Jump to content

tanus

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tanus's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hos oss har vi flere års erfaring med treningskyting på et sett skiver og oppskyting på et annet skivesett. Dermed får vi stort sett helmantlede skudd i skivesettet som benyttes til trening, mens vi stort sett får blyspiss i skivesettet som brukes til selve prøven. Slitasjeforskjellen og dermed vedlikeholdskonstnaden mellom disse to skivesettene er betydelig. Vi har ikke gjort opp noen status, men jeg vil tippe at blyspissen koster et sted mellom dobbelt så mye og kanskje fire ganger så mye å vedlkeholde pr skudd.
  2. Sist jeg var borti dette var med tippemidler var det slik at dugnadstimer kan/skal legges inn som en del av regnestykket. Det er det som gjør det mulig å få til et anlegg a'la en skytebane, rett og slett fordi antall arbeidstimer utgjør en veldig stor andel av den totale kostnaden. Men det er viktig og nødvendig å sørge for å ta kontroll på formalitetene rundt først, slik som en annen er inne på. Gitt at formalitetene ellers er i orden er det også mulig å starte med byggingen før midlene faktisk er tilgjengelig. Dette er viktig da det ofte kan ta litt tid.
  3. Det er vunnet Norgescup-stevner på 50m/60 skudd liggende med Sauer, ikke mange, men dog...
  4. 100-130 poeng på 10 meter luft hørtes veldig mye ut. Når jeg i gamle dager trente luft med utslitt, gammelt utstyr (type svensk skinnjakke, totalt uten passform) og så oppgraderte til målsydd dress, så økte jeg umiddelbart fra ca 540 til 560 poeng. Men jeg tror at "sjokket" ved plutselig å stå der uten jakke vil bety flere poeng. Altså når man er vant med målsydd dress og så plutselig skal stå der uten. Men det går... kanskje man taper så mye som 50 poeng? Som andre har vært inne på, det kommer mye an på teknikken. Personlig tror jeg at mange kunne ha hatt godt av å forsøke seg litt systematisk uten dress noen ganger, rett og slett for å bedre holdeområde og kanskje også se litt på avtrekksteknikken. På DFS-skyting, dersom man er en middels klasse 5 skytter vil jeg tippe at dressen utgjør ca 5 poeng. Men fortsat ter det skytteren bak som er viktigst!
  5. Jeg tror at den viktigste grunnen til at folk ikke skriver innlegg i dette forumet er mange av de relativt nedlatende svarene som tidligere har blitt gitt av gjengangerne her. Jeg tror ikke jeg har vært inne på noe seriøst forum hvor prosentandelen svar med en eller annen formaning eller oppstramming har vært større enn her. Det gjør at mange ikke tør å prøve seg. Joda, jeg er enig i at man så langt det er mulig skal unngå å spørre opp igjen, eller å prøve å finne det rette stedet å legge spørsmålet sitt, men de fleste gjør så godt de kan, og har ikke gort noe som gjør at de fortjener å bli "klubbet ned". Dersom det finnes en lignende tråd, gi en link til denne og si på en vennlig måte at dette er det noen som har spurt om tidligere. Dessuten, den nye tråden er allerede startet og da vil man uansett få treff på denne om man søker, da er det best for alle om svarene som kommer er konstruktive... Det er bedre at forumet er levende med mange aktive deltagere, enn at man har et roligere forum hvor mange ikke tør å kaste seg utpå. Søkefunksjonen er der og virker like bra også med ett og annet ekstra treff. Man ser jo hvor mange svar det er på et innlegg, det er ofte en god pekepinn på hvilke treff man bør begynne med i tillegg til tittelen på innlegget. Forøvrig er det jo slik at verden går videre og selv om fasiten var noe i fjor er det ikke sikkert den er den samme i år eller neste år!
  6. Dersom du trenger kun to posisjoner på kolbekappa, er den originale ikke bare billigst, men også klart raskest å flytte mellom de to posisjonene! Du må imidertid åpne den og legge inn noe (eks. en tilskåret trepinne) slik at den stoppes i de to stillingene du skal ha den. Dvs. over og under skruen. Videre må skruen som fester kolbekappa (den ene bak) skrus til slik at den holdes godt på plass, altså bare nesten helt til, men ikke mer enn at du fortsatt greier å justere høyden, uten å måtte skru på skruen. Når dette er gjort flytter du den mellom de to posisjonene nærmest uten bruk av tid.
  7. Hvis det er DFS-skyting du har tenkt å trene og konkurrere på, så er det Sauer som er det som er fornuftig å kjøpe. Sauer kan også brukes til skyting i NSF-regi, men her finnes det andre og bedre våpen til denne type skyting (lettere avtrekk, større tilpasningsmuligheter). Saueren er også lite kresen på ammunisjon og gir gode samlinger med mange typer ammunisjon. Om du senere vil selge våpenet, så vil jeg tro at Sauer er det våpenet som er lettest og selge og som taper seg minst i verdi. Dvs. Saueren holder seg i verdi, sett bort fra løpsslitasje (som er minimal med .22)...
×
×
  • Create New...