Jump to content

løshund

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by løshund

  1. Rett og slett fordi at jeg tok bondens ord for god fisk å trodde at SNO hadde vært å sjekket kadavrene, noe de ikke hadde gjort. De hadde rett og slett bare snudd når hunden hadde kommet imot dem et stykke fra der sauene lå... Der hadde de jo syndebokken sin..
  2. Hunden lever det gode liv en annen plass den Utrolig irriterende å miste en så bra hund, han har fått 2 førstepremier hos nye eieren, ene med 92,5 poeng Trøster meg med det at han har kommet til en topp kar som bruker han masse! Jeg er inne på tanken om å betale de som er funnet, men mener det er urimelig at jeg skal betale de som ikke er funnet.. Har kobla inn forsikringselskap, så får se hvordan dette går
  3. Er på sørlandet.. De fant gaupespor i området med en gang snøen kom.. skulle være 4 sau å 2 lam som manglet Har vært innom tanken og bare si at de får anmelde det, for er helt uaktuelt å betale den prisen de kommer med!
  4. Jeg hadde en jämthund i høst, den funket utmerket på elg, men ble tvunget til å kvitte meg med den midt på høsten. Grunnen til dette var at den skal ha tatt sau, hunden var strømmet på sau og viste liten interesse for disse ulldottene, den ene dagen jeg var på jakt med han tok han ut elg som ikke ville stå og dette tok langt, veldig langt.. Etter 2 dager bli jeg oppringt av en bonde som sier hunden min er sett i en innhegning med sau, jeg kjører for å sjekke dette, men det viser seg å ikke være min hund.. Etter nye 4 dager bli jeg igjen oppringt av samme bonde som sier hunden min har revet 15-20 sau, når jeg da spør hvor dette er så nekter denne karen å si hvor det er, men han kan gi meg et telefon nummer til han som står klar for å skyte bikkja. Jeg ringer opp og forventer å få et helvette, men tvert i mot, mannen er rolig og utrolig grei å snakke med, sier de har funnet 1 sau og 1 lam som strupen er revet rett av på og at lammet er spist på. Når jeg spør om de fant hunden på sauene, så sier de at den fant de ikke før de hadde gått et stykke ned mod veien igjen, da hadde den komt ifra en helt annen retning. Vi blir enige om at jeg skal komme å hente hunden, og at vi da tar en prat. Når jeg kommer bort og ser hunden kjenner jeg det river inni meg, han er helt avmagret og kan knapt gå på bena, da hadde han vært borte i 6 dager. Jeg bli enig med bonden om at de skal få tid på seg til å lete og se om de kan finne fler dyr som er tatt men hører ikke noe fra de. Jeg ringer selv opp og hører, og han sier da at de har funnet en sau til som hadde drukna i et vann så den hadde nok hunden jagt uti så den hadde druknet, men at de trengte mer tid på å lete, jeg går med på dette. Så, i dag får jeg telefon igjen, der bonden sier det at de har ikke funnet fler døde men de mangler 6 som de aldrig fant, men disse rekner de med at har druknet i det samme vannet som den de fant og at det er min hund som har gjort d... Jeg synes jo at dette høres utrolig rart ut at de bare kan anta en ting som dette og kreve penger av meg, dette kom jo på en sum av kroner 25000.. hva mener folket?
  5. Hadde vært fint om noen kunne tatt kontakt visst de så Ero, er en jämthanne av det ikke aller største kaliberet, ganske mørk i fargen. Han forsvant fra sirdalsheiene på søndag med retning Kvinesdal/fjotland, hadde på seg kun et peilerhalsband av type Garmin Astro.. Send meg en PM eller ring 95232528
