Jump to content

rakator

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rakator's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. NP- hylser, som tråden dreide seg om er vel uansett Normahylser der fargeforskjellen etter anløpning ikke er polert vekk. Mine NP-hylser har i alle fall hatt samme vekt uten hette som vanlige Normahylser har hatt. Når det kommer til rettskriving har vi vel alle hver vår. Kjenner jeg kan lese det meste så lenge det ikke skrives på tilgjort dialekt....
  2. Jeg har dreid ned 22-settet mitt til samme profil som 202 jaktløpene, og bruker det nå i 202-en til trening. Et alternativ til neddreiing kan være å kjøpe ei rekruttpipe, den tror jeg går i pipekanalen uten modifikasjon. En kan bruke 200str sluttstykker i 202, men da vil ikke sikringen eller boltlås fungere. På 200str sluttstykker er det et spor i boltkroppen for boltlåsen, mens det er et hull (Ø ca 5mm) på 202. Plasseringen av hullet og sporet er litt forskjellig. Hvis en sammenlikner et 200 sluttstykke med et 202 sluttstykke ser en forskjellen. Kan se om jeg ikke får lagt ut et bilde senere.
  3. Har tilsvarende på et 9,3x62 løp. Kommer av grad på en av klakkene til høyre . Har prøvd å polere vekk med 1200 papir, men har ikke fått bukt med dette. Dette er et S&L løp for 202.
  4. Lite snø under 600moh i sogn, fått ut bra med både hare og rev i hjortejakta de siste årene.
  5. for .30-06 : 51-52,5 grs med N150 gir veldig fine ladninger med ttsx 150. V0= 880m/s pipelengde 55 cm. Har skutt ett og annet med disse kulene, og fellesnevneren er at de har gitt pene slakt uansett avstand.
  6. Hva med sinnataggen på Kismul? Er det kontroll på ham? Han var litt slitsom sist jeg skjøt jaktfelt der....
  7. Den største utfordringen med å stå bak en våpendisk enten det er i storbutikk eller hjørnebutikk er: Alle kunder har individuelle oppfatninger av hva som er den endelige sannhet hva angår våpen, optikk, ammunisjon, lading osv. Den som har skutt en enkelt elg med Elite vil hevde det er det beste i verden, og samtidig fnyse en stakkars selger av veien om han skulle finne på å anbefale swift. En trenger ikke se lenger enn trådene her på kammeret ang kuler til elg for å se folk gå i tottene på hverandre. I laget hjemme kan vi finne oss selv kranglende så busta fyker over om det ene eller det andre er best. Da slår det meg at det er lett å avskrive en butikkansatt som komplett idiot om han skulle ha andre erfaringer enn de du selv sitter med, og du samtidig ikke vet noe om vedkommende. En butikkansatt kan sikkert sitt om sitt, og så kan han litt om alt det andre. Uansett bør den ansatte møtes med folkeskikk uavhengig om han har grønn fleecevest eller elgskinnsvest.
  8. tror dette med skyting i annen manns los kan kokes ned til følgende: - Vi som har drivende hund må ta inn over oss at ikke alle andre jegere kjenner til skikkene som følger jakt med hund(som vi tar som selvfølgelige). - Losdyret kan ligge såpass langt foran at det ikke er råd å høre hunden.(kanskje spesielt hvis det er en dachs i andre enden ) - Det er generelt "verre" å skyte hare i fremmed los enn å skyte rådyr for fremmed hund. Det er samtidig ofte lettere å ta ut et nytt rådyr etter lunch enn det er å få ut hare litt ut på dagen. Unntaket er rådyr for ung støver, men det er engang sånn at man tar en kalkulert risiko om man slipper et kommende stjerneemne innimellom alle småteiger på østlandet.. - De aller fleste som uforvarende eller med viten og vilje skyter i fremmed los er snille på bunnen og behandler hunden bra dersom den er snill på fallet. En uting kan være de som er alt for "snille" og stapper hunden så full av godbit at den knapt kan gå etterpå. Det KAN være ergerlig når det pluselig smeller midt i losen, men det hører med til faget enten vi vil eller ikke.
  9. Vet at galvanisert stål slipper tungmetaller ved oppvarming, men grillristen i de fleste stekovner er vel forkrommet?
  10. Prøv noen gamle Raufoss rekruttpatroner (prod frem til ca 1990) om du kan få tak i noen. De er ladd til ca 750m/s og er butte i front. De skifter ikke retning, og treffer med moderat fart. Det er sikkert mulig å få tak i noen nedstøvete esker hos materialforvalteren i det lokale skytterlaget.
  11. Solgte en slik i 2005 for 5000kr. det var en Sauer mod 40E kal 20/76 produsert i sept 87 med pen, men altfor lav stokk. Det er vel stort sett samme børsa som mod 8, bortsett fra at den hadde ejektorer i tillegg. I og med at stokken var alt for lav for meg, men for pen til å bygge om, solgte jeg. Vær obs på tilpasning tre/stål rundt låskassetangen. kolben er ganske spinkel på disse børsene, og med frisk rekyl og langsgående ved i kolbehalsen blir det fort sprekker. Ellers er dette bra børser.
  12. rakator

