Jump to content

Retr0

Members
  • Posts

    126
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Retr0's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for tipset! Fant ut av dette at det for må bli Sverigetur om en skal få riktig avlet münster.
  2. Riktig! Ja er egentlig mest gira på hannhund igjen selv, men får bare også evt. hørre med selger hva han/hun tenker.
  3. Såpass ja! Men da bør det jo gå an å få til noe her også. Men lurer dog på om det smarteste er å skaffe motsatt kjønn nå da, tispe(?) siden hunden her på 2,5 år er hannhund. Når introduserte dere den nye valpen for springeren deres? Ble de holdt adskilt i oppveksten til valpen eller sluppet sammen og fant tonen? Ser at det fort står mellom münster eller springer her nå. Flotte tilbakemeldinger
  4. Noen som har noen formening i forhold til den andre hunden i samme hus? Hvordan er det å få en ny valp og få de til å omgås? Spaniel ja! Liker disse hundene, den ene tanta mi hadde en Cocker Spaniel, veldig rolig og snill hund. @ jmonsen: Ser de apporterer veldig bra og er fine sporhunder. Hvordan er det med å trene den på harelos og evt. stå på skogsfugl i tre? Regner med det vil gå å kanskje få den til på å lete etter mink?
  5. Dette har jeg da lest, og flere som sådan. Vel alle må da starte ett sted, eller skal vi bare sitte å ikke få hund da, siden vi ikke vil få det til? Trodde jeg hadde spesialisert litt jeg? Er ikke snakk om å ha en hund som kan alt, langt ifra, det vet da også jeg er uoppnåelig. Men må vel gå an å få til en hund som kan apportere og stå/støte på fugl?
  6. Brukes på alt jeg har nevnt da? Hvordan er den å få til å gjøre dette, mye trening, mye ligger i den fra instinkt, eller?
  7. Hvorfor labrador? Hva kan den brukes til når det kommer til jakt?
  8. Hei! Både jeg og dama har bestemt oss for å få hund, da vi begge har hatt hund hele livet. Vi har bestemt oss for å anskaffe en jakthund, da jeg har behov for en jaktkamerat til flere typer jakt. Jakter det meste som er tilgjengelig. Men mest småvilt; ender, gås, hare, due, rev, skogsfugl, mink, skarv og noe kråke. Blir også rådyr ved løyvetilgang. Hjort og elg jakter jeg ikke selv, men ikke utenkelig at jeg kommer til å gjøre det i fremtiden. Har derfor lest endel her inne, siden det er flere som har gode jakthunder. Som dere sikkert forstår har jeg behov for en solid allrounder jakthund. Men minst like viktig er det at den er grei å ha i hus, godt lynne og grei når det kommer til nye folk. Har sett litt på Kleiner Münsterländer, dette virker som en ypperlig hund til mitt bruk. Svært viktig er det at hunden kan apportere skutt vilt på sjøen og i vann(gjerne når det er kaldt), samt finne vilt som er vanskelig å finne i gress. Har vært med endel på jakt med beagle og støver på hare, også settere på rypefjellet. Dette var en god opplevelse og de var flinke til sitt bruk. Har ikke interesse av å ha en hund som må hentes neste dag, da den har for vane å forsvinne på los/jag på dyr(som den ene beagelen måtte). Så at den apporterer, kan stå eller støte vilt er aller viktigst. Alt annet er bare bonus, som at den f.eks kan få stand på skogsfugl i tre. Må også nevnes at det er en annen hund, Euraiser (2,5 år gammel hann) i samme hus (bor i leilighet). Så lurer også litt på hvordan dette vil fungere i forhold til ny hund, når disse nok kommer til å omgås på samme eiendom. Euraiseren har egen hundegård, og det kan også den nye hunden få. Lurer litt på om det er lurest å anskaffe hann eller tispe i dette tilfellet. Euraiseren er noenlunde oppdratt, men de er ikke trygge nok på å slippe den løs, og må ha lukket dører i fare for at den skal stikke av. Tar sikte på å oppdra å lære hunden vår opp skikkelig, at den blir veldig lydig og enkel å ha med å gjøre, slik at vi kan være trygge på den store deler av tiden. Håper på at noen drevne hundejegere kan komme med noen kloke ord eller råd videre, og gjerne kontaktpersoner jeg kan ta kontakt med for å finne en kjekk og god hund.
  9. Se her ja! Dette blir nok den beste løsningen ja, ikke så dyr heller. Samme adapteret til Sako Quaden også da eller tror du?
