Jump to content

bmh

Members
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bmh

  1. Feil treffpunkt kan også skyldes skjeve hornhinner. Det har jeg. De fleste treffer 5-6er opp til høyre når de prøver mitt våpen på duellskiva. Har lånt bort samme våpen til flere personer flere ganger. Ser at det er helt normalt at de varierer 3-4 tommer på treffpunktet. Men ingen er så ekstrem som meg. Må selv ha skuret langt til høyre for å treffe skiva. Om våpenet blir satt fast i benk, skjer det samme. Forskjellig syn , får oss til å oppfatte at blinken står en annen plass.
  2. bmh

    PPC Revolver

    Synes det var rart at jeg kunne ta feil ja (he-he). Kan selv lite om reglene. Takk for rettelsen. Har selv lyst til å prøve dette programmet.
  3. bmh

    PPC Revolver

    Dette var rart. Kan du sjekke/lese på innbydelsen under punkt 5.6.1 under utgangsposisjon en gang til? Det var leder i fagkomite pistol som viste meg dette punktet. Begge to mener klart at det står at det kun er lov å skyte single action på 50y. Tar vi feil, eller er det en skrivefeil? Har lest det flere ganger nå. Er det noe jeg missforstår?
  4. bmh

    PPC Revolver

    Har politiet andre regler enn andre, i sitt mesterskap?
  5. bmh

    PPC Revolver

    Grunnen til at jeg stilte mitt spørsmål, var at jeg så innbydelsen til PM mesterskapet i ppc 1500. Under punkt 5.6.1, står det at det kun er lov å skyte single action på 50y.
  6. bmh

    PPC Revolver

    Stemmer det at man kun kan skyte singel action på 50 yard, og at det ikke gjelder på de andre avstandene? Hvis dette er riktig, hvorfor er det slik? De fleste som skyter felt, har dobbelaction. Blir mange som får problemer på 50 yard.
  7. bmh

    Lysmåler

    Lux-måler koster ca 400 kr,- Clas olson har denne (eller var det biltema?). Ved standplass på 10m er det min. 300 lux. 500 er anbefalt. Ved skivene skal det være 1500. 1800 er anbefalt som minimum.
  8. Norma-støtter er støtter for å legge hånda på for sittende u12 og u14 klassene på luftpistol. De legger hånda oppa denne støtten når de skyter. Den bygger opp en del slik at de kan sitte med strakere rygg. U12, dvs. ut det året de fyller 12 år, kan legge an med begge hendene på denne støtten under skyting. U14 kan bare legge an med en hånd.
  9. Norma på Lillestrøm har de. Jeg hentet 10 stk. til min klubb i forrige uke. Er sikkert best å bestille de først, da jeg ikke vet om de bruker å ha på lager. Ring 22 07 13 00
  10. Hvorfor ikke sette ett bord 2,5 m lenger frem? Bruk det som standplassbord.
  11. Om det er Einar Hagemo eller sønnen som står for lageret, vet jeg ikke. Min klubb, Støren pk har kjøpt mye skiver der. Har ikke tlf. nummeret . Einar driver bingo i søndre gate. Sønnen driver abc sport og fritid på Lade. Hvis du vet hvem A.I.Wollan er, har han sikkert riktig telefonnummer.
  12. 3-delte feltblinker blir brukt i rifle på 100 meter. Der teller bare de 2 innerste ringene. Den innerste er innertreff, og den nest innerste er treff. Rifleskytterne treffer så bra at de har redusert skiva, men for at de skal ha noe bedre å sikte på, har de en ring ytterst som ikke teller, men som de ser bedre med. I pistolfelt skal hele det sorte være treff. Hva som er innertreff regner jeg er opp til arrangøren. Bare det blir opplyst før skyting. Gamle skiver som er 2-delt som er beregnet på 100 m rifle, er ikke lovlig for rifle nå. Regner med det er en god del forhandlere som har igjen av disse skivene ennå. Kanskje halv pris?
  13. Militær og revolver skytes tohånds. Mener å huske at en skal skyte i samme klasse i mil/rev. som man skyter i grovpistol, det første året.
  14. Med dette nicket (Gal mann med hagle), tenker jeg med en gang at dette må være en journalist som skal skrive en sak om hvor lett det er å skaffe våpen i Norge.
  15. Den største feilen folk gjør utenom avtrekksfeil, er nok at de ser for lite på siktene. Vi blir som regel for opptatt av skiva. Holder selv på å venne meg av denne feilen. Merker selv at avtrekket blir bedre når jeg nesten stirrer på siktet. En annen ting er at vi ikke tør å trykke av i holdområdet. Vi skal helst ha innertier. Da kommer avtrekksfeilene. Prøv å glemme skiva, og se på siktene. Skjønte selv ikke dette helt selv før for en par år siden.
  16. Jeg hadde også skrevet navnet på en dansk leverandør på en søknad, men kjøpte i en norsk våpenforretning i mellomtiden. Selgeren i norge strøk bare over navnet på det danske firmaet, og skrev sitt eget. Selgeren sa det ikke hadde noe med våpensøknaden hvor eller hvem jeg kjøpte våpenet av. Var ikke innom våpenkontoret for å gjøre om navnet på selger. Strøk bare over, og førte på den nye selgeren. Gikk greit.
  17. Blir trolig alle 8 startene på meg.
  18. Rangering teller til slutt. Standplass 10- 9-8-osv. kommer først.
  19. 99 % av skytterne i NSF kan ikke reglene så godt som deg Bromark Dette bør du tenke over før du svarer folk.
  20. bmh

    Rengjøring ette tuning

    Har vært på biltema i dag. Kjøpte molybdendisulfidfett(MoS). Har sikkert resten av min skytekarriere av dette. Kostet kr 26,90. Fikk tak i lampeolje (luktfri). Får legge delene til oppløsning i morgen. Får lete etter luftblåseren i morgen. Ellers hadde de billig våpenolje på Biltema. Takker for tips.
  21. Fortsett å stille spørsmål du Razortec. Ingen spørsmål er så dumme at ingen lærer noe av det. Kammeret er en rask måte å finne ut det man lurer på. Synd at enkelte svarer på en slik måte at innleggeren ikke vil skrive mere. Dette gjelder på kammeret generelt. Forslag: Tenk før dere svarer!
  22. bmh

    Rengjøring ette tuning

    Har mye white sprit stående. Blir til at jeg legger alle delene unntatt gummigrepet i dette over natta. Har ikke satt sammen revolveren ennå. Skal stikke innom Biltema lørdag, da jeg kjører forbi alikevell. Skal da se om jeg finner noe egnet fett/greas. Takker igjen for tips.
  23. bmh

    Rengjøring ette tuning

    Får prøve det. Takker for svaret.
  24. Har pusset på glideflatene på en S&W m17. Ble mye dritt igjen i krinker og kroker etterpå. Hva er den beste måten å få dette bort på? Tenkte først på spray og blåse bort med luft etterpå. Har ellers ingen god ide på dette selv. Forslag? Bør kanskje ha noe fett på diverse deler. Har lest om en som brukte molybydenfett. Hvem selger slikt? Noen andre forslag på fett?
×
×
  • Create New...