Jump to content

thoregil

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thoregil's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

11

Reputation

  1. Da ble det omsider en mauser m12 extreme på meg. Hadde egentlig bestemt meg for cal 308Win, men så fikk jeg et godt tilbud på en overligger I cal 8x57is, så da ble det den Hentet den forrige uke, men demperen måtte ettersendes og kom i dag. Så til helga blir det skyting Kappet pipe på 47cm og satt på en svemko hunter std. Veier 4,2kg med zeiss ht 3-12x56, som på bilde. Gleder meg til å teste både ny børse og nytt kaliber! Kjøpt inn noen geco plus og s&b fmj, begge 196grs. Så får vi se hvordan de går i børsa.
  2. Takk for svar og gode erfaringer/betraktninger, @Kvernhuselva! M12 Impact skal i følge spesifikasjonene veie 3 kg blank. Det er veldig kurant. M03en hadde jeg på vekta i butikken. Med det kortet løpet veide den 3,4kg. Det er i overkant, men skal nok gå. Avtrekket skal jeg få sjekket. Jeg handler nytt fra butikk med børsemaker, så det er nok ikke noe problem. Den M03en jeg kikket på i butikk hadde et veldig godt avtrekk. Bytte løp har jeg også hørt at ikke er rett frem. Ser ikke på det som noe problem, siden jeg kjøper nytt og skyter sjelden mer enn 100 skudd i året. Løpet holder vel sikkert 10 000 skudd...:) Har du oppspenner på din ? Hvordan opplever du i tilfelle den ?
  3. Takk for svar! Må vel innse at de beste åra har passert og at vekt derfor er viktig...:) Det avhenger av følelsen når jeg får tatt i en M12 og testet oppspenneren på den. Er den grei, så blir det M12. Hvis ikke, må jeg vurdere vekt opp mot følelsen.. Butikken bestilte inn en M12 med oppspenner, så venter i spenning
  4. Jeg er på utkikk etter ei ny all-round rifle. Krav er at den skal være solid, hendig, oppspenner og kunne bytte mellom 2 kikkerter. Tenker kaliber 308 og demper. Går mye med hund. Har kikket på Mauser og tenker at det sikkert er noen som kan dele noen tanker i denne tråden Den jeg har mest lyst på, uten å ha tatt i den enda, er Mauser M12 Black Impact. Det er lett, kort og kan fås med oppspenner. Siden M03 er ute av produksjon er det mulig å få et godt kjøp på den. Var innom en lokal butikk. De hadde ikke M12 Black Impact eller noen M12 med oppspenner inne, men jeg fikk et tilbud på M03. Rundt 25 000,- for en M03 med kort flutet stalker løp ( 47 cm ) og 2 stk montasjer. Ca. 19 000,- for børse og 6000,- for montasjer. Pris for M12 Black Impact blir ca. den samme. Satt M03en på vekta med dette løpet og den veide 3,4kg, uten montasje. Jeg likte stokk og oppspenner på M03en. M12en skal altså i følge spesifikasjoner 400 gram lettere, som er betydelig. Kapper man løpet tilsvarende blir det jo enda mer. Noen som har noen tanker rundt M12 vs. M03 til mitt bruk ? Noen som har erfaring med oppspenner på M03 vs. M12 ? Har en følelse av at jeg havner på M12en, hvis jeg liker oppspenneren.
  5. Jeg har nettopp gått fra en Blaser R8 Success til en Sako S20, begge i 308. R8en og S20en veide begge 3,6kg på min vekt, så hvis lav vekt er et stort poeng, så er nok Carbonlight et bedre valg. Jeg byttet mest fordi jeg ville prøve noe annet. Har hatt R93 og R8 i mange år. Har også hatt Tikka, men aldri Sako. Har bare hatt S20en 1 mnd, så ikke fått testet den så mye enda. Men jeg tror det kommer til å bli bra.
  6. Har mulighet for toppmating på min R8, men har aldri brukt eller hatt behov for det, så det er ikke noe jeg kommer til å savne i hvert fall.
  7. Godt fornøyd med min S20 hunter med tommelstokk. Har ikke fått testet den enda da ( venter på demper ), men jeg tror det blir veldig bra! Avtrekket er bra og kan jo justeres både vekt og plassering. Jeg flyttet avtrekker helt frem og justerte den litt lettere. Liker justeringsmulighetene!
  8. Det er klart. Jeg har nettopp veid R8en og S20en på en kjøkkenvekt jeg vet fungerer. Veide uten kikkert, montasje og demper. Begge veier 3,6 kg. Blasermontasjen veier litt mer enn ringene på S20en. Så S20en blir faktisk bittelitt lettere enn R8en totalt.
  9. Det er et poeng hvis man går mye. Sako sier mitt oppsett av S20en veier 3,6 kg. Det er nok rundt 300 gram mer enn R8en. Ikke noe problem for min del.
