drivgarn,kilenot) full av lus var ikke uvanlig for over 20 år siden, da det etter dagens målestokk var lite oppdrett, så lusa har også herjet tidligere,kanskje det er på tide å se problemet i en større sammenheng, nyansere og lete etter flere årsaker? Synes også oppdrett får vel mye av skylda når det gjelder andre problemer (ref innlegg tidligere i tråden) der de får skylda for at det ikke finnes lyr,sei,torsk... Her er det andre årsaker som spiller større rolle, ta for eksempel (utenlanske) turistfiskere, det er ikke ubetydelige mengder de tar opp.
  5. Helt enig! røkterne gjør det de kan for¨å motvirke lus og rømming. De har regler fastsatt av myndighetene som de må forholde seg til, med tanke på tetthet av fisk i merdene o.l, her kan det alltids diskuteres om reglene er strenge eller ikke, men man kan ikke knekke ryggen på en næring på grunn av førevar prinsippet. I denne industrien er det uønkede effekter av produksjon, som i andre næringer, men vi kan ikke slutte å produsere laks av den grunn, miljøtiltak må på plass gradvis. Skal man slutte å produsere kjøtt til man har lært kua og grisen å slutte å fise? Hva skjer med lønnsomheten i kyllingproduksjon, om kyllingen skulle ha like stor plass per hode som laksen
  6. Jeg har tilgode å møte en oppdretter som synes det er gøy at laksen får lus, og at den rømmer. Lus og rømming har negativ innvirkning på villaks, men har oppdrett alene skylda for tilstanden hos villaksen?
  7. Næringen har et problem med lakselus som må løses, men å kutte produkjonen så drastisk kommer ikke til å skje. Med tanke på komentaren om oppdettere som må finne seg annet og gjøre, lurer jeg på om du aner hvor stor denne industrien er, det omfatter flere en de du ser på merdene. For enkelte deler av kysten er det prosentvis ganske stor andel av befolkningen som jobber med oppdrettsrelatert arbeid. på mange slike steder er det ikke bare å finne noe annet. Tror ikke lakseoppdrett forurenser mer en andre matprodusenter.
  8. Lakselusa er en plage like mye for oppdrettsfisk som villfisk, næringen ønsker selvfølgelig å bli kvitt lusa, og de kunne gjort mer i denne sammenhengen. Men det tar tid å behandle fisken for luseplager, med størrelsen på anleggene idag er det ingen liten jobb, så at anleggene til tider har fisk med mye lus er ikke rart. Landbasert oppdrett er prøvd, men med det volumet som må til for å produsere den mengen laks som idag, ville det være umulig. At interesseorganisasjoner holder øye med oppdrettsnæringen er bra, men ensporet kritikk og forbannelse av næringen løser ingen problemer. Elve-baronene klarte å stoppe drivgarnsfiske etter laks, uten at det gjorde så mye for lakse bestanden i elvene, kanskje de må se etter andre årsaker før de angriper oppdrett??
  9. Et lite tips, Euro Optics, http://www.eurooptic.com/products/catal ... d%20optics Har akkurat kjøpt en slik
  10. I 1998 var det avdelinger i Hæren som hadde egene båter av denne typen.
  11. Etter å ha lest hele tråden, har jeg kommet til samme konklusjon som ved de fleste andre emner jeg har lest: Andre har allerede kommet med synspunkter som er identisk med det jeg mener, da blir det dumt å skrive noe som blir kopi, eller bare +1. Som telleren viser er jeg ikke den som poster så mye, men der jeg kan komme med noe fornuftig eller til nytte for andre skal jeg poste. Jeg bruker mye tid på Kammeret, har lært mye, og har funnet svar på mange spørsmål. Kammeret må være for oss uten den store skrivekløen også.....
  12. Ingen problem. Snakk med mannskapet, de oppbevarer våpenet under reisen.
  13. Takk for tipset, ser det nå. Håper på respons med den nye overskriften.
  14. Har ikke avlagt skyteprøve enda, har gjennomført de obligatoriske treningsskudd, men pga jobb var jeg ikke hjemme da det var mulighet for oppskyting i nærområdet. Er det noen som har tips eller råd for å få ting i orden, gjene i Trondheims området.
×
×
  • Create New...