Jump to content

tott

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

tott's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg har en "splitter ny" kammerlader uten rust stående. Jeg har til denne ganske mange kuler, så det kan jeg ordne. Blir nok ikke mange jeg selv brenner av!
  2. Du må ha gode talegaver. Jeg vil gjerne ha deg til å hjelpe meg til å få de til å sende meg en ufarlig våpendel jeg bestilte ,som desværre kostet 110 dollar. Jeg kan fortelle att delene til min S&W mod 52 omsider er i boks, etter mye "dikkidarer". Bestillingen kunne siden totalsummen var på 160 dollar, ikke sendes! Men den hygglige damen hos Num.... kunne dele opp bestillingen i 3 pakker! 2 pakker for hvert av de 2 magasinene , og en for den manuelle sikringsfløyen! Jeg måtte først sende kopi av våpenkort ( som de hadde forstørret til A4). Jeg fikk beskjed att jeg var i deres register over tidl. kunder, tilbake til 1980 tallet, så det syntes hun var hygglig., så hun beklaget 100 dollar grensen for eksport, som i mitt tilfelle fordyret alle mine bestillinger bra mye! Så problemet mitt gjenstår å løse for våpendelen til 110 dollar.
  3. Jeg kikket etter igjen, oggikk inn på Foreign Orders, deretterRestricted Countries, gikk gjennom listen og finner Norway mellom Niger og PakiStan på Numrich hjemmeliste fra idag
  4. Forbud mot import av deler fra USA som eneste land i nordeuropa!! Hva i allverden er skjedd med Norge? Saken er jeg hadde knekt sikringfløyen på min S&W mod 52. Kontaktet fabrikken, men ble fortalt alle gamle modellers deler var solgt til Numrich. jeg gikk da inn der og bestilte denne delen og 2 5skudds magasiner. Det var ikke mulig å fullføre bestillingen,så det var skikkelig frustrerende. Da jeg tilfeldig gikk inn å trykket på "land de ikke kunne sende til" ble jeg veldig opprørt, da det viste seg att Norge i likhet med land som Ahfkanistan Algerie Zimbabwe osv, var på lista! Alle andre skandinaviske og nord europeiske land varsikke der. Hva gjør jeg?
  5. Etter 2 ganger å knekke tennstemplet til valmeten, fikk jeg beskjed fra tidligere importør, å sende sluttstykket til dem. Tiden gikk og det viste seg att de innrømmet å ha forlagt dette, dvs rotet det bort. Det er jo veldig lite, og i etterkant mente de de hadde sent det til fabrikken i finnland for å få riktig tennstempel. Nå har det av flere grunner gått lang tid , og jeg har ikke fulgt opp saken, men nå vil jeg gjerne ha fortgang i dette.. Noen som vet om hvordan dette kan ordnes, må det eventuellt lages nytt eller er det deler å få? Synes det er rart det er så dårlig holdbarhet på disse tennstemplene , knakk etter noen få titalls skudd! Regner med at finnene ikke kunne annektere et våpen til hæren som var så upålitlig, selv om de har et annet kaliber. Presisjonen er forøvrig helt strålende, En kammerat med mini-14 trodde det ikke da vi sammenlignet skivene våres.
  6. Hei, kikket på innlegget ditt, og kom i hug att jeg for mange år siden brukte RA 45 hylser som jeg ladet om med 5 mm berdan hetter. Jeg husker jeg dumpet alle hylser opp i en plastbøtte, fylte opp med varmt vann og sitronsyre. Dette skramlet jeg rundt til vannet var kjølig nok til å kunne fjerne hettene. Dette gikk greit med å ta opp hylsene fra bøtta, og fylt med vann og med isatt expander die poppe ut den gamle hetta. En tid senere solgte hauk sport i Drammen masse brasilianke cbc patroner til 50ørestk, da halvparten av de hadde den ubehaglige tendensen å sentenne etter avtrekk.(da oppdaget jeg hvor jævlig jeg "flinchet"), så det var en jobb å holde støtt! Disse patronene hadde og 5 mm berdanhetter, og hadde flott grønn lakk rundt hette og prosjektil. Jeg ladet og noen russiske nagant 7,62 patroner revolverpatroner med disse hettene. Nå har jeg en halv bøtte med nye RA berdan hylser i 9mm., som jeg tenkte å lade, men nå er jeg lens for 4,5mm berdanhetter!
  7. På det gamle forumet sluttstykke ,var det en fyr som jeg mener var ganske bevandret i demonterig og sammensetting av S&W revolvere. Jeg selv er ganske kjapp til å fikse de fleste problemer med alle handvåpen, og i sær S&W. Denne uken howewer, kom en kar inn med en mod 1917 45 ACP, som han hadde mekket selv. Han hadde kappet et par coiler av avtrekker returfjær, polert alle deler som seg hør og bør, MEN da han satte delene sammen, hadde fjæren som presser armen som får tønna til å rotere mistet funksjonen. Jeg har samme modell , men det som var forskjell , var at hans modell har en spesiell fjær montert i sideplaten, som jeg antar har misjon som skal presse fram armen som griper fatt i tønnesporene. Noen som vet hvilken avart av 1917 modellen dette er, og hva som må gjøres for å få jernet i gang igjen.
  8. Hei, jeg har et sluttstykke til en Steyr Mannlicher mod 95- 8mm. Vet ikke om det hadde passet. Hvis det er til børsa di, ser jeg ikke noen grunn til at dette skal ligge nedstøvet lenger. Det er rett trekker typen.
  9. Dersom noen kan forklare meg hvordan jeg gamle mann kan utføre det kunststykke å få overført bilder av både det ene og andre, er jeg takknemlig for det.
  10. Fant fram det "nye sluttstykke" i dag, og ser at de gamle inleggene desværre ikke er her lenger. Kaldpressing av kuler har jeg drevet med siden slutten av 70 tallet, og har mange tips om mye der. Denne gangen må jeg berette om den geniale forandringen av hardstøpte 110 grains US carbine kuler jeg utførte . Jeg hadde med min 4 hulls tang produsert 1000 knallharde med lang ogival og kort bæreflate temmlig lik orgialen. Disse prøvde jeg bl.a i min S&W 32 Mag med skral presisjon pga dameteren på 0,310 tommer. Da kom jeg i hug min gamle 9 Tonns presse fra HERTER. ( noen som husker dem?) For uinvidde var det et postordrefirma i statene med 5cm tjukk katalog med all verden skytterutstyr osv. Pressa jeg bestilte var en solid sak med dier i alle kaliber fra 22 til 45. Jeg bestilte alle, og ha pesset tusenvis av kuler med forskjellig utseende fra Wadcutter HB i rent bly til tunge halvmantlede på 325 grains. Prisen var så lav at jeg ikke tør fortelle det når jeg ser prisene i dag hos Corbin!! Tilbake til saken, jeg hadde på forhånd tumblesmurt kulene med Lee kulefett, så det var bare å sette inn die med caliber 0,312 og skru inn en punch ( 1 minutts arbeid) Deretter prøvepresset jeg til førstemann var fovandlet til en lekker skapning med laaang bæreflate, en perfekt flat bunn OG en fylt smørerille som ikke ble utradert. Pressa som er horisontal, er self ejecting og ved rolig tempo og liten kraft produsere linotype kuler i et antall på3-400 pr time. Så til skytebanen. Med en ladning på 7,4 grain med 3N37 og godt anlegg og rødpunktsikte, satt de alle i 10ern med spredning 15 til 30 mm pr serie.
×
×
  • Create New...