  10. Har sett etter løsninger for å feste Versa - pod til stokken, men det er få poster og vanskelig å navigere i alle de ulike postene som sier noe om dette. Lager derfor en egen tråd om dette, da flere har møtt denne problemstillingen og flere har versa - pod tofot. Har anskaffet en original Versa - Pod som skal på en Tikka T3 SV og en uorginal Versa - Pod (deal extreme) som skal på en Sako Quad HB. Lurer derfor på hvordan jeg best kan feste disse, da jeg ikke ønsker å ha den orginale klumpen som skal festes under kolben i reimfestet. Her er den originale klumpen illustrert og montert under stokk i reimfeste: En annen måte å feste på som jeg ser flere har gjort er å kjøpe en frest "bolt" som de lager hull fremst i stokken til, og så bedder/limer inn i stokken, som illustrert her: Men jeg syntes ingen av disse metodene virker veldig solide, spesielt liker jeg dårlig å måtte ha klumpen under stokken i reimfestet. Ser de har endel finurlige løsninger hos Versapod (http://stores.versapod.com/adapters/). Her har de blant annet mye likt løsningen til Vektor, men også ett Picatinny adapter som skrus under kolben. Eneste er vel at denne kanskje gjør det vanskelig med å legge press på tofoten og at den blir noe lav. Hva syntes folket virker som den mest solide og estetiske løsningen? Adapteret må sitte bom og ikke gi etter for press over tid, samt gi tofoten muligheten til å vinkle seg og kunne "låse" seg i bakken. Helst også en løsning som er enkel å fjerne igjen, uten å etterlate for mye merker på kolbe og ikke koster skjorta(les: frakt)
  11. Litt usikker på hvordan Lagre-systemet i Quickload fungerer. Altså når jeg har lagt inn alle data i en ladning, hvordan lagrer jeg alle disse dataene på pc-en, for å enkelt kunne hente de frem i Quickload igjen? Slik at jeg ikke må endre patronmål, hylsevolum, kruttinstillinger osv. hver gang jeg åpner quickload, samt velge kaliber. Også: Noen god måte å stille inn "Weighting Factor" og "Burning Rate Factor Ba" for å finjustere Quickload til å stemme overens med kronograferte målinger? Har fått den sånn høvelig innstilt med +- 5 m/s nå, med å øke/senke de 2 innstillingene, og sjekke opp mot flere kruttvekter. Samt hvordan finne riktig lengde på hvor mye av kulen som sitter i hylsen, såkalt "Seating Depth" i Quickload? Hylselengde - Patronlengde(Ferdigladd) + Kulelengde = Settedybde? Altså, dette er vanskelig å måle seg frem til, så tenker det må gjøres matematisk.
  12. Det er Hornady som lager de, alltid sjekk kuleprodusents hjemmeside, de har som regel all data en trenger for deres komponenter. Ser ut som 60 gr er den tyngste versjonen av V-Max i .223 ja : http://www.hornady.com/store/.224-22-CAL/?page=4 Ellers har jeg et spørsmål generelt: Når man har ladet flere testladninger, hvordan vurderer man hva som er best? Hva som går best i riflen din av en kule? Jeg har ladet fra minimumsladning til maks, og øket 0,1 - 0,2 grain og skutt over kronograf 5 skudd, og skutt 3 skudd på blinker for å sjekke samling. Tar en bare enkelt ut de som samlet best på skiva? De samlingene som var minst, lader en mer av, men hvordan gjør man videre? Prøver man å få de enda mindre, med å endre andre komponenter enn krutt? Som settedybde, hetter?
  13. Bruker også "soft seat" metoden, den funker gull! Blir mye mer nøyaktig enn pussestang-metoden. Dette er fordi her blir nøyaktigheten synet, det vil si at du klarer ikke å sette skyvelæret helt nøyaktig på målingene gjort på pussestangen. Du presser altså bare litt av hylsen. Aller best bare toppen av halsen om du har neck-sizer. Så tusjer du bare kulen før du setter den bittelitt nedi hylsen med isetterdia/med hånd om du klarer. Deretter kamrer du den forsiktig, og tar sluttstykket forsiktig ut igjen, og tar imot patronen. Er det ingen merker på kula av at tusjingen har gått bort over hylsen, skal dette være riktig lengde, altså kulen har ikke blitt dratt lenger ut når den satt fast i bommene idet du trakk sluttstykket tilbake. Gjør det gjerne 4-5 ganger og se om du får samme målet, evt. ta gjennomsnittet, og legg deg gjerne 0,1 mm under. Da er du sikker på at du har en fin friflyt.
  14. Hjertelig takk for du deler an din kunnskap! Her var det mye bra M67!
  15. Har tenkt på akkurat det samme, så da er det vel bare å skaffe et godt verktøy for å måle ogival heller? Noe å anbefale? Og gir ogivalmål som regel mye tettere målinger, +/- ned på tusendeler i stedet for hundredels milimeter? Det er forøvrig snakk om Laua Scenar 69 gr. HPBT. Ser noen av dem er litt skeve, eller/og har grader i toppen, det vil si der hullet starter(hollow point). Har ikke noe verktøy for å få målt fra ogivalen enda desverre... Fortsatt i oppstarten som sagt, så slike detaljeverktøy osv. kommer vel seg etterhvert, men fokuset mitt er selfølgelig nå på full kontroll og sikkerhet først og fremst, derfor jeg spør om dette. Selv om jeg er ganske sikker på at dette ikke ville medføre noe sikkerhetsrisiko er det fortsatt et irritasjonsmoment når en har brukt titalls timer på å lese ladebok, data, se instruksjonsvideoer samt brukt ikke få tusen på top-shelf utstyr. Gøy er det, men enda litt gøyere om alt klaffer! Har en Forster Co-Ax Takk for at du deler kunnskap! Har prøvd å trimme et par, kun for instillingen på Giraud Trimmeren min. Disse er immidlertid ikke med i denne samlingen på 20 patroner, så dette er irrelevant. Så nei, de er ikke trimmet, da alle var under trimmelengden på 44,5 mm. De låg på gjennomsnittlig 44,45 mm. Dette er engangsskutte(i egen rifle) Lapua Match hylser fra fabrikkammo.
×
×
  • Create New...