Jump to content

Blåbær

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Blåbær's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Elektrikertape rundt kikkertsiktet der ringene skal stå har fungert som snus i en mannsalder eller to....
  2. Da har jeg samme feil på mitt sikte. Får sende det inn til reparasjon. @ tikka3: Jeg skriver i mitt første innlegg at jeg også har et S&B 1,5-6x42 hvor lyset fungerer på alle styrker. Altså jeg vet hvordan lyset fremstår på alle styrker fra 1 til 11. Til info så er lysprikken på styrke 1 helt grei å se i mørket, så dette systemet er overhodet ikke noe som er beregnet for bruk med restlysforsterker. Videre fungerer mitt 1,1-4x24 på styrke 7 til 11. Dersom batteriet hadde vært flatt ville det vel ikke være noe lysprikk overhodet Så mitt initielle spørsmål var dermed hvorvidt S&B Zenith Flashdot 1,1-4x24 kun har lys beregnet til dagslys på styrke 7 til 11. Hvilket nå er besvart av "Hole in one" Jeg beklager på det sterkeste at du og "358 Win" opplevde at jeg ble litt irritert over å måtte forklare spørsmålet flere ganger. Jeg er svært lei meg for å ha opprørt dere i den hellige juletid og ønsker dere en velsignet og rolig nyttårsfeiring
  3. Hvis du leser hva jeg har skrevet ser du at det lyser på styrke 7 - 11. Batteriet virker fint. Ingen som har et slikt kikkertsikte???
  4. Velmente råd er nettopp greit nok ; men jeg gjentar... Det er ikke lys i kikkerten på styrke 1 til 6! Er det noen som har en tilsvarende kikkert og kan bekrefte hvorvidt de har lys på styrke 1 til 6 eller ei ?
  5. Det er ikke der det ligger. Overhode ikke noe glød på styrke 1 til 6. Spørsmålet er om siktet er konstruert slik ?
  6. Har nettopp kjøpt et slikt kikkertsikte brukt. Lyset fungerer kun fra styrke 7 og oppover. Har også et Zenith 1,5-6x42 og der er det lys med økende styrke fra 1 til 11. Er det være slik at lyset bare fungerer når bryteren står på 7 til 11 (det er jo ikke noe nattsikte allikevel) eller må jeg sende siktet til reparasjon?
  7. Dette er grunnmålet, dvs diameteren inne i pipene før trangboringen. Hvis du måler diameteren til munningene med et skyvelær, går det an å gi et brukbart svar. Høyre løp er ca 15,1 mm Venstre løp er ca 14,8 mm Mvh Blåbær
  8. Har tak i en brukt Krieghoff Plus hvor jeg ikke vet trangborringen i kal 20/76 hagelpipene. Begge løpene er merket 15,7. Kan trangborring leses ut fra dette? Evt andre tegn som beskriver noe rundt dette? Har også hørt at denne drillingen ikke tåler stålhagl eller andre moderne haglepatroner. (Heavy shot) Noen som kan noe om dette? Mvh Blåbær
  9. Ikke dårligere, men du får større tap dersom våpenet skal selges. Dette tapet er allerede tatt ved å kjøpe et brukt kurant våpen. Ny Tikka ligger i samme prisklasse som f.eks en brukt Sako eller Kongsberg. Med den store forskjellen at de to sistnevnte ikke føles som Kinder-egg kvalitet.
  10. Hvis du kjøper brukt får du mye å velge mellom i prisklassen du nevner. Da kjøper du et kvalitetsvåpen som har tatt det første tapet istedet for f.eks ny Remington, Howa eller Tikka som avskrives 30-40 % idet du tar det ut av butikken. Se etter f.eks Kongsberge Lakelander. Koster ny ca 12000 og selges brukte i det prisleiet du nevner
  11. Høres strålende ut. Var litt bekymret for utvidelse av stål ved skyting av mange skudd på varme dager, men det høres ut som dette er ubegrunnet. Takk for gode tilbakemeldinger.
  12. Vannpumpetanga funket fint. Det er stålmantel med blykjerne.
  13. Vet ikke, og har heller ikke kulehammer for å ta ut kula. Men den henger godt i magneten. Skuddene er produsert av Winchester. 147 grain.
  14. Hvis man ser bort ifra større løpsslitasje - vil FMJ stålkuler kunne påvirke andre ting faktorer? F.eks på en varm sommerdag med mange skudd og stor varmeutvikling? Har kommet over parti patroner i 308 ladd med stålkuler - men er litt bekymret for å bruke dem da jeg er usikker på sikkerheten rundt dette.
  15. Bumper denne. Var en tur på banen igår og stokken er for kort. Blir vanskelig å skyte godt med den. Noen som kan hjelpe med tips?
×
×
  • Create New...