Jump to content

raijo

Members
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

Recent Profile Visitors

383 profile views
 1. Bruksområde, historie, eventuelt ladedata, hva kan man forvente av denne patrone. Noe som ligner... linker fra nettet.....
 2. En kompis har ei pipe som er stemplet 440 Ohio har 1 til 18 snurr. Kaliberet er 44 og hylse er 30-06. Regner med at det er noen her som kan hjelpe meg. Har selv et sett i alle mine bøker, men finner ingen ting som passer....
 3. 440 Ohio skal være basert på 30-06 hylse, det er alt jeg vet. Noen som kan hjelpe....
 4. Når jeg skriver fjellpulk, startet det med at jeg jaktet mye skogsfugel med finskspets. Sekk og rifle, staver og ski (noen ganger truger), faller noen ganger gjorde jeg også, mulig det er flere en meg som kjenner seg igjen. Sekken ble også tung med fugel. Klam og våt på ryggen etter sekken. Her måtte det tenkes nytt, gikk til anskaffelse av en liten eldre fjellpulk ca 120-30 cm lang og det ble en åpenbaring for min del. Rifla ligger trygt og godt i fuderal fri for snø, øks og div utstyr tynger ikke min rygg. Vekten av skutt vilt er heller ikke noe problem. Det er lettere å dra dette med seg enn å bære. Ja hvis målet er å gå i kratt og kjerr kan det bli ett problem eller hvis det for bratt, men legger heller litt tid på planlegging av ruta og unngår disse områdene. Jaktet mest på topp. Jeg velger i allefall som regel pulk hvis det er føre og terreng til det. Samtidig ga det meg skytestøtte for gode skudd på lange hold.
 5. Case1 og 2 er svaret en liten fjellpulk ☺️ Det skal være riktig bratt og uleint før jeg foretrekker sekk.
 6. raijo

  Berger VLD Hunter

  Har lyst til og prøve denne hunter kula til høsten. Har så bra presisjon at den overgår allt annet jeg har testet.... Så til dere som har testet Hunter kula på dyr, er det bare å komme med flere uttalser. Får også bra presisjon med oryks. Har testet Nosler P 125 grs + 20 mm samlinger. Div lette sierra kuler, samme presisjon. Barns x 100 grs, Swift 120 ca +- 30 mm. Hva har dere fått god presisjon med av jaktkuler i 260 og eventuelt 7mm RM (her har jeg en ladning med 150 tsx i 945m/s som gir bra presisjon)
 7. raijo

  Berger VLD Hunter

  Takker for svar. Det er de nevnte kalibrene jeg også har vurdert å teste litt. Har selv også skutt noen fugler med 130 grs DL og min erfaring er at avstander under 200 m åpner de litt vel mye ? Er det noen som vet hva som er minimumshatighet for ekspansjon? Men det å få dyr ned i smellen, har jo sine helt klare fordeler noen ganger. Så får heller det bli litt kjøttødelegelser...
 8. Er det noen som har erfaring med denne kula i ulike kaliber. Har en 260 som går svært bra med denne kula i 130 grs, og har helt identisk kulebane med Norma DL 130 grs ut til 500 m. Det er sikkert noen her som kan dele litt erfaringer med Berger kuler til jakt. Har også andre kaliber som jeg vurderer nettopp denne kula som jaktkule når skyteavstandene øker.
 9. Takker for svar . Det ble en liten stigge opp til 66 grs med MRP så får jeg se hva den har å by på. Er dere som bruker denne kula fornøyd...
 10. Trenger litt hjelp til noen goladninger til en Blaser 7mm RM med Nosler Custom Competition 168 grs
 11. Skyter 130 DL i min 260 rem med SS LW pipe 60 cm og 14 mm .... Går meget bra, eneste ulemepen er at jeg må sette kulene svært langt ut, og får ikke brukt magasinet (Remington mod 7)
 12. Hei. Bruker 150 gr TSX i 945 m/s. Fungerer helt optimalt for mitt bruk. Samling 3 skudd +- 15 mm på 100 og +- 30 mm på 240 meter. Kommer ikke til å bytte med det første. Blir brukt på hjort, elg, dov og rådyr.
 13. Hei. Jeg har vært en ivrig spetsjeger og mitt valg falt på en drilling i kobinasjonen 16/16 og 7x65r med 22 mag innstikkpipe i høyre hagleløp. Valget var litt tilfeldig men har ikke angret noen gang. Instikkløp hadde jeg ikke tenkt på, men var med. Men det er jeg glad for i dag. Er nok den jeg har skutt mest fugel med. Innstikk er lett å ta ut og sette inn igjen uten treffpunktforandring. Nå blir det mest rådyrjakt og innstikk er ikke i bruk men det er 7x65r. Har du spørsmål angående drillingen , for den er til salgs da jeg skal kjøpe rifledrilling. Send pm.
×
×
 • Create New...