Jump to content

snikendeflodhest

Members
  • Posts

    103
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by snikendeflodhest

  1. Nei, flere summer man må betale for noe som i utgangspunktet var så allment tilgjengelig som småviltjakt betyr slutten for allmenn småviltjakt på kort sikt, og slutten på all jakt på lang sikt mtp rekruttering og allmenn aksept.
  2. Står da ikke noe om forbud mot slugs på rådyr der? Skjønner ikke helt hvorfor njff-fyren skriver det?
  3. Oppe til høyre finner du en søk-funksjon. Lykke til. (kommer sikkert noen og svarer deg her likevel...)
  4. Hvor lang er den bajonetten på Kongsberg jegerrifla?
  5. Ikke glem klassikern ribbefett fra panne med pultost på brødskive!
  6. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=49&t=33220 Er vel akkurat den? Triangle gun, olympic(ia), hungaria, feg (opprinnelige fabrikknavn) og gud veit hva... osv Ikke noe dårlig kjøp tror jeg.
  7. De som bruker kombien oftere enn hagla (f.eks. meg...) er som regel de som ser på kombien hovedsaklig som ei rifle, men med mulighet for hagle.
  8. Det er ikke jakt, dermed heller ingen reguleringer på antall skudd i børsa. Forøvrig; hadde jeg vært gjedde ville jeg heller foretrukket ei haglesørpe/sjokkbølge med påfølgende død fremfor å blitt kjørt rundt et kvarters tid med ei veik haspel/fluestang med 10-12 påfølgende nakkeslag med nærmeste tilgjengelige tynnkvist. Edit: Bør selvsagt ikke foregå i gytetida og seff med tillatelse fra grunneier.
  9. ...i mindre grad enn ved gatelys skulle jeg tro? Synes egentlig dette høres rart ut