Jump to content

TP.

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Takk for svar. Big Sandy shooting så ut som litt av en opplevelse, men turen er booket allerede i mai.
 2. Hei Jeg reiser en tur til Las Vegas litt ut på våren. Jeg ønsker da å besøke et av de mange stedene der turister kan svi av penger på å skyte med våpen de ikke har tilgang til hjemme. Først og fremst er det Barrett 12,7 mm som frister mest, men jeg kommer nok til å ville skyte med litt forskjellig når jeg først har muligheten. Jeg antar at slike opplegg kan bære preg av å være til for at turister på utdrikningslag skal skyte med våpen de har sett på tv, mens de blir fotografert av kameratene. Kanskje de til og med får med seg en tskjorte med bilde av noen tøffe våpen etc. Dette er vel og bra, men er ikke helt helt i tråd med det jeg ønsker. Så til poenget: Det jeg er ute etter er å få et opplegg som er mest mulig likt en vanlig tur på skytebanen her hjemme, bare at jeg får skyte med artige våpen som jeg ikke har prøvd før. Dette kan gjerne være litt vanskelig å få til, siden tilbyderne naturligvis ikke har tilpasset sine opplegg etter en forsiktig Nordmann. For å få en best mulig opplevelse, så tror jeg følgende punkter vil være viktig for meg: Utendørs skytebane Skyte selvstendig, gjerne med en instruktør (men ikke som del av en stor gruppe) Mulig å strekke holdene til over 100 meter Fair pris "Fair pris" er jo veldig subjektivt, men jeg poenget er at jeg ikke ønsker å bruke mye ekstra penger på å skyte på en blink som eksploderer, en bil som tar fyr, etc. Blink eller gong er helt topp for meg. Jeg har sett litt på nett og har funnet et eksempel som ser mer lovende ut enn de andre. https://www.shootlasvegas.com/ Er det noen her som har erfaring med skyting i Las Vegas eller som kan komme med noen tips?
 3. Ok. Takker for det. Ser værmeldingene har blitt verre de siste dagene, så får vel ikke kommet meg ut før søndagen. Hvis det er noen som skal på sjøen for å fiske på søndag er jo det også et godt alternativ! isåfall setter jeg pris på en invitasjon! Stiller med godt humør og enorm fiskelyst:)
 4. Hei. Er for tiden i Narvik og holder på å kjede livet av meg. Er her oppe for å ta noen eksamener, men er godt nok forberedt til å ta fri fra lesingen i helgen. Har i dag vært på desperat utkikk etter noen som kan hjelpe meg med noe frilufts-relatert å gjøre på. Turistinformasjonen, som var der jeg hadde mest troen, var visstnok låst. Dette til tross for at jeg kom midt i åpningstiden. jeg bor i Bergen til vanlig så jeg er over hodet ikke kjent i området, og har derfor litt vanskelig for å bare stikke avgårde på tur. Noen som har forslag til hva jeg skal finne på her oppe? evt. Noen som vil ha meg med på fisketur en eller annen gang i helgen?? Hører rykter om bra fisk her oppe.
 5. TP.

  338-06 med n140?

  Ok. Takker for det. Ser dårlig ut for mine planer med n140, men var jo masse andre ladninger som må testes med tiden. Å invistere i en flaske 203B er vel en god start tanker jeg. Er akkurat blitt tom for MRP til 6,5en, så på butikken må jeg uansett
 6. TP.

  338-06 med n140?

  Takker for hjelpen. @3N38: Linken du sendte ser ikke ut til å fungere @Sauer 150: Skjønner at det finnes mer egnete kruttsorter, men hadde håpet at det gikk an å bruke det kruttet jeg har, siden jeg nå har et par kg stående. Er dette en kruttsort som er uegnet? eller kan den brukes med ok resultat?
 7. TP.

  338-06 med n140?

  Hallo. sitter med masse vv n140 krutt, og lurer på om det kan brukes bak 200 og 250 grains kuler i 338-06 A-square? Har ladet et par år, men er ikke såpass dreven at jeg driver og eksprimenteter noe særlig. Bruker stort sett de ladninger jeg finner i ladeboken. Er det noen her som har prøvd seg med n140 til 338-06? Eller er dette kruttet uegnet for denne patronen? Kulene er Hornady Interlock 200 og 250grs SP Del gjerne andre godladninger i 338-06. Er ikke så mye ladedata å finne til dette kaliberet virker det som, spesielt ikke til 250grs kuler
 8. Leddormer faller vel ikke under noen av de nevnte kategorier, så man kan vel annta at loven ikke gjelder for disse? Eller er jeg helt ute på viddene nå?
 9. Siden vi her har konkludert med at det for alle praktiske formål er meningsløst å dele på null, får jeg bruke anledningen til å sitere min gamle mattelærer: Dele på null er tull!!
 10. TP.

  Tikka T3 Tactical...?

  Har en tactical selv, og er igrunn fornøyd med den, med ett unntak, demperen. Løpet er i utgangspunktet ganske langt og tungt, og den orginale demperen bygger bare fremover. Det gjør at du til slutt sitter med en rifle som er lite egnet til annet enn skyting med tofot. I tillegg bør det vel nevnes at demperen er helt elendig kvalitetsmessig. (hvertfall min, den ble utslitt etter bare noen hundre skudd med 223.)
 11. Må si meg enig med Smygeren2 her. Jeg liker også å se på hjort og annet vilt på kvelden, men dog ikke i jaktsesongen..(av hensyn til andre jegre) Men synes også jeg aner litt paranoia her. Det kan jo hende at vedkommende ikke engang aner at det pågår jakt? ikke engang at det er sesong for denslags? Og sist men ikke minst, kan det jo være at han synes at han har like mye rett til å se på marken fra bil, som jegrene har fra post?
 12. TP.

  Lys til revejakt?

  Du har nettopp postet det på et åpent forum;) Til og med jeg "vet det" da..
 13. Har du prøvd disse på rype? 69 grs nosler altså.. Jeg har en hel del av disse, med rype som et av formålene, men lurer på om de ekspanderer, siden det tross alt er hulspiss..
 14. Ja, må vel være det da, selv om de maste om "nye" regler etter 9/11. Også rart at de ga eksempler på helt konkrete regler, hvis de ikke finnes.. Menmen.. Hadde vel sagt mye rart for å bli kvitt en guttunge som ikke er helt 100% på engelsken. At du har mer peiling på dette enn meg, skal jeg selvfølgelig både innrømme og innrette meg etter , så regner med feilen ligger hos selgerne ja..
 15. Siden jeg selv har opplevd det, og blitt forklart reglene, tviler jeg sterkt på at det er tull.. men kan jo selvfølgelig hende at begge selgerne løy da.. slik at de slipper å selge ting?? Ellers synes jeg det var en ganske firkantet/uhøflig måte å bare avblåse andres erfaringer på.. "dette er tull"? Nå kan riktignok det eksemplet jeg brukte være helt på viddene.. Men husker de nevnte en grense på forstørrelse, og muligens lys? At det ikke finnes reguleringer, har jeg ingen tro på. Men siden du er så sikker i din sak, kan du jo sende en mail til den epost-adressen la ut da? Så får vi svar fra en som hvertfall BØR kunne det..
×
×
 • Create New...