Jump to content

KowBoy

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KowBoy

  1. Her kommer bildet av den ene minken.
  2. Da har jeg fanget min første mink. Ble tatt i Syningfella. Tatt 350 meter over havet i en liten bekk. Agnet var halen på en tørrfisk. Min Alaska Huskey tok en tidligere i sommer når vi var ute å lufta oss. Hadde egentlig ikke noe tro på at de holdt til her i distriktet men der tok jeg feil. Bare å sette flere feller nå. 600 gram.
  3. KowBoy

    Lokking av rev.

    Fikk endelig skutt min første rev med hjelp av lokking mandagen før påske. Har lokka inn totalt 6 rev nå, men dette var den første jeg fikk tak på. Den kom på 20 meter etter 3 minutter med lokking med Peewee fløyta. Har sett på flere videoer og tips at man skal helst bruke rifle og sitte i litt større åpne områder, men 5 av de 6 revene jeg har lokket inn har kommet på hagle hold. Tre av dem har jeg hatt på 5 meter(To kom samtidig på bakpost og jeg tryna når jeg snudde meg for å skyte og den siste kom mens jeg sto å pissa etter endt lokking med hagla på ryggen og patroner i lomma .) Så fra nå av blir det lokka i delvis tettskog istedet for åpne åkrer og myrer. Har vel totalt vært ute og lokket 30-40 sessions. Noen som har samme erfaring eller har jeg bare hatt flaks?
  4. Vi hadde kurs i mår fangst her på Hølonda i Sør-Trøndelag i vinter. Kommer helt sikkert til og bli ett til neste sesong også. Dato er ikke satt enda, men jeg kan komme tilbake med info når jeg vet mere. Blir sikkert ikke før til høsten tenker jeg.
  5. Ja da var denne sesongen over. Endte opp med 3 stk. To hanner på 1,58 og 1,69 kilo og ei tispe på 1,1 kilo. Fikk to ganske rakst før jul og hadde da god tro på en knall sesong, men med dypsnø og sprengkulde i januar og februar ble det lite aktivitet på måren. Hadde 5 feller stående ute i år. Blir vel satt opp 10 til neste sesong. Da er det vel bare og vente til neste sesong starter.
  6. Sesongens tredje mår hang i fella her forrige torsdag. Har vært svært lite mår spor etter jul. Men så har det jo i hele januar og februar vært nesten en meter puddersnø i området, så det er mulig måren ikke har vært spesielt ivrig etter og kave i dypsnøen. Slaget var ikke helt bra, tror oppgangs stokken sto for nær åpningen til CB fella slik at den hadde fått en fram labb inn i fella før den slo igjen. Men siden det var ei 220 felle gikk nok lyset ganske fort uansett. Lykke til i innspurten alle sammen!
  7. Har funnet frem min mikkel revevarsler her jeg å men får den ikke til og virke. Når jeg setter i batteriet på ute-enheten blinker den rødt en ca 10-15 ganger for så og slå seg av. Hovedenheten lyser rødt når jeg kobler til spenning, når jeg holder inn programknappen blir den grønn og etter 5 sek blinker den grønnt før så og lyse grønt konstant igjen(er den nå programert?) Har satt bryter 4 på ute-enheten slik at den lyser ved bevegelse for og verifisere at den virker. Jeg ser ute-enheter reagerer på bevegelse(led lyser rødt), hovedenheten lyser kontant grønnt. Men ingen lyd kommer. Noen tips?
  8. Var ute og lokka på reven nå i dag. Satt en 15 minutter før jeg kom på at jeg holdt på og tørke elgkjøtt hjemme og skulle ha sagt fra til madammen så ho ikke slo av ovnen. Tok derfor ut partonene og stillte meg til og slålens. Selfølgelig kom det en mikkel luskende mens jeg sto der, fikk lura hagla av skuldra og lette febrilsk etter haglepatronene i lomma mens jeg sto der med buksa på knærne. Reven kom på 5 meter før han så meg og stakk av. Tenker det var litt av et syn for reven..
  9. Har mest CB220 feller. Enkle og stappe i ryggsekken eller kløven til hunden og ikke minst billig. Har også to caina feller som står der jeg har fanga mest mår. Disse har et parfekt slag hver gang og krever veldig lite av fangstmannen samt at åtekammeret er muse tett. Men måtte jeg holdt meg til en type hadde det blitt CB basert på vekt og pris.
  10. Ser nå at navneskiltet ble med ja. Så mye for anonymitet på forumet Fikk ordna meg med veldig fine navne skilt hos Lade gravering. Var i overkant dyre da, kosta 100 kroner pr stk. Skal sjekke flere plasser neste gang da jeg tror dette kan gjøres billigere. 220 traff glimrende. Har heldigvis ikke opplevd feilslag med 220 enda som jeg ser en del har opplevd.
