Jump to content

obe

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by obe

  1. obe

    Hvilken jervenduk?

    Akkurat det samme for min del. Ønsker meg også en original i tillegg. Er uansett veldig glad i Thermoen Har alltid jerven orginal (enkel) med i sekken. Grei duk for å trekk over seg når en har pause, men duger dårlig på post. Duken blir fort fuktig på innsiden (kondens) selv om en åpner en del. Misliker dette sterkt og har planer og kjøp termo typen. Har også en ekstrem duk, men denne er formet som en sovepose slik at bruken blir relativt begrenset (men denne er skikkelig varm). Den enkle typen er jo genial om en skal bruk den til vindskjerm eller tak over seg. Om en skal bruke den til tak er det smart og benytte seg av lasteholder stropper (strekk med kroker). Duken vil da være oppspent til enhver tid..
  2. Var en tur etter fjellrypa idag. Ble snø i fjellet i går og det er alltid vanskelig etter første snøfallet. Ble ikke fri, men det som erger er at det ligger et par døde fugler igjen i steinura. Såg en det fuggel og det ser ut til at bestanden er i bedring..
  3. Etter at dagskvotene for Troms og Finnmark er offentligjort så blir det nok en del bålkos og fisking.. Vi får håpe de blir likar te neste år..
  4. Har akkurat kommen heim etter 2 dagers jakt i Vesterbotten. Det var med en meget begrenset optimisme vi dro over grensa på Torsdag. Har jaktet i dette området for 2 år siden og da var det dårligere enn i år. Signalene som var gitt på forhånd sa at det var langt mellom kullene, men disse var til gjengjeld store. Dette stemte bra med det vi opplevde. Vi gikk 3 jegere med 2 hunder og såg 4 kull. I kullene var det mellom 12-15 fugl. Veldig lite enkelt ryper. Stor forskjell på kylling størrelsen. Alt fra pip til normal størrelse. Det ser ut som at betanden har tatt seg opp og vi får håpe at ikke uttaket blir for stort slik at dette fortsetter i samme retning. Observerte ikke noe rovfugl, noe som hjelper stort på bestanden. Syns svenskene styrer småviltjakta meget bra med å åpne og stenge områder etter antall jegere og uttak. Burde vært sånn i Norge og, men syns faktisk dagskvoten er litt for høy når det er så dårlig som nå. Uansett så var det godt å komme igang, men alt i alt så er det en liten bestand i dette området.
  5. obe

    GÅSEJAKTA 09

    Det er størst sjanse å få hold mellom 4 og 5 på morran. Viktig å komme tidlig på plass slik at området får roe sæ ned. Ska ik mye til før at gåsa velger en annen rute. Bruker også å dra ut i denne tiden og det fungerer bra. Men du forklarer det slik at dette er en bra plass å poster på når gåsa trekker sør og da er det sikkert gode muligheter før skuddhold utover hele dagen.
  6. obe

    GÅSEJAKTA 09

    Har nu stort sett avsluttet årets gåsejakt. Gåsa e trygt forvart i frysern og kommer frem ved et passende høve.. Skulle gjerne jaktet mer, men en skal nu ha bruk før det en skyter. Når grunneierne har fått seg noen gås så e det enda rikelig te jegern.. Kan ik bli bedre
  7. obe

