Jump to content

alannette

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alannette

  1. Googlet litt, og fant dette: http://www.tryggtrafikk.no/Jakta+farlig+for+bilister.b7C_wBfM5Y.ips Formålet er altså klart - så man kan jakte så nær veg man vil, så lenge man ikke volder fare for mennesker, husdyr eller eiendom - dvs vanlige folk skal føle seg trygge, som betyr at man ikke skal postere i vegkanten.
  2. Ja egentlig så burde jo alle jegere stemme kun etter hvem som var mest liberale innstilt til våpenloven, og ikke vektlegge andre deler av politikken i det hele tatt. Alle som eier våpen er egentlig forpliktet til å stemme FrP, Høyre eller til nød Senterpartiet for ellers kommer Storberget å tar våpnene våre.
  3. @Malle: @c0nan: http://www.google.com/#q=humor
  4. Jeg tror at våpen frontene, for å kalle det det, i USA er steilere og hardere mot hverandre enn i Norge. De som er for og de som er mot er begge like lite villige til å inngå kompromiser. Her i Norge er det bedre, syns jeg, ikke minst på grunn av DFS og lands skytter stevnet som sendes på TV. Og så skiskyting så klart Begge bidrar til å ufarliggjøre skytevåpen. gundergerson har mange gode poenger, USA er et fantastisk land for den som har masse penger, men ikke så bra for de som sliter. Norge er bra for den som sliter, men den som har masse penger kanskje ikke liker den norske fordelins modellen og flytter ut. Noe de selvsagt må ha lov til å gjøre.
  5. Kanskje vedkommende som ga beskjed på Goth-forumet, helst ville at personen skulle pisse i buksa og få den store skjelven? Men foreslår at noen som har sida oppe, tar bilde av posten med guttungen på, og hans egne ord om at dette er et fullauto våpen, og sender til politiet. Tenkte ikke på det selv.
  6. Takk for mange gode svar! Det kan det helt sikkert, sånn cirka hvor mye koster en slik børsemakerjobb? 2.000, 5.000, 10.000? Jeg antok helst at det var i 2.000kr-klassen men kanskje jeg tar feil? Ett element til som jeg helt sikkert burde nevnt i starten er at jeg liker helst å bruke fabrikkammo, har ikke ladeutstyr og har heller ikke tenkt på å skaffe det, men kanskje det er nødvendig for morsomme grove kalibere?
  7. Går og lurer litt på å skaffe meg en grovkalibret rifle, og lurer litt på hva som er "vanlige" kalibre av den litt grove sorten? Med "grov" mener jeg "større enn 30-06" (større smell, større rekyl, større kulediameter). Bruksområde: Norsk storvilt, foreløpig. På lengre sikt, afrikansk storvilt? Hvem vet. Men også fordi jeg syns det er "litt gøy" med stor smell i seg selv Så langt har jeg fått med meg 9,3x62, .375H&H, .416 Weatherby som "vanlige" grovkalibre og som jeg tenker på, men fisker vel litt etter erfaringer og andre forslag? Jeg har en M98 i 30-06 som jeg lurer litt på å kamre opp til grovere kaliber, siden det er billigere enn å kjøpe ny rifle og det er ganske enkelt å få tak i en "ny" gammel M98 man kan endre på om jeg skulle "ødelegge" den. Er det noen som har erfaringer med det?
  8. Hvem er det som lager den beste samekniven å få kjøpt i "vanlig handel"? Best i betydning best stålkvalitet, altså er skarp, holder seg skarp, og er enkel å vedlikeholde. Rustfritt stål er intet krav.
  9. Skyter jeg mot skive, uten press, ligger hvert skudd på 8+, fra 40 til 45 poeng med 5 skudd (uten støtte, uten reim, innskutt i benk først). Noen slengere kommer av og til men stadig skjeldnere Skyter jeg mot hjorte figuren, er spredningen noe større, men skuddene er innenfor ringen (med unntak av en og annen slenger), pleier av en eller annen grunn å ligge på venstre side i ringen altså foran. Men viktigst, mener jeg, er at jeg har ikke skutt så mange stor vilt (3), men alle har fått treff i lunge på første skudd, selv om den første fikk nr 2 skudd da jeg trodde det første var mage skudd (var litt for langt bak) så viste det seg at den hadde treft ene lungen og så i magen.
  10. Takk for gode svar, spesielt Palinder - jeg har lært litt om grunner til treffpunkts endring nå For meg er 25+ kr dyrt for en smell, derfor spør jeg. Forbr Elite koster vel ca rundt halvparten av Oryx, og siden jeg har måttet brukt 2-3 forsøk tidligere (ja, jeg er nervøs når jeg tar prøven. alltid.) blir det fort et par hundrelapper spart med billig blyspiss. Dette var vel egentlig det jeg skulle spurt om...
  11. Hei,,, jeg lurte på hvor forskjellig kulebane det er på Norma Forbedret Elite (evt annen "billig" jakt ammo) og Norma Oryx (som jeg bruker til jakt). Oryx er litt for dyr for å bruke til oppskyting, tenkte derfor å bruke billigere ammo til oppskytingen. Lurte derfor på hvilken "billig jakt ammo" som har likest mulig kulebane som Norma Oryx. Kaliber 30-06
  12. ...og valgkampen er i gang også på kammeret... sukk
  13. Lurte på en ting til... når man skrur stokken fri fra låskassen, for å skifte avtrekk - er det da viktig å ha samme moment når man skrur den tilbake? Eller er det bare å stramme til?
  14. Søren, for treig... Takk for hjelp alle sammen, jeg bestiller et slikt Timney avtrekk og sjanser på å klare skruene selv
  15. Jeg har fått overtatt en M98 med jaktstokk, omsmiddhevearm, bedda, kikkert, rustfri og bra løp, men som fortsatt har original avtrekk fra Tyskland 1938. Så jeg tenker på å bytte det ut, og lurer på hvilke alternativer jeg har og ca hvor mye det koster (inklusive børsemakerarbeid, jeg har ikke tenkt å operere selv)?
  16. OK... formulerte meg kanskje litt dumt... jeg er vel egentlig ikke på utkikk etter en jakthund men en hund som kan gå på jakt - altså en som ikke er så skuddredd, eller blir redd om hjorten kommer i fullt firsprang, og om den går på en hjort gjerne også støkke denne ut. Jeg er fullt klar over at dette er "lite" jakt for en utpreget jakthund, og elghund eller polarhunder er ikke det første jeg tenkte på - som jeg skrev, "vil gjerne ha en hund som jeg trives med og som trives hos meg".
  17. Vi tenker på å skaffe oss en hund. Jeg lister opp de kriteriene jeg tenker på. Dette er helt i startfasen, om vi skal kjøpe eller ikke, da anskaffelse av hund er ikke noe jeg tar lett på og vil gjerne ha en hund som jeg trives med og som trives hos meg. - Barnevennlig, har barn i alderen 6 og 4 år - Vi bor i tomannsbolig i Bergen og har liten hage uten plass for hundegård (naboen i andre halvpart er hundevennlig og har hund selv) - Jeg jakter, hjort og småvilt, og ønsker å ha med hunden på jakt. Det er ikke kjempeviktig at det er en god jakthund, da jeg ikke jakter mer enn 5-10 ganger pr år, men den må ikke være skuddredd, og helst være tøff nok til å støkke ut en hjort - Om den kan trekke en liten pulk vinterstid er det bare positivt men ikke nødvendig - Rolig gemytt (i den grad det kan kombineres med jaktinstinkt?) Jeg er nesten helt newbie når det gjelder hund, men har alltid syns det er trivelige dyr og tenker altså nå på å skaffe meg min egen lille venn
  18. Joda, grei bok det... mener å huske det var 16mm kaliber på den Märklin-rifla t.o.m
  19. OK, jeg vet at dette nok er et litt tåpelig spørsmål, men hva er egentlig drilling? Og hvorfor er det det? Jeg antar at det har noe med kombinasjonsvåpen å gjøre, siden det er i dette forumet, men hva er forskjellen på drilling og kombinasjonsvåpen?
  20. alannette