  6. Har hatt en helt topp bukkejakt til nå, lokket inn en bukk første morgen, senere på dagen smøyg jeg fram til et jorde og fikk skutt en pen bukk der og Har etter denne premieren valgt å ikke jakte så mye, men i går måtte jeg ut igjen. Så først en liten 4 tagger på et jorde, ville ikke skyte den, håper den bli større til neste år Testa ut et terreng litt oppi høyden, var helt dødt, så et par elger bare (gleder meg enda mer til elgjakta nå), så vi valgte å reise ned derfra og var ute igjen i kveld, lokka inn et stor 6tagger på ca 2 meters hold, var egentli bare på en utkikkspost helt i grenseland til naboterrenget så følte det ble feil når den kom fra naboterrenget så valgte å slippe denne forbi. Prøvde et nytt terreng og her satt vi vel 20 min og lokka, var egentli på vei til å forlate posten da det plutseli kom geit å en liten 6 tagger ut på myra. De må ha stått rett under oss uten å ha brydd seg om lokken, de kom utpå myra, runda et par ganger før bukke slapp til å høvla over geita, så ble den skutt i lykkerus etterpå, helt rå situasjon
  7. gammelt opptak av gråhunden min
  8. Grevlingen1: Nå har det seg nemlig slik at min hund aldri har vært inne på den aktuelle personens terreng, dette var et totalt uprovosert "angrep" av denne karen.. Det har skjedd noen ganger med et annet lag, der det også har blitt klager fra noen på dette laget, disse ble til tider så alvorlige at jeg faktisk valgte å bringe politiet inn i saken. Det som skjedde da var at etter jeg hadde snakket med politiet som igjen snakket med de personene som kom me trusslene, så kom de krypende til oss med halen mellom beina og unnskyldte seg. Det er faktisk ikke lov til å komme med slike trussler, men det var jo noe politiet sa det da, hva vet vel politiet?? Det at du sier jeg bedriver ulovlig jakt, kan jeg virkelig ikke begripe.. Jeg har ingen problemer med å kalle mine hunder av en los, har skjedd flere ganger at jeg står på mitt terreng og kaller av mine hunder som står på naboen.. Selvfølgelig går det ikke alltid så knirkefritt, men vet du hva? Da legger jeg igjen børsa med noen på laget så går jeg inn å henter hunden. Har aldrig med meg børsa inn, hvordan kan det da være tjuvjakt? Skal jeg ta elgen med kniven? Er en jævli tøff type, men der går grensa selv for meg allså..
  9. Må jo si det var fristende å ta i bruk din metode jackrussel, begynner å bli så jævlig lei disse truslene, men følte egentlig bare at han famlet i blinde.. Presterte jo å si at om min hund tok ut elg på mitt terreng og krysset inn på hans med den for så å gå inn på mitt igjen, så var det umoralskt å skyte den elgen, for da hadde hunden min jagt denne tilbake til meg.. hva skal man si?
  10. Jeg klarte å forholde meg relativt rolig, men det var ikke lett. Prøvte å vise til forskjellige lover men jeg kunne de ikke på strak arm, han mente han hadde loven på sin side når hunden min jaget elg inn på han så kunne den skytes, en helt klar skivebom det da.. Han kom me så ufattelig mange dårlige påstander at det va tydelig at dette bare var noe han hadde bestemt seg for at denne typen jakt var slakt. Som han sa: "jeg liker å kunne lure viltet helt selv ved å overraske det på sin egen hjemmebane, ikke ha en gneldrende bikkje som gjør hele jobben for meg". Da jeg prøvde å si at om mine hunder skulle komme inn på han og stille opp en elg, så hvorfor kunne han da ikke bare prøve seg inn på den losen da, var det riktig dyr så kunne han jo skyte, om ikke det var bedre for alle parter, men her snakket jeg visst til en vegg.. Det var visst det dummeste han hadde hørt. Jeg begynte da bare å si at visst det var dette som var holdningen så visste jeg at jeg hadde alle de andre i den lokale ettersøksringen i ryggen og at vi da kom til å trekke ettersøksavtalen, så da ble det ingen jakt på han. Da svarer han med at det var ingen problem, han kunne få ettersøks hund fra andre plasser, for så lenge den var der innen 4 timer så gikk det greit, stemmer dette? trodde det var innen en time?
  11. løshund

