Jump to content

44two

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

44two's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hei Er der nokon her som har førstehands kjennskap til Zbroia Hortitsia? Kvar kan ein evt. få tak i eit slikt våpen her i noreg? Artikkel om våpenet i Air gun magazine YouTube review om våpenet
  2. 44two

    Cz-Klubben

    Har tinga boltkule frå Glades Armoty. Tann takk, neon77. Så får me sjå korleis det blir...
  3. 44two

    Cz-Klubben

    Hei Eg har problem med å ta raske nok ladegrep på min CZ 455 American. Eg får ikkje godt nok grep på kula på hevearmen, og kula kjem svært nær kikkertsiktet, slik at eg slår hand/fingrar i kikkertsiktet ved ladegrep. Langt frå bra når ein skal skyte kråke nr. 2 før ho lettar... Eg er trygg på at eg ikkje er den einaste som opplev dette, så korleis har andre løyst denne problemstillinga?
  4. RIMELEGE 1-batteri lommelykter som kan anbefalast ut frå kombinasjonen: kvalitet lys/byggekvalitet/pris. AAA // 10440 batteri UltraTac K18 Frå kr. 175,- på e-bay. https://www.youtube.com/results?search_query=ultratac+k18 Imponerande lita lykt. Kan også festast på bremmen på ein cap og fungere som hovudlykt. AA // 14500 batteri JetBeam Jet-1 MK Frå kr. 135,- på e-bay https://www.youtube.com/results?search_query=JetBeam+Jet-1+MK Kjekk lita lykt. 18650 batteri Olight R20 Javelot Frå kr. 470,- på e-bay https://www.youtube.com/results?search_query=Olight+R20+Javelot Min peronlege favoritt. Kva lommelykter kan eg erstatte desse modellane med?
  5. Har lykter med både 18650 og 14500 batteri. Har behov for ein ny god ladar til desse batteria. Nokon som kan anbefale ein?
  6. 44two

    Cockapoo

    Er det nokon som kan fortelje om erfaringar med hunderasen Cockapoo som jakthund, sporhund, bandhund?
  7. Kva .223 med grei presisjon kan enklast byggast om til "banerifle" med diopter, magasin og avtrekk med trykkpunkt? Ungane treng litt motivasjon når vinden står inn frå vest og bles .22lr ut av skiva. Og, det kan vere greitt å få øve seg litt før overgangen til 6,5x55.
  8. Hei Er det nokon her på kammeret som har brukarerfaringar med Bushnell Fusion (8x32) dei kan dele med oss andre? Kvalitet laser? Kvalitet optikk? Andre vurderingar? http://www.bushnell.com/tactical/laser-rangefinders/fusion/8x-32mm
  9. Meopta Meopro HD 8x32, 598g, synsfelt 138m/1000m, garanti 10 år, pris 5540,- Opticron Countryman BGA HD 8x32, 614g, synsfelt 140m/1000m, garanti 30 år, pris 5895,- Zeiss Conquest HD 8x32, 630g, synsfelt 140m/1000m, garanti 10 år, pris 5199,- Det synest som at det er lite som skil desse kikkertane. Sjølv har eg berre sett gjennom Zeissen. Synspunkt?
  10. Hei Er det nokon som har erfaringer dei kan dele i høve denne kikkerten/lasermålaren? http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=3608" target="_blank
  11. Hei Eg har byrja å bruke ferdiglada Lapua Naturalis (170grs) til jakta, i ei Tikka T3 SS i .308win. Utfordringa er å finne ei ferdiglada patron som går relativt likt, til trening. Tek svært gjerne mot forslag/erfaringar på treningsammo.
  12. Er det nokon som har erfaring med denne kikkerten og kan gje ei tilbakemelding på positive og negative sider? http://www.optiline.no/opticron/images/specialist_m3_8x30_oct2010.pdf
  13. Ei god mellomrifle er alltid kjekk å ha. Kva er den viktigaste eigenskapen du leitar etter i mellomrifla? For eigen del byter eg no ut mellomrifla mi i .223 med 6,5x55. Begge har snill rekyl. Begge har rimelege og nøyaktige fabrikklada skott. Med utvida hjortehjakt vil 6,5x55 gje meg moglegheit til å ta storvilt når eg går på toppjakt i desember - noko .223 ikkje gjer. Alternativt kan eg jo skifte ut storviltrifla i .308 med 6,5x55 - nok futt i 6,5x55 for all norsk jakt!
  14. Eg trur neppe det finns ein kur mot havesyken. MEN, det går ann å bruke havesykja til noko positivt - som motivasjon! Når eg får eit angrep av havesykja ser eg etter kva som må gjerast i hus og heim. Må huset målast? Bør eg gå ned 5 kilo? OSV... Når huset er måla, når eg har gått ned 5 kilo, dvs. når eg har gjennomført oppgåva... DÅ belønnar eg meg sjølv ved å gå til innkjøp kva-det-no-var som sette igang havesykja. Vinst: 1. Eg har fått gjennomført ei oppgåve som elles hadde blitt utsett eller gjennomført med manglande motivasjon. 2. Eg får skryt av kjæringi for å ha gjennomført oppgåva. 3. Eg har godt samvit for å bruke pengar på meg sjølv, sidan det er belønning. 4. Eg får aksept frå kjæringi for å bruke pengar på meg sjølv, sidan det er belønning. 5. Eg får tid til å gle meg, både til oppgåva er gjennomført og til belønninga er i hus.
  15. Her er kopi av e-post eg sende til Canal Digital i dag tidleg. Hei Eg er tidlegare kunde hjå Canal Digital Parabol. På nett er eg no kunde av WildTV (http://www.wildtv.ca/" target="_blank" target="_blank). Men, eg må inrømme at det hadde vore mykje enklare og betre for meg å få WildTV som del av kanaltilbodet direkte på TVen. I dag vert WildTV sendt både i Sverge og i Finland, men ikkje i Noreg? Dette er rart, sidan Noreg er det landet i Europa med høgast andel jegerar og fiskarar i befolkninga. Eksempel jaktinteresse i Noreg: heile 440 000 personar registrert i det norske Jegerregisteret. Det vil seie at kvar femte (5te) mann over 16 år i Noreg er jeger (http://www.ssb.no/samfunnsspeilet/utg/200904/01/" target="_blank" target="_blank)! I tillegg kjem alle som er interessert i fiske og ikkje minst alle som er interessert i friluftsliv og bruk av våre vakre fjell. Det finns i dag ikkje noko tilbod for alle desse potensielle kundane på TV. Ja, eg veit at det er flotte enkeltprogram om fiske på både t.d. Discovery og nokre andre kanalar. Eg veit og at det er mange flotte dyreprogram på t.d. Animal Planet. Men, dette er enkeltprogram som ikkje på nokon måte kan vere eit substitutt for ein kanal som WildTv. Kva tid vil eg kunne forvente å få WildTV eller ein anna tilsvarande jakt/fiske kanal på Canal Digital? Det skal bli spanande å sjå kva svar eg får.
×
×
  • Create New...