    X3M1

    Kikker etter billig&godt kikkertsikte, og kom over dette fra X3M1 på Jaktfall. Er det noen som har erfaring med optikk fra X3M1, eller gode kikkertsikter under 3000 kr?
  21. Da har valget falt på en Lincoln Premier C Kal.12/76 Lady til kr 7.299,- Bestemte meg for å kjøpe nytt i stedet for å finne en hagle brukt som ikke passet helt. Skal innom politiet i morgen og levere søknaden, så er det bare å vente...
  22. Mange takk for hjelpen alle sammen!
  23. Takker for svar Nå melder det seg jo en del spørsmål jeg ikke har tenkt på ... Over/Under vs Side/Side... mener å ha hørt at O/U er mer presist, stemmer det? Og en eller to avtrekkere... visste ikke at det var mulig med én avtrekker på dobbeltløpet hagle, hvordan velger man hvilket løp man skyter? 12/76 virker å være "standard" kaliber...? Og pris... jeg betaler heller 7.000 for en hagle jeg er happy med, enn 3.500 for en som er "nesten" det jeg vil ha. Men jeg har ikke lyst å betale 10.000 for noe jeg ikke vet hvor mye jeg vil bruke... så 5.000 eller under er et greit utgangspunkt. Hvor selger man denne anbefalte Hawk Femunden? Bor i Bergen.
  24. Går med tanke om å kjøpe meg en hagle. Har ikke skutt med hagle annet enn på jegerprøvekurs for "noen" år siden, men har litt lyst å prøve igjen. Hva bør jeg tenke på når jeg kjøper hagle? Har primært tenkt å bruke den til å pulverisere leirduer, men også kanskje gå på rype eller storfuglejakt
×
×
  • Create New...