    Trusler

    Lurer litt på hva dere andre mener om dette. Jeg begynner å bli grådig lei av at folk truer hundene mine. Blir andre gangen at folk kommer å sier at visst de ser hundene mine (jämt og gråhund) jager elg inn på deres terreng så skyter de hundene. Så lenge jeg følger normal jakt etikk og ikke slipper hundene mine bevisst inne på nabo terreng og selvfølgelig ikke skyter dyret. Gjør jeg da egentlig noe veldig galt?
  12. Det jeg har forståttt på Per er at han vil at hundene skal premieres så tidlig som mulig. Det han er ute etter er å vise at det er tidlig jakt i de hundene han avler fram. Tror ikke han mener med det at du skal gå på prøver med hunden så lenge du har den, men at du kanskje får fram en tidlig champion.
  13. Har bisk fra samme mann, kan anbefales visst du er villig til å drive med jaktprøver! Min er frå F-kullet og han er det skutt 2 dyr for i høst, burde absolutt vært fler men har hatt mye uflaks. Har hatt loser på 7-8 timer og det hender han finner på å gi seg visst det bare tar ut, men ikke alltid det skjer heller, er også skutt hjort for han. Sliter litt med at han jakter en del mus, tror det ødelegger mye av søkene hans. Har vært ute noen ganger der han søker ut 3-400 meter men nå i det siste blir det maks 100 meter så står han i en enerbusk og jakter mus, frykteli irriterende men er vel sånn det er med unghunder..
  14. Fikk skutt første elgen for jämtvalpen i dag 13 måneder gammel! Det ble en kalv etter 3 timers los på ku med tvillinger og en 8 tagger okse. Den andre skikkelige stålosen hans.
  15. takk for det! Var herlig å høre at han nå da er klar for jaktprøvesesongen! nå må bare denne båndtvangen bli ferdig så det går ann å trene litt løs på elg, gutten av nok av jaktinstinkt, flyr rundt som en idiot etter svalene når de flyr lavt over jordet her hjemme, også har han 2 piggsvin på samvittigheten... Gleder meg STORT til første elgmøte som løshund, har bare spora innpå noen elger, blir full los i bandet da når han ser dem så det burde bli bra dette her
  16. kom nettop hjem fra utstilling av min jämthund, må si jeg er ganske ny i dette her og forstår ikke helt alle disse premieringene. Hunden min fikk 1.premie og HP er dette nok til å kune stile på jaktprøver til høsten? han er bare 9 måneder og er nettop ferdig med røytinga frå vinter/valpepelsen. I kritikken står det: H. 60 cmm MGT mas. godt hode, b.H, kropp psse lengde mangler noe volum enda, bra hale, avrøyta pels, ganske bra farve, ord. vinkel og benstamme, bra bevegelse. Litt hjelp med å tolke dette her?
  17. et lite spørsmål, jeg har en jämthund på snart 8mnd, det står i kontrakten min at en skal gjøres klar til jaktprøver kommende høst. Jeg ringte her en dag for å melde meg på en utstilling som jeg har forstått at de må ha en premiering på for å få lovt til å stille på jaktprøve, men her sier denne karen at siden han er 8mnd så kommer ikke resultatet til å bli registrert, hvor gammel må han være da før han kan få et registrert resultat?? Kan vel neppe komme på en jaktprøve å si at, joda hunden er stilt ut den og fikk gode resultater men det ble ikke registrert siden han var kun 8 mnd.....
  18. er blitt sport ei gaupe i sirdal, et rådyr funnet tatt men usikkert om det er gaupa som har tatt det.. hodet å framben var revet av..
  19. løshund

    Jamthund

    du finner vel neppe så mange jämtvalper som har bandpremierte foreldre da dette er en utpreget løshund.. Må si jeg ikke ville vært han i andre enden av det bandet visst den hunden fikk golukta, tror du kommer til å bruke utrolig mye tid på å, for det første, finne en vaalp med bandpremierte foreldre, så det å få hunden til å gå pent i bandet med elglukt i nesa.. Hvorfor ikke heller satse på NES eller NEG der det faktisk er en del bra bandhunder??
  20. har en liten jämt, har vel aldrig sett en hund som er så hard i hode før. Kom f.eks nettop inn fra en luftetur me hundene, en gråhund å lille jämten. Gråhunden kan være noe aggresiv mot andre hunder, så da jeg traff noen jeg kjener med en ganske stor golden retriver så ble det litt liv mellom gråhunden å denne. Jeg gikk å satte ifra meg gråhunden å vile prøve å sosialisere jämten litt, så jeg slapp han opp til golden retriveren igjen, men det jeg ikke visste var at denne var faktisk litt aggresiv så han gjorde et utfall mod min, tror du f*** ikke den lille tassen min skvetter unna å begynner en kjempe stålos på retriveren må si jeg ble litt foundret da.. men litt morro var det jo også! retriveren var i band, og jeg tok selfølgelig med med småe min før han ble skadd.
  21. kan sikkert funke visst hunden er vandt til det som gammeøfiskaren sier, men min hund kommer inn til meg når jeg gjør dette, og da får du hele oppmerksomheten rettet mot deg. Men det trenger jo ikke alltid være enn dum ting, kan sikkert fungere utmerket på en okse i stålos visst det er en vanskelig plass å smyge på..
  22. Varierer veldig fra hund til hund hvor moden den er, gråhunden min begynte ikke å lose før den var 2 år, noe seint spør du meg. Har enn jämtvalp nå som loste på hestene hjemme ved knappe 2 månedersalderen, på andre siden av gjerdet vel og merke. Men har hørt om hunder som loser elg ved 4 månedersalderen også, men er vel kanskje ikke å anbefale..
  23. noen som har fått skutt noe elg for biskene? Blitt 5 på min til nå, men er da lenge igjen
  24. har skutt 1,5 år gammel okse med 5 tagger jeg.. måtte kikke på tenna for å være sikker, vekta stoppa på 138 kilo.
  25. ved ettersøk på elg er det å slippe hunden ofte det eneste som nytter, det er det som er fint med å ha en hund som kan stille viltet i en stålos når du skal gå et ettersøk. vet selv at ved mange av de ettersøkene vi har hatt så haddde vi aldri klart å få ned elgen uten at vi hadde sluppet hunden, ved noen skader vil jo dyret bare reise seg fra sårleiet og gå unna.
×
×
  • Create New...