    GÅSEJAKTA 09

    Brukte båten mer for noen år tilbake, men har gått mer og mer over til posteringsjakt i skjærgården med lokkefugler og har sånn smått begynt å benytte lokkefløyte. Kjenner godt til at ho e snar og rømme når en nærmer seg, men det viktigste av alt er å oppdage ho tidlig slik at en kan ta "omveier" for å komme på ho. Jeg benytter kikkerten mye ved slik jakt og har nesten vondt rundt øynene når jakta er over.. , men du får igjen for det. Og så e det den sørgelige måsen som e ekspert å advare gåsa. Begyner den og kjefte så har en nesten tapt.. Har etter mange år funnet ut at det blir like mye gås ved å poster, men her kan en riskere å ligge i flere timer før gåsa kommer. Hvis hun i hele tatt gjør det. I svært mange tilfeller velger ikke gåsa samme sted 2 ganger på rad slik at det er vanskelig å lese hvor ho skal lande. Det kan lønne seg å være tålmodig og ofte har jeg ligget under kamoen i maange timer før en har fått skuddhold. Her blir kaffen satt ekstra stor pris på.. og en har god tid og reflekter over andre ting.. Etter en slik jakt bruker jeg ofte å ta en tur med båten for å sjëkke omkring liggende holmer og snike meg på gås som du har oppdaget ved hjelp av kikkerten under posteringsjakten.. Det å jakte gås i skjærgården er en meget utfordrende jaktform ,men det er jo så mye mer trivelig enn å ligge på en innmark et sted og vente på bondens mark. Har gjort det også og derfor sier jeg det.
  8. obe

    GÅSEJAKTA 09

    Selv om gåsejakta begynne 10 august i deler av Nordland så e ho snar å forlate når det begynne å smell.. Akkurat kommen på land etter en kveldsjakt i Skjærgården.. Ikke mye å se, men fikk 2 sjanser og 4 gås gikk i bakken.. Kan ikke bli bedre
  9. obe

    GÅSEJAKTA 09

    Kjenner meg godt igjen slikt du beskriver det og det er forbasket irriterende. For tiden har bor jeg sør om Rødøy Kommune og her begynte jakta i går.. Fint før de som bor slikt til, men jobber for å få tidligere jaktstart på mitt hjemsted kommune i Sør Troms. 10 august bør være den seneste datoen for jaktstart også i Sør Troms. En vil alltid finne enkelte kull som er sent ute både gås og annet vilt. Har allerede kommen over 2 kull med gås som ikke er flygedyktige. Jegerne bør være voksen nok til å la disse være i fred.
  10. Kjempebra test dette.. Har brukt en del Eley Bismuth (vismut) på rypejakt etter at blyforbudet tredde i kraft og er strålende fornøyd med ammoen. Bruker Rem 11-87 med 1/2 choke. (Tror nok at denne typen egner seg best på smått vilt). På gås har jeg benyttet Rem. Hevishot og dette er jo topp ammo. Har ikke erfaring med de andre typene du refererer til, men skal vurdere og prøve disse..
  11. obe

