Jump to content

Waidmannsdank

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Waidmannsdank's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://egun.de/market/item.php?id=3386415" target="_blank Den veier 3 kg uten kikkert .
  2. Fin post her. Gøy med bilder. Liker også at du bruker S/S hagle.
  3. Nå nærmer gåsejakta seg. Er det noen som jakter dette i Vest Agder? Jeg har lyst til å være med på Dette. Noen som har plass til en ekstra?
  4. Du jeg har en slik kikkert Godt fornøyd med den på en måte, på en annen er jeg ikke. litt treffforandring når man har den på variable forstørelser, og litt problem med dugg på den. Men behandler man linsene før man går ut er duggproblemet borte. Klar opptikk.
  5. Den børsa der skulle jeg likt å ha. Har lenge hatt lyst på dette kaliberet. Utrolig fint eksemplar ser det ut for. Jeg er redd du ikke får presisjon om du tukler med den. For stigningen på rillene blir antagelig ikke riktig for det andre kaliberet. Jeg har ei børse i 22 long som jeg ville bore opp til 22 mag. men fikk beskjed at jeg antagelig ikke ville få presisjon i den etterpå. Men du har et spennende kaliber. Som sagt jeg byttet gjerne ut den ene 7x57r min med børsa di.
  6. Jeg kjøpte også en drilling med dette kaliberet i fjor. Har fått skutt den inn med 8.2 gramm kule RWS KS. Har tenkt å prøve den ut i bukkejakta i år. Skal bli spennende og se. Noen på et forum i Tyskland sa at det hendte rådyrene løp litt etter skudd. Har vært litt dum og kjøpt 3 andre drillinger i 7x57R. Burde ha kjøpt litt andre kalibre i stedet. men det er for seint nå i disse tider hvor man ikke får lov å erverve våpen. Skulle jo tro man kunne selge en drilling i 7x57 og kjøpe igjen en i 8x57 men virker som de ikke synes det er noen god ide.
  7. Dette virket svært sært! Den som søkes må ikke inneha våpen om jeg forstår teksten rett. Det i en kombinasjon med stor interesse for rådyrjakt. Tenker ikke det blir lett, da noen med stor intersse for rådyrjakt antagelig allerede har åpen.
  8. Nittedal Spesial post mortem i papp versjon norsk nr 6. Er nok den partronen jeg har hatt mest glede av gjennom årene. Den var for meg synnonymt med norsk kultur og jakttradisjon. Den har på en måte alltid vært der. Noe av den samme ærbødighet kan man oppleve med Rotweill Waidmansheil også i pappversjon. Men nå er jo dette ikke alternativer lenger å bruke etter blyforbudet kom. Så Jeg må si jakta er ikke helt den samme lenger. Det er jo ikke det samme å putte inn en plastikk partron av nymodens art. Jeg er heldig stillt og har mulighet til å jakte en del i Tyskland. Da har jeg inntil nylig nettopp brukt gode gamle Nittedal Spesial post mortem. Jeg gikk tom for den i Høst og kunne tenke meg å kjøpe noen av den i nr 6 eller 7, i Cal. 16/70 eller 16/65, om noen skulle ligge inne med en kasse eller to(til utenlands jakt). Etter blyforbudet har jeg ikke jaktet duer her hjemme. Det Faktum at den ovennevnte partronen er ute av arsenalet er ikke grunnen alene. Bøndene driver ikke med korn-produksjon lenger så det er lengre mellom duene. Skulle likt å fått produksjonen i gang av Nittedals Spesial post mortem med wismuth. Det hadde vært et kompromiss jeg tror ville vært en trøst for mange.
  9. Jeg synes nå alle drillingene jeg har vært borti har hatt svært dårlige avtrekk dersom man ikke bruker snellert avtrekk. Det er en feil sommange gjør med drillingene. En driling har som oftest et svært lit forskjefte som man skal hold i når man skyter. Gjør man som mange gjør tar hele hånd rundt det og holder rundt løpene samtidig, ja da vil man ikke skyte bra fordi det blri som å legge riflepipa rett på anlegget uten hånda i mellom. Blir som å skyte med ei børse som ikke er beddet.
  10. Ja, sist gang jeg skjøt duer brukte jeg Nittedal Spesial post mortem i papp versjon norsk nr 6. Er nok den partronen jeg har hatt mest glede av gjennom årene. Den var for meg synnonymt med norsk kultur og jakttradisjon. Den har på en måte alltid vært der. Noe av den samme ærbødighet kan man oppleve med Rotweill Waidmansheil også i pappversjon. Men nå er jo dette ikke alternativer lenger å bruke etter blyforbudet kom. Så Jeg må si jakta er ikke helt den samme lenger. Det er jo ikke det samme å putte inn en plastikk partron av nymodens art. Jeg er heldig stillt og har mulighet til å jakte en del i Tyskland. Da har jeg inntil nylig nettopp brukt gode gamle Nittedal Spesial post mortem. Jeg gikk tom for den i Høst og kunne tenke meg å kjøpe noen av den i nr 6 eller 7, i Cal. 16/70 eller 16/65, om noen skulle ligge inne med en kasse eller to(til utenlands jakt). Etter blyforbudet har jeg ikke jaktet duer her hjemme. Det Faktum at den ovennevnte partronen er ute av arsenalet er ikke grunnen alene. Bøndene driver ikke med korn-produksjon lenger så det er lengre mellom duene. Skulle likt å fått produksjonen i gang av Nittedals Spesial post mortem med wismuth. Det hadde vært et kompromiss jeg tror ville vært en trøst for mange.
  11. hei, noen som har noen av disse filmene til salgs? Kunne tenke meg å kjøpe hele serien. Vet noen om det er mulig å ta sikkerhetskopi av disse filmene (brenne Dem)?
  12. Hei, Jeg satt og las igjennom denne tråden. Til oppklaring så finnes det såkalte Schienen/waldläufer drillinger som ikke har randtenningspartroner. Jeg har en med cal. 22 hornet. Og man finner til og med våpen med 5.6x35 R Vierling som er en kragepartron. En annen ting Når det gjelder RWS sine 22 mag helmantel og blyspiss, Så har de i min krieghoff 44 cm lange innstikkspipe ca 15-20 cm høydeforskjell. Så i alle våpen går de ikke likt desverre. Gratulerer med en fin drilling. Eneste jeg ikke liker med den fabrikaten er at de så langt jeg har forstått ikke lager disse drillingene med Snellert avtrekk.
×
×
  • Create New...