  11. 22.Nitro: Du må nok snu fella di 180 grader fom frontier sier. Ser at fjærene ligger an på kassen. Testa fella mi når kassen sto den veien. Fella skøyt seg 1 meter opp i lufta og tok nesten fingra mine. Snu kassen og du har en glimrende mårfelle.
  12. Da var årets andre mår gått i fella. En stor og fin hann mår på 1,69 kilo. Siden det er adventstid agnet jeg med honning og tørka fiken. Fellen er en conybear 220.
  13. I dag kom det 48 nye conibear 160 feller i posten. Skal lage meg et par kasser så fort som mulig og doble opp et par plasser med ei kamuflert felle og ei "pimpa" felle. Tror jeg skal klippe ut noen øl bokser og stifte dem på kassen så de blir blank og fin. Har mest tro på Dahls og Norlands, men må vel prøve litt forskjellig, men Ringnes kommer ikke på tale
  14. Har sett over fellene mine i dag, men ingen fangst denne turen. Har 5 conibear 160 feller bygd inn i kasser hengende oppe i tre samt to kaina feller. Lurte på om det er flere som har erfaring med at jo mere synlig fellene jo bedre fanger dem. Satte ut to ferske feller i fjord med nybygd tre-kasse som jeg fanget mår i etter 1-2 uker. Bruker ikke noe form for dye eller luktestoff. Prøvde og bygge inn et par kasser med granbar og mose, men dem fanga aldri noe. Kaina fellene fanger veldig bra noe jeg tror kan være på grunn av metallet som skaper oppmerksomhet. Har forsåvit heller ingen erfaring med at man skal passe på lukt og slikt med fellene. I år satt bikkja 4 meter fra oppgangstokken og dreit, 2 dager senere var måren gått i fella. I fjord hang en kompis ei dau katt i en av fellene mine som en spøk. Katta ble fjernet og 14 dager senere hang det en mår i den. Her hvor jeg fanger er det mye skog og veldig lite folk/trakikk i skogen. Tror jeg skal lage meg en "fargesprakende" kasse bare for og se om den fanger mere eller mindre enn en "kamuflert" kasse.
  15. Årets første mår ble tatt i dag. Vanligvis sjekker jeg fellene i helgene, men da jeg sjekka fellene nå på lørdagen var det gått i ett ekorn som var halvspist. Sikkert tegn på at en mår også har funnet fella. Måtte derfor sjekke fella i dag og der hang det en ho mår på 1,1 kilo. Agnet med svisker og honning. Får også ei flaske cognac siden vi her har en intern konkuranse på hvem som tar sesongens første mår. p.s: Terje: jeg liker Nansen XO! hehe
  16. Sjekka mårfellene mine sist lørdag. I den fella nærmest veien hang det ei katt i. Ikke noe arti syn. Syntes den var litt rufsete i pelsen og var ganske sikker på at det var ei villkatt. Men når jeg tok den ned så jeg at det hang et lite rosa kjede rundt halsen på den med navnet SUSSI inngravert. F*** tenkte jeg. Syntes det var meget rart at katta hadde klart og komme seg inn i fella men tenkte ikke over det akkurat da. På baksiden av kedet sto det et telefon nummer. Ringte straks opp nummeret og kom til svigerfaren til et søskenbarn av meg. Han var selfølgelig lei seg og syntes ikke dette var noe særlig. Jeg beklaget meg så godt jeg kunne men katta ble jo ikke noe mere levende av den grunn. Etter og ha snakka med han ringe jeg søskenbarnet mitt som akkurat da holdt på og legge tak. Han lo så han holdt på og falle av taket da jeg fortalte hva som hadde hent. Imellom latterhylene fra han gikk det opp for meg at jeg hadde vært utsatt for et hyss... Viste seg at søskenbarnet mitt hadde skutt ei villkatt, fått gravert navn og nummer på et kjede og stappa katta opp i fella mi!!! Den påståtte eieren var selvsagt med på det hele... Ble lurt der ja.. Nå er det bare hevnen som står igjen.. Gled deg Terje!!!
  17. Fikk sesongens første mår i dag. 1,2 kilo ho dyr. Ble tatt på Coop xp honning og svisker. Dette var ei helt ny felle som bare har stått i 10 dager. Fella er ei conibear 160 med kasse.
  18. For deg som er student er det absolutt enklest og ta fjellheisen opp i Fagernes fjellet. Eller ta bussen til Ankenes og gå opp mot Hardhausen og videre innover. Når jeg studerte der for en 6-7 år siden var det ofte flokker med ryper på 40-50 dyr like utenfor fjellheisen. Men det var midtvinters vell og merke. Et annet tips er og gå innom G-Sport på Steen og Strøm og snakke med Kristian. Han vet det meste om jakt og fiske i området der. Lykke til med jakta. Jeg endte opp med ei rype jeg traff på Malmen, men det er en annen historie:)
×
×
  • Create New...