Jump to content

rypoman

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

rypoman's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Okei, høres uansett kostbart ut. Det er en Baikal enkeltløper som jeg kjøpte brukt for 500kr, men er jo glad i våpenet. Lett og greit å gå i fjellet med hele dagen, og den er tilpasset meg. Skal lese meg opp litt, takk for tipsene! Tar gjerne imot mer info om noen kommer på det. Ovnslakk vil være en altfor midlertidig løsning? Er jo matt også...
  2. Takk for veldig raskt svar! Kjedelig...det gikk så fort! Noen tips om hvem som hjelper meg med det i Bergensområdet - eller gjør jeg det hjemme?
  3. Hadde visst ikke brukt våpenet på lenge, og vips så var det rust på løpet. Tok en slipesvamp fra garasjen, og vips så var jeg ned til skinnende metall. Løpet er altså ikke svart hele veien lenger. Hva gjør jeg med det? Har olja godt i første omgang. Men trenger jeg noe à la ovnslakk for å bevare materialet?
  4. Veldig interessant tråd! Jeg elsker einebær og plukket vel et halv kilo i fjor sommer/høst som alt er fortært. Her i huset synes vi at smaken passer både til laks, vilt, kjøttdeig og det meste som trives i flytende smør, hehe. Nå har jeg akkurat ryddet skogen over naustet, og tenkte å flytte en del einebærbusker fra skogen ut dit. Der skal de gro mellom bjørketrærne og gjøre dobbel nytte for seg. Her lengst vest skyter trærne jo opp bare man snur seg. Men jeg sliter med å finne god nok informasjon om kultivering av einebærbusker som en plante. Noen som kan noe om det? Ellers viser det seg at spising av einebær fungerer tradisjonelt som prevensjonsmiddel. Kanskje det gjør at unge nr2 lar vente på seg... Må være lov ikke å fortelle det videre og kjøre strategien "prøv hardere" uansett.
  5. Jeg er gira, men har dessverre ikke fått tid ennå. Forholdene der er perfekte, postering på et rasoverbygg kun 10-12m luftlinje unna er mulig, samt i skogen rundt omkring med veldig bra utsikt nedover til der reven kom fra. Smygjakt er mulig, men jo mer jeg tenker på det jo mer synes jeg at terrenget er for vanskelig. Jeg har det i bakhodet, og skal rapportere om det blir noe på meg her!
  6. Hei, vi kjørte nesten på en rødrev like ved huset vårt i dag, på en gammel traktorvei. Kl14, og den var feit og frisk. Kom fra der bondenaboen min dumpet slakteavfallet sitt for ikke så lenge siden. Når jeg først har sett den der, synes dere det er en god ide å ta seg en tur dit på dagtid, med hagla klart? Må jo komme temmelig tett innpå da, men jeg ble veldig gira da jeg så monsteret... Jeg er forresten usikker på om alt av reverelaterte post skal inn i den store tråden, men da finner jeg jo i så fall aldri igjen det jeg lurer på. Rypoman!
  7. Vel, ja, det var det jeg mente da. Jeg er ikke så voldsomt opptatt av jakt, men synes at småviltjakt er en gøy aktivitet å drive med en håndfull helger om høsten og vinteren. Våpenkort til rifle har jeg ikke. Men jeg får bare ta kontakt med politikammeret, enda en gang takk for veiledning her.
  8. Takk for flere glimrende svar! Visste jo at dette forumet fikser spørsmålet. Men det er jo bare enda en sak som er helt på trynet. Den "særlige grunnen" i dette tilfellet er at disse vennene er glad i jakt, men bor til leie. Utleier vil ikke ha ting boltet fast i huset. Det er mulig at dette kompliserer ting ytterligere, men disse to bor da i en norsk storby (javel, en av de), mens jeg har flyttet litt lengre inn med fjorden og bor i en annen kommune. Herregud. Får ringe politikammeret da. For å gjøre det enda hakket verre har jeg da ikke storjaktprøven, som vennina mi med rifle tilsynelatende har. Er det da slik at rifle er noe jeg ikke bør få lov til å oppbevare? Hvem faen skal ha tid til å sette seg inn i alt dette?
  9. hei, jeg kjøpte et våpenskap som flere venner av meg bruker til å lagre våpene sine i. nå kom jeg plutselig på at jeg da jo har full kontroll på hele våpenet (flest hagler, men også en rifle), og jeg lurer på om jeg følgelig trenger en utlånsavtale til lagring? eller går en slik løsning fint helt uten papirarbeid? på forhånd takk!
  10. Selvfølgelig ... det er i så fall betongvegg og betonggulv jeg snakker om.
  11. Det var jammen raske og gode svar! Litt dumt at det stygge skapet må stå i huset, men det er nok et poeng med det. Trenges det spesialverktøy for å bolte fast greia i veggen? Takk!
  12. Hei, jeg skal til å kjøpe våpenskap rett før nyttår, men har såvidt begynt å lese meg opp. Her i forumet fant jeg en del innlegg der det fort dreier seg om helt andre ting, så jeg starter et nytt innlegg: - Kan jeg ha våpenskap montert i uthuset? Der er det verksted, og skapet er jammen ikke i veien der. Det er bygget i betong og har rent massvit fjell på den ene siden, i verste fall ruster våpenskapet bort. - Er det noe forskjell mellom tilbudene på Felleskjøpet og XXL? Jeg er ikke bekymret for sikkerhet, vil kun ha det som må til ifølge forskriftene. Det er jammen dumt jeg ikke tenkte på dette her på torsdag da XXL hadde 25% rabatt på alt i butikken. På forhånd takk for svar! Rypoman
  13. Takk for alle svar! Jeg tror jeg går for det lite arbeids- og tidsintensive innspillet Fossdal kom med. Det bør passe til en studentøkonomi, også rent tidsmessig. Hilsen R.
  14. Hei, jeg falt litt stygt på isen og en del av treverket på hagla mi ble ødelagt: (http://img3.imagebanana.com/view/l85212uw/P1030704.JPG) Nå lurer jeg på hvordan jeg skal behandle det, om noen kanskje kunne gi meg en lenke til en god tråd jeg antar eksisterer, eller hvordan dette behandles, hvilke midler som trengs osv. På forhånd takk! Rypoman
×
×
  • Create New...