    30 Luger

    XXL Naf-huset hadde fiocchi i .30Luger før (2007). mulig det finnes rester der fortsatt........
  13. Det er ingen sak å bli flydd inn på vidda, men det betinger at du har landingstillatelse, som tidligere nevnt. Slike landingstillatelser (og snøscootertillatelser) får man hvis man har beiterett/ seter på vidda, eller har andre skjellige grunner. Vi var 4 stk som ble fløyet ut fra vest i vidda for tre år siden med en slik tillatelse, og det var overraskende billig. Tror vi betalte 2100kr totalt. Det skal sies at vi kun ble fløyet til parkeringsplassen der bilene stod. Vi var totalt et sted mellom 10-15 minutter i lufta. Dersom du skal bli flydd helt ned til torgalmenningen, må du nok regne med en langt stivere pris.
  14. Fikk en gang en dårlig skjult trussel av en velhavende svenske om død og fordervelse over min hund. Har en mistanke om at han egentlig irriterte seg over at vi leide naboterrenget hans, og forsøkte å fjerne oss gjennom å angripe hunden. (som han nok hørte losen av, men som neppe kom så langt som til grensene ofte.) Enden på visa var at han irriterte seg såpass at han fikk hjerteinfarkt og dermed lå på sykehus resten av sesongen Jakter nå hjort på sørvestlandet med drivende hund, og melodien der er mye den samme. Lokalbefolkningen mumler om at hunden jager hjorten ut av terrenget, valdet og fylket. Min påstand er at enkelte sørvestlendinger bruker såpass mye av sin tid på å tro, at realiteter har underordnet betydning. En hund som legger av støkker nå hjorten mindre enn folk på vandring. (og hjorten returnerer jo også, så da så) I alle tilfeller er det utrivelig og ødeleggende for jakta når man må gå med "ulvefølelsen" i ulvefrie terreng bare på grunn av navlebeskuere med aversjon mot løshund.
  15. Som hovedregel vil jeg si at du burde henge slaktet kjølig. Dersom man henger viltet varmt innendørs får man i tillegg til mørningen en veldig høy bakterievekst. Denne bakterieveksten er det viktig å holde i sjakk slik at kjøttet rekker å gå ut av dødsstivheten før man må plukke det ned. Dersom man må skjære ned og fryse ned et slakt som er dødsstivt, vil man få seigt og ikke spesielt smakfullt kjøtt på grunn av kuldeforkorting av muskelfibrene. I korte trekk vil jeg anbefale å holde slaktet på 10-12 grader til det er på vei ut av dødsstivhet, og deretter på så lav temperatur som mulig, til 40 døgngrader er oppnådd. Vann på slaktet sprer bakterier til tross for at det "ser bedre ut" etter skylling/vasking. Det er egentlig bedre å spikke vekk de ytterste hinnene på de forurensede områdene. For øvrig kan man få mye informasjon gjennom å kontakte mattilsynet. De er i ferd med å etablere en ordning der vi jegere kan gå kurs for deretter å kunne godkjenne slakt for salg. Det har lett for å bli mye snakk om kimtall og koliforme bakterier når man ringer Mattilsynet, men lærdommen er grei nok.
×
×
  • Create New...