Jump to content

Hayabuza

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hayabuza

  1. Vurderer å kjøpe en R8 Professional Success og kjøpe på et silence-løp. Er det mye som må gjøres på de for å få plass eller plug'n'play? Noen som har erfaring med dette?
  2. Noen som vet om det finnes noe medaljerangering eller toppliste av noe slag for tiur? Har skutt en som jeg mener var 5,8 kg og etter det jeg har forstått så er visst det rimelig digert i tiur-verdenen
  3. Nei men det gir meg en pekepinne på hvor jeg skal legge meg i pris. Kikkerten er ikke mye skryte av nei
  4. Takk for svar. Hadde sett for meg e 3000-3500kr. standsmessig er den helt grei. fin i lakken tross litt bruksriper. mye børse igjen
  5. Har en Churchill Highlander 308win som jeg vurderer å selge. 20-25år gammel. Står på en Bushnell kikkert av noe slag. Noen som har en ide om hva jeg kan ta for den?
  6. *bump* Noen som vet av noen som selger rimelige kort rundt Namsos?
  7. jaktfall.no selger Maxon SL-7000 til 1299,- nå og det høres jo rimelig greit ut med tanke på at den kostet 4500,- før men er det noen som har erfaring med radioen? vurderer å kjøpe en Lafayette micro 4 nå men hvis denne er duganes så er det jo greit å spare 700kr.. det som betyr noe for meg er batteri, lydkvalitet, dekningsomeråde og vanntetthet.. funksjoner hit og dit er det noe nøye med skal høre og bli hørt http://jaktfall.no/index.php?nr=90&case=4&id=1564&idkategori=723&startrow=
  8. Kjempeammo! har skutt 7-8 elg med denne og er storfornøyd. ikke alltid jeg får gjennomskyting da. kulen blir til en perfekt symetrisk sopp hver gang. topp ammo. anbefales!
  9. Hehe.. ett lite "Reflex er best-stikk" men fra spøk til revolver.. på banen så er det flere som har Reflex og de sier at de nesten ikke får treffpunktforskjell mens de med Hausken havner noen cm lavere.. men.. 30cm er jo nifst mye uansett.. har vel mye med cal., lengde, arbeid. å gjøre også.
  10. Nei, gutter.. Aluminium hører til på bilen. Kjøp dere Reflex.. ikke en cm i forskjell med og uten.
  11. Hvis Shell og Statoil skulle begynt å legge på engene avgifter på bensinen så hadde vel de fleste ment at det var urimelig og krevd at noen grep inn. Hvis vi skal bevare den norske jakttradisjonen der "hvem som helst" kan gå på jakt og nyte naturen så må vi sørge for at slike trofeeavgifter og/eller hinsides kilospriser ikke får blir lov. Hvis det blir slik at vanlig folk blir priset ut av skogen og den heller fylles med rikinger i bånd som kun er opptatt av å henge ett hode på veggen som de kan skryte av til de andre styremedlemene så må det gjøres noe. Synes dagens nivå og statens takster er rimelig passe. kan kanskje økes noen kr også. Skjønner at grunneierne er opptatt av å tjene penger på jakta men da bør det heller legges til rette for dette med f.eks Guiding, Kost, losji, osv.(som du nevner) slik at den/det enkelte jeger/jaktlag selv kan velge om de vil benytte seg av dette. Slik det er nå så er det en trend at rikfolk kjøper opp eiendommer og selger jaktpakker med helikopterturer og gud vet hva. i tillegg så legges det ned gårdsbruk hver dag som går og det er naturlig at grunneierne ser seg om etter andre inntektskilder. men det med nedleggelse av gårdsbruk og den evige landbruksdebatten trenger vi vel ikke gå inn på. Jakt og fiske er en rett vi som nordmenn har. en tradisjon som går tilbake til da de første samene tente de første leirbålene. kapitalismen stopper i skogkanten. Sure oppstøt og usakligheter kan du holde deg for god til.