  10. Jeg er midt i et bytte fra en Blaser R8 Pro Success til en Sako S20. Hentet S20en nå i romjula. Har hatt 308 og blir også det i Sako. Er vel eneste kaliberet som foreløpig er tilgjengelig. Venter på demper og har ikke fått testet den enda...:( Fikk en god deal på S20 og betalte 21500,- inkl. montasje for ceracoated utgaven. Grunnene til at jeg gjør dette byttet, er flere, men er nok mest fordi jeg har hatt Blaser de siste 8-10 årene og vil prøve noe nytt. Så er jeg vel blitt voksen eller kommet dit i livet at det som betyr mest for meg er funksjon og litt pris...:) At børsa funker, passer meg og er god å skyte med. At tilbehør og reservedeler er normalt priset er også en bonus. Ikke har jeg bruk for systemvåpen heller, siden jeg bruker 308 til alt. Jeg har hatt et par klikk og noe ladetrøbbel i jaktsituasjoner med R8en. Det viste seg og være en kombinasjon av fingertrøbbel og feil på magasininnmaten. Ikke vær for forsiktig med å lade...:) Sett bort ifra dette og pris, har jeg vært fornøyd med Blaser. Oppspenner er en fordel, sikkerhetsmessig, men er vanskeligere å bruke i forhold til en tradisjonell sikring. Sikringen på Sakoen blokkerer tennstempelet fysisk og det er mulig å lade/ta ut patroner uten å slå av sikringen, så den er ikke dårlig den heller. Ellers må jeg si at jeg liker S20en veldig godt. Magasinet kan virke litt skranglete, men det hjelper når du får puttet i patroner. En skikkelig bruksbørse! Det eneste jeg er litt skeptisk til er kinnstøtten på kolben. Den virker ikke kjempesolid, men satser på at jeg tar feil..:) Løpet som er flutet og med ceracoating, ser veldig bra ut. 51cm og ferdig gjenget. Stokken er helt topp og jeg er veldig glad i alle justeringsmulighetene. Har justert på avtrekk, både vekt og plassering, slik at det blir akkurat slik jeg vil ha det. Også kikkertmontasjen er veldig fleksibel. Jeg har montert ringer rett på picatinny-skinna. De kan plasseres 3 steder på skinna og gir stor fleksibilitet. Har brukt Leupold QRW2 ringer og er spent på om det er noen treffpunktforandring når jeg tar av og på kikkerten. Må testes:) Venter på noen spacere til kolben, slik at den også blir perfekt. Som de andre sier her; dra i butikken, klå på børsene og velg det du liker best, som er innafor budsjettmessig. Brukt er jo også en mulighet, hvis det du vil ha er for dyrt nytt. Kan komme med flere erfaringer med S20 etter hvert når jeg får brukt børsa litt. Lykke til med valget og godt nyttår!
  11. Du har sikkert fått svar på denne, siden posten er gammel, men jeg kan bekrefte at S20 kan lades og "avlades" med sikring på. Det er en egen knapp foran sikringen som låser opp hevarmen, slik at du kan ta ut patronen uten å slå av sikringen. Har nettopp hentet min S20..:) Sikringen blokkerer også fysisk tennstemplet.
  12. Du har ikke vurdert Drever ? Ville kanskje vært naturlig å ta den med i vurderingen her. Jeg har hatt strihåret Dachs og Drever. Har akkurat nå en Fauve som jeg har hatt i 1 mnd og den første hunden jeg har hatt fra den er valp. Det er flere grunner til at valget falt på Fauve. Blant annet dens egenskaper som familiehund og å ha i hus. Kombinert med tiltalende utseende, fremkommelighet i litt tøft terreng, samt lysten til å prøve noe annet som ikke alle andre har. Jaktdagene er dessverre i stort mindretall sett over et helt år, så det er viktig for meg at den fungerer bra ellers også. Vi har 2 barn i huset. Gutter på 10 og 12 år, så det er til tider litt action..:) Alternativet for meg var nok helst Drever. Jakter i hovedsak hjort og rådyr i til tider litt røft terreng. Hadde planer om valp fra rundt årsskifte, så det var satt i gang i god tid før COVID-19 restriksjonene kom. Men det passet jo bra med valp når restriksjonene kom:) Jeg blir nok sittende hjemme til godt uti august. Ingen konkrete tips fra meg, men litt om mine tanker rundt valg av valp. Hvis du har noen spørsmål om hvordan Fauve er som valp, så fyr løs. Det er jo forskjell på individ, men jeg kan i hvert fall svare for min Til sist kan jeg jo nevne at det ikke er allverdens med Fauve valper å få tak på, så det tar gjerne litt tid å finne en. Usikker på hvordan tilgjengeligheten på Beagle valper er. Har inntrykk av at det er lettere å få tak i en Drever.
  13. Fagerkollen hadde et kull rundt påsketider i år. Jeg har en Fauve hannhund fra det kullet som jeg har hatt 1 mnd. Tispa til det kullet tror jeg ikke de skal bruke i videre avl, siden 3 av 5 valper ble født med haleknekk, så vet ikke hvordan det blir med videre kull der. Har tidligere erfaringer med dachs og drever. Spennende med noe nytt!:)
  14. thoregil

    Leupold VX-6

    Har ikke spesielt mye kjennskap til det, men jeg kan bekrefte at det kommer til salgs her i Norge. Har en kammerat som nettopp har bestillt. Det jeg har lest om VX-6 er veldig lovende... Har selv lyst på en 1-6x24 til kombien min!
  15. thoregil

    Leopold VXR

    Da er min kikkert kommet. Men jeg må dessverre meddele at jeg ikke kommer til å montere kikkerten på kombien min. Virker som en grei kikkert til sitt bruk. Problemet er synsfeltet, som jeg mener er for dårlig. Det er spesielt viktig i min situasjon når jeg skal bruke siktet på en kombi. Da trenger jeg størst mulig synsfelt. Den er sikkert grei på ei vanlig rifle. Jeg har sammenlignet med en Meopta R1 1,5-5x20 og en S&B 1,5-6x42. Sammenlignet alle 3 på 2x forstørrelse. Synsfeltet var temmelig mye dårligere på Leupolden. De to andre var ganske gjevngode.
×
×
  • Create New...