Jump to content

TP.

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Takk for svar. Big Sandy shooting så ut som litt av en opplevelse, men turen er booket allerede i mai.
 2. Hei Jeg reiser en tur til Las Vegas litt ut på våren. Jeg ønsker da å besøke et av de mange stedene der turister kan svi av penger på å skyte med våpen de ikke har tilgang til hjemme. Først og fremst er det Barrett 12,7 mm som frister mest, men jeg kommer nok til å ville skyte med litt forskjellig når jeg først har muligheten. Jeg antar at slike opplegg kan bære preg av å være til for at turister på utdrikningslag skal skyte med våpen de har sett på tv, mens de blir fotografert av kameratene. Kanskje de til og med får med seg en tskjorte med bilde av noen tøffe våpen etc. Dette er vel og bra, men er ikke helt helt i tråd med det jeg ønsker. Så til poenget: Det jeg er ute etter er å få et opplegg som er mest mulig likt en vanlig tur på skytebanen her hjemme, bare at jeg får skyte med artige våpen som jeg ikke har prøvd før. Dette kan gjerne være litt vanskelig å få til, siden tilbyderne naturligvis ikke har tilpasset sine opplegg etter en forsiktig Nordmann. For å få en best mulig opplevelse, så tror jeg følgende punkter vil være viktig for meg: Utendørs skytebane Skyte selvstendig, gjerne med en instruktør (men ikke som del av en stor gruppe) Mulig å strekke holdene til over 100 meter Fair pris "Fair pris" er jo veldig subjektivt, men jeg poenget er at jeg ikke ønsker å bruke mye ekstra penger på å skyte på en blink som eksploderer, en bil som tar fyr, etc. Blink eller gong er helt topp for meg. Jeg har sett litt på nett og har funnet et eksempel som ser mer lovende ut enn de andre. https://www.shootlasvegas.com/ Er det noen her som har erfaring med skyting i Las Vegas eller som kan komme med noen tips?
 3. TP.

  338-06 med n140?

  Ok. Takker for det. Ser dårlig ut for mine planer med n140, men var jo masse andre ladninger som må testes med tiden. Å invistere i en flaske 203B er vel en god start tanker jeg. Er akkurat blitt tom for MRP til 6,5en, så på butikken må jeg uansett
 4. TP.

  338-06 med n140?

  Takker for hjelpen. @3N38: Linken du sendte ser ikke ut til å fungere @Sauer 150: Skjønner at det finnes mer egnete kruttsorter, men hadde håpet at det gikk an å bruke det kruttet jeg har, siden jeg nå har et par kg stående. Er dette en kruttsort som er uegnet? eller kan den brukes med ok resultat?
 5. TP.

  338-06 med n140?

  Hallo. sitter med masse vv n140 krutt, og lurer på om det kan brukes bak 200 og 250 grains kuler i 338-06 A-square? Har ladet et par år, men er ikke såpass dreven at jeg driver og eksprimenteter noe særlig. Bruker stort sett de ladninger jeg finner i ladeboken. Er det noen her som har prøvd seg med n140 til 338-06? Eller er dette kruttet uegnet for denne patronen? Kulene er Hornady Interlock 200 og 250grs SP Del gjerne andre godladninger i 338-06. Er ikke så mye ladedata å finne til dette kaliberet virker det som, spesielt ikke til 250grs kuler
 6. Leddormer faller vel ikke under noen av de nevnte kategorier, så man kan vel annta at loven ikke gjelder for disse? Eller er jeg helt ute på viddene nå?
 7. TP.

  Tikka T3 Tactical...?

  Har en tactical selv, og er igrunn fornøyd med den, med ett unntak, demperen. Løpet er i utgangspunktet ganske langt og tungt, og den orginale demperen bygger bare fremover. Det gjør at du til slutt sitter med en rifle som er lite egnet til annet enn skyting med tofot. I tillegg bør det vel nevnes at demperen er helt elendig kvalitetsmessig. (hvertfall min, den ble utslitt etter bare noen hundre skudd med 223.)
 8. Må si meg enig med Smygeren2 her. Jeg liker også å se på hjort og annet vilt på kvelden, men dog ikke i jaktsesongen..(av hensyn til andre jegre) Men synes også jeg aner litt paranoia her. Det kan jo hende at vedkommende ikke engang aner at det pågår jakt? ikke engang at det er sesong for denslags? Og sist men ikke minst, kan det jo være at han synes at han har like mye rett til å se på marken fra bil, som jegrene har fra post?
 9. TP.

  Lys til revejakt?