    Lokking av Gås

    Har også den typen av grønn plast, men syntes ikke det ligner mye på gås. Har benyttet bulvaner et par år, men har merket meg at mange av gåsene som kommer inn i området prøver å få "kontakt" med lokkefuglene. Hvis en ikke da svarer så trekker de unna med en gang. Skal sies at jeg jakter i skjærgården mest og det virker som at gåsa er mye mer sky her enn på markene.
  12. Noen som her en god lokkefløyte til Grågås og anbefale..? Har selv et par typer, men disse duger ikke.
  13. Var på jakt i disse områder i høst og det ble en nedslående tur. Jaktet 6 jegere m/2 hunder og fangsten ble 6 ryper og 2 røy. Vi var i området fra norskegrensen og mot arjeplog. Jaktet 4 dager av første uken og vi er normalt en gjeng som får en del fugl, men her var det rett og slett elendig. Ryper var det fritt for. Undertegnede såg 3 ryper på 4 dager med hund. Heldigvis berget disse seg..Såg tidlig tendensen så det ble en del storfugl jakt istedenfor. Vi drar ikke til dette området i høst
  14. Takker for tilbakemeldinger.. Det er riktig som du sier at det finnes flere metoder og det er mulig at ved å benytte en annen metode så blir det en del rimeligere. Skal ta kontakt med andre klinikker bare for å undersøkte litt. Hadde tenkt å en hund til etterhvert, men må muligens vurdere å få denne raskere enn planlagt. Har vært en fordel og hatt voksen hunden under opplæring av valp. I etterpå klokens navn så hadde det vært en stor fordel og hatt forsikring på hunden, men hadde den forige hunden forsikret og den ble aldri benyttet. Neste hund skal forsikres..
  15. Var hos Bodø Dyreklinikk og de skal vistnok være meget dyktige på dette området. Stoler fult og helt på diagnosen og det var som sagt små muligheter for at dette skulle leges, men sjansen var dær. Kom selvfølgelig an på hvor skadet korsbåndet er, noe som var vanskelig å se (høyre Bakfot). Ble tatt flere røntgenbilder + en grundigere undersøkelse. Hvis de skulle operere måtte de sette inn en stålsak som skulle stabilisere området. Husker ikke hva metoden kalles men dette var som sagt en kostbar sak.. Rundet 15 tusen... Har vært interessant om andre har hatt hunder med en slik skade og som har blitt bra uten operasjon. Hunden halter en del etter en tur langs veien..
  16. Har nettopp fått konstatert korsbånd skade på min 8 år gamle Gordon setter. Veterinæren sa at dette ikke var en unormal skade og da spesielt hos Gordonsettern. Dette var nytt for meg, er det andre som har hatt dette problemet med jakthunden, og er det noe mulighet for at dette skal leges uten operasjon. Korsbåndet er ikke av, men skadet? Veterinæren mente at sjansene for at hunden skal bli bra uten operasjon er små, men en operasjon er veldig kostbart....I mitt tilfelle begynner hunden å bli gammel og det er vanskelig å forsvar en operasjon når en kan få ny valp for langt under denne prisen.
  17. Kommer jo selvfølgelig an på størrelsen på sekken...
  18. Litt OT, men dette skjønte jeg ikke? Disse kjevene kommer fra ulovlig felte sel? Så hvilken hensikt har det å levere de inn?? Hvis en tar de nødvendige målene samt kjeven så kan dyret meldes inn når jakta er startet, såfremt en har kvote.. Om dyret er felt utenom jakttiden er det ingen som vet..
  19. obe

    hvilken ugle?

    Antagelig en snøugle.. Holder til på helgeland og her er det rikelig med hubro... Sitter i fjellet og ute i skjærgården og lager skikkelig ugle lyd.. Litt fasinerende for de som ikke er vant til dette. I tillegg finnes det en del slagugle..
  20. Skuffende lave kvoter.. Det er all grunn til å annta at kvoten er oppskutt i januar.. Iallefall for fylkene i Nord.. Vet om flere jegere som har lager av kjever, disse blir selvfølgelig meldt inn når jakta blir åpnet. Trasig for oss som venter på kvote og ikke skyter mer dyr enn kvoten.. Men det gir enkelte F.... i.
  21. obe

    GÅSEJAKTA 08

    Kjørte nordover fra Møre idag og da jeg passerte Levanger satt det en stor Gåseflokk på godt haglehold fra E6, såg ik så nøye på den, jeg hadde god fart. Tror det var kortnebb gås! I tillegg var det gås i lufta. Er det ingen som jakter gås i dette området enda, el er fryseboksen full?? Skjønner godt at det er mulig må fylle boksen i disse områdene. Har jaktet gås i Skjærgården i 20 år og her skal en være glad hvis en får seg gås!
  22. Senja i Nordland?? Før ordens skyld så ligger Senja i Troms, hvis det ik er flere senjaer då!
  23. Denne er ikke like genial med skitne fingrer!!
  24. Har brukt eddik vann et par ganger når uhellet har vært ute med suksess. En benytter seg av en ren klut og konsentrert 35% eddik og tørker rent der det er behov for en skikkelig rengjøring. Kan garantere at når dyret er ferdig mørnet er det ikke noe eddik lukt av slaktet. Eddik er som de fleste vet bakterie hemmende! Her er det snakk om å berge kjøttet og rent vann er ikke heldig å bruke pga ekstra god grobunn for bakterier..
×
×
  • Create New...