  12. dette burde reguleres statlig hvis det blir ville tilstander slik at den vanlige mann prises ut. f.eks at det kun er lov å ta statlige satser og avgifter slik det er på statens vald.
  13. Springer: Jeg monterte demper på rifla iår. har en Tikka M595 og kappet løpet 5cm til 52cm og satte på en BR Reflex T8 Magnum. mange sier at lengde og vekt er en ulempe med demper men jeg vil nesten si at det er en fordel. reflex'n bygger så langt inn at vektfordelingen blir mye bedre. rifla ble mye mer stabil og jeg skyter faktisk bedre stående serier nå enn jeg gjorde uten demperen. lengda ble ca. 5cm lengre enn før dempinga og det utgjør ikke stort. Presisjonen ble ikke forandret så den er det samme som før men med en rekyl som nesten er ikke-eksisterende så hjelper dette på presisjonen og ikke minst helsen. Støydempingen er fantastisk, ikke noe mer å si om den den eneste minusen jeg kan komme på i farta er mirage og varmegang. en 5-skudds serie blir fort tåkete etter 3 skudd men på jakt så er jo ikke akkurat dette noe tema. Varmegangen i demperen gjør at du kan kun skyte en 5-skudds serie i gangen pga. varmegangen (jeg velger iallefall å hvile demperen etter 5-skudd) en liten minus kan være at pipa fort havner i bakken pga. av vekten men skal man gå langt så kan man bare skru av demperen. og sånn for syns skyld vil jeg anbefale T8 Magnum. med kapping til 52cm så bygger den helt inn til forskjeftet og gir en meget tøff look.
  14. Slettet pga oppfordring til lovbrudd. Polardego, moderator.
  15. snytbilligt! ga 1500,- for kapping, kroning og gjenging for ei jeg
  16. Hvis jeg har våpnet i koffert i baksetet på bilen, aksepteres det? får ikke kofferten ned i bagasjen
  17. Slettet pga oppfordring til lovbrudd. Polardego, moderator.
  18. takker Ilatad hehe... er det noen der ute som selger kort/jakt? eller er alt solgt?
  19. Noen som kjenner til noen som som selger rådyrkort/jakt i namdalen med grei bestand?
  20. selger dere rådyrjakt? mye dyr og store bukker?
  21. Artemis er tomme for T-8 til .308 er det noen som vet av noen andre som selger disse?
  22. Er det noen som har en slik en på børse evt. har ett bilde liggende av det? vurderer en slik en og jeg er litt forfengelig av meg så jeg vil ikke ha en kikkert som ikke står i stil til älgdödare'n (tikka .308w synt.)
  23. Okey... Noen som har greie på hvor mye Reflex'n bygger ut?
  24. Takk for svar. Hvor langt blir løpet med std hausken påmontert? Har hørt at Reflex'n er den som demper mest men er det tilfelle?
  25. Har en Tikka M595 308. som skal få seg lyddemper og da lurer jeg litt på hva jeg skal velge. Det viktigste er at lyden blir mest mulig redusert, at presisjoen er best mulig og at totallengden på våpenet blir kortest mulig. har tenkt på en BR Reflex og kappe løpet 5cm for å kompansere for den økte vekten i forhold til aluminiumsdemperne. men vil kulebanen og presisjonen bli dårligere når jeg kapper av 5cm? noen som har erfaring med kapping av løpet på denne rifla? i tillegg så bruker jeg en ammo som jeg aldri har hatt gjennomskyting på (Federal Trophy Bounded) og vil den bli ubrukelig hvis jeg kapper løpet og utgangshastigheten blir lavere? er det noen som kan hjelpe meg med valget og evt. skrive litt om hvorfor velge BR og hvorfor velge Hausken? PS: er det noen som har noen videoer av BR, Hausken og evt. andre dempere i aksjon? finner kun amerikanere med subsonic ammo og gutvotter med Vepr på youtube.
×
×
  • Create New...