  Du har nettopp postet det på et åpent forum;) Til og med jeg "vet det" da..
 10. Har du prøvd disse på rype? 69 grs nosler altså.. Jeg har en hel del av disse, med rype som et av formålene, men lurer på om de ekspanderer, siden det tross alt er hulspiss..
 11. Ja, må vel være det da, selv om de maste om "nye" regler etter 9/11. Også rart at de ga eksempler på helt konkrete regler, hvis de ikke finnes.. Menmen.. Hadde vel sagt mye rart for å bli kvitt en guttunge som ikke er helt 100% på engelsken. At du har mer peiling på dette enn meg, skal jeg selvfølgelig både innrømme og innrette meg etter , så regner med feilen ligger hos selgerne ja..
 12. Siden jeg selv har opplevd det, og blitt forklart reglene, tviler jeg sterkt på at det er tull.. men kan jo selvfølgelig hende at begge selgerne løy da.. slik at de slipper å selge ting?? Ellers synes jeg det var en ganske firkantet/uhøflig måte å bare avblåse andres erfaringer på.. "dette er tull"? Nå kan riktignok det eksemplet jeg brukte være helt på viddene.. Men husker de nevnte en grense på forstørrelse, og muligens lys? At det ikke finnes reguleringer, har jeg ingen tro på. Men siden du er så sikker i din sak, kan du jo sende en mail til den epost-adressen la ut da? Så får vi svar fra en som hvertfall BØR kunne det..
 13. Og når det gjelder å få refundert moms, ble jeg fortalt av begge selgere at jeg måtte søke om tillatelse til å ta med meg kikkerter med forstørrelse over 4x (eller noe sånt) hjem. Og at uten denne tillatelsen ville jeg ikke få igjen momsen ved hjemreise. (pluss at det var ulovlig da) Tror ikke det er så lett å snike seg unna dette heller, da det der VAT-refound skjemaet skal fylles ut av selger, som sikkert ikke er villig til å hverken fylle ut eller signere skjema, når du ikke har de nødvendige tillatelser..
 14. Har vært i London på jakt etter kikkertsikte selv, og jeg dro hjem uten. Med mindre du skal være der lenge, bør du ringe på forhånd, slik at de kan bestille inn riktig modell til deg.. De plassene jeg var, hadde meget dårlig utvalg. Jeg sjekket på zeiss sine internettsider etter zeiss-forhandlere i London, og besøkte to av de. Den ene heter Armalon. der hadde jeg holdt meg unna hvis jeg var deg. Han fyren som eide "butikken" maste nesten hull i hodet på meg, og hadde et svært subjektivt syn på alt som heter våpen, kikkerter, ammunisjon osv.. Vanvittig grei fyr, men veldig sær. Fikk klar beskjed om at Zeiss, Hensholdt, Swarovski og SuB zenith osv.. bare var boss... De hadde ikke nok klikk til å stille for vanlig vindavdrift på 100 meter osv.. Eneste som fungerte noen lunde til jakt var SuB PMII, den hadde hvertfall nok klikk vanlig jaktbruk Grunnen til at jeg skriver butikk i annførselstegn, er at det roterommet jeg kom inn i, lignet mer å en rotete studenthybel enn en butikk. vi var to stk, og kun jeg kom meg inn døren. alt var plassert på gulvet: ammunisjon, selvanvisere, ladekomponenter osv... og innerst inne satt altså denne fyren på en stol med et skrivebord fylt opp med løse ark.. Den andre butikken jeg besøkte var selvsagt Holland & Holland. Denne butikken er verdt turen, uansett om du skal kjøpe noe eller ei. De hadde bare to kikkerter i butikken, men han jeg snakket med, sa at han skulle bestille inn den kikkerten jeg vil ha til jeg kom neste gang hvis jeg ringte han på forhånd. Har kortet hans liggende her foran meg, så kan jo skrive av kontaktinfo hvis du er interessert.. Patrick Murphy London Gunroom 31&33 Bruton street, London W1J6HH Tel: 020 7499 411 Direct: 020 7408 7916 Fax: 020 7409 3283 Mail: pat.murphy@hollandandholland.com Web: www.hollandandholland.com
 15. Viltart: - kråke Antall: - 2 Kommune: - Bergen våpen: - rifle Viltart: - Skjære Antall: - 2 Kommune: - Bergen våpen: - rifle Viltart: - Nøtteskrike Antall: - 1 Kommune: - Bergen Fangst/våpen: - rifle Sum: 7 poeng
×
×
 • Create New...