Jump to content

SakoBigGame

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SakoBigGame

  1. Tror vi skal prise oss lykkelige for at vi har store eiendommer som ligger på statlige hender som sikrer den menige mann tilgang jakt til overkommelige og forunuftige priser, iallefall sett i betraktning av prisene nevnt ovenfor.
  2. SakoBigGame

    Laika

    Tar gjerne imot mer informasjon om dette, enten her eller som PM.
  3. SakoBigGame

    Laika

    Noen som kjenner til kommende/planlagte valpe kull fra Østsibirsk laika i løpet av høsten/vinteren/våren?
  4. Sitat fra Hundeloven: "§ 8. Særlig om hundedressur, jakt og fangst Jakthundtrening, jakthundprøver og dressur kan bare foregå med samtykke av grunneieren eller den som har en allmenn bruksrett til eiendommen. For statsallmenningene gis samtykke av fjellstyret. For bruk av hund under jakt og fangst mv. gjelder også viltloven § 23, jf. § 26, og reindriftsloven § 65" Du må ha grunneiers tillatelse til å trene jakthund. En "jaktbas" eller jaktleder er vell strengt tatt ikke grunneier på annen grunn enn sin egen og kan vell således ikke gi tillatelse til hundetrening på annen grunn enn sin egen...? En leder for et grunneierlag kan vell kanskje gi deg et svar hvis grunneierlaget har bestemmelser som sier noe om dette. Hvis ikke kan du bli nødt til å ringe rundt til grunneierne... Hvorfor er det dødfødt å ringe fylket?
  5. Statskog kom med et nytt jakt & fiskekart over Helgeland og Salten nå i sommer, her ser du tydelig hvor Statskog`s eiendommer ligger, samt en oversikt over private tilbydere av jakt og fiske og kontakt informasjon til disse. Har dette selv og anbefaler det på det varmeste. Et utmerket kart for å planlegge hvor en vil jakte og fiske og for å få informasjon om hvem man skal ringe osv..
  6. I denne saken er det vell ikke måkene som er problemet, men sløve mennesker som ikke greier å passe på søppla si!
  7. hvilke erfaringer har du med denne sammenliknet med howa 1500 lightning? Er stokken like myk i fremskjeftet? Presisjonen er god på det meste av fabrikk ammo rett fra esken?
  8. hvilke erfaringer har du med denne sammenliknet med howa 1500 lightning? Er stokken like myk i fremskjeftet? Presisjonen er god på det meste av fabrikk ammo rett fra esken?
  9. hva er hovedforskjellen mellom Vanguard å 1500?
  10. Hei. Noen som kan tipse meg om en god rifle med lav riflestigning (ikke over 1:10) i kal 223?? Er på jakt etter en forholdsvis billig bruksrifle i 223 som også kan stabilisere litt tyngre kuler..55grs +...
  11. Hvilke av Leupold kikkerne har du erfaring med? Acadia eller Mojave? Hvilke av de er "best", eller mest for pengene? Hvordan stiller disse to seg iforhold til nikon monarken? Er de på lik linje eller noe bedre/dårligere? rent generellt.
  12. du vil bli fornøyd med begge! Det sto mellom de samme modellene når jeg skulle kjøpe ny for noen år siden.. valgte sako av den grunn at jeg like den best når jeg holdte den i hendene.. enkelt og greit.. de har nok sine fordeler og ulemper begge modellene.. men jeg er storfornøyd med min sako.. god presisjon og spiser alt av ammo.
  13. Jeg er på jakt etter en all-round kikkert. Til bruk på fjellturer og fisketurer på sommeren, skumringsjakt etter rådyr, elgjakt, rypejakt you name It. Den skal være med i bilen og i sekken like naturlig som matpakka og termosen.
  14. Låner tråden litt. Jeg er på jakt etter en ny håndkikkert selv, men har ikke planer om å gjøre storinvestering i leica osv med det første.. Mange skryter av nikon monark og sier at den er veldig verdt pengene.. Er den det? Er det noen som kan anbefale en GOD kikkert som er MYE FOR PENGENE i prisområder ikke over 7000.
  15. Kanskje litt utefor tråden men hvordan er det med presisjon og demper kontra uten? Er det slik at en "ofte" får bedre presisjon etter man monterer demper? Eller det det litt hipps om happ? Eller kan en ende opp med dårligere presisjon i rifla etter man har montert på demper?
  16. hvis denne websida fungerer kan jo dette være et positivt bidrag til å øke informasjnen ut til almenheten... Er litt spent på hvordan de skal kvalitetssikkre det som blir lagt inn av opplysninger... hvem som helst kan jo nå legge inn falske observasjoner som jo også kan bidra til å skape et helt feil bilde av situasjonen... tvilsomt at rovviltkontaktene kan doumentere alle observasjonene som blir lagt inn i rovdata...
  17. har kjøpt fra cabelas flere ganger.. er som oftest bra klær.. bare ikke kjøp de for store.. går ned en størrelse jeg... bestill flyfrakt vis du vil ha det fort, hvis ikke bestill surface eller hva det nå står.. som er billigere, er du heldig kan det hende du får det send by air uansett.. har ikke opplevd noe krøll jeg..
  18. Rev er da vilt det også! dyret har en egenverdi og for enkelte kan det utgjøre en stor verdi å skyte en rev... vil si jeg har mye mer respekt for en som feller 20 rev iløpet av en sessong en 20 elg..! Greit nok at det blir sett på som skadedyr, men hva er negativt med å betale litt for å jakte smårovdyr? ser for meg at prisen kanskje bare blir en symbolsk sum som 100kr pr år eller noe. Dette vil gi statskog mye bedre oversikt over hvor mye smårovvilt som jaktes og hvor mye som skytes, da det nok også er tenkelig at rapporteringsprosenten øker gjennom dette kortet. Dette er ikke noe annet en et posotivt initsiativ fra statskog og burde egentlig ha kommet for lenge siden.... Enkelte mener jo også at man burde dokumentere skutt smårovvilt i et område før man kan få rett til å jakte småvilt i området... på den måten kan man "tvinge" "oslo jegeren" til å bidra på den fronten også, og ikke bare høste av overskuddet...
  19. Hvilken kule er å anbefale for å få pene slakt på rådyr i 3006? Har skudd rådyr med Nosler Partition for siste gang... Er det noen som har ERFARING med andre kuler som gir pene slakt (useriøse innlegg om helmantel er unødvendig å skrive her).
  20. Noen som har erfaring med bruk av dette kameraet på rifla? Epic Hd Action Videokamera http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=2376
  21. ja her er det nok mange meninger ute å går, for det er nok kanskje ikke et enkelt svar på hva som er rett og hva som er galt i denne sammenhengen... Men hovedspørsmålet i reportasjen munner vell egentlig ut i at storvaldet mente at forvaltningsmyndigheten ikke kunne pålegge dem å skyte kalv.... Er det noen her som har noe formening om forvaltningsmydigheten ikke kan gjøre som de gjør her?
  22. JEG vet ikke noe annet en det som kommer fram på repportasjen om dette.... ut fra den virker som det er det følelsmessige ved å skyte kalv som veier tyngst, de likte ikke å skyte kalven fra kua.. samt at de mente å skyte eldre dyr var bedre forvaltning... Jeg var ute etter å høre meningene til dere på forumet om temaet.... et jaktlag kan vell i utgangspunktet bare la være å skyte kalv vist de ikke ønsker det.. men da får de jo deretter mindre dyr å skyte, kjøtt osv... alternativt må det nå kunne være mulig for dem å lage en egen avskytingsplan der de dreier avskytingen over på dyr eldre enn kalv vil jeg tro...
  23. Hva mener kammerets medlemmer om at forvaltningsmyndigheten pålegger storvaldet å felle kalv når de selv ikke ønsker det. Se repportasjen fra NRK MidtNytt og del dine tanker! http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/668789/ begynner på ca 05:15.
  24. Gikk dere ikke rundt vannet for å finne ut hvor dyret evnt hadde kommet opp av vannet?
  25. Jeg har store planer om å gå til anskaffelse av Østsibirsk Laika iløpet av et års tid. Jeg sjønner det er mange erfarne hundefolk her på forumet og lurer på om det er noen som kan tipse meg om god litteratur på temaer som dressur og jakttrening og slike ting. Har aldri eid hund før og hatt ansvar med oppdragelse og trening, har bare høstet av det gode forarbeidet andre har gjort tidligere. Vil jo prøve å stå så godt rustet som mulig når tiden er inne og valpen kommer i hus både for min egen del, men ikke minst for hundens del....
×
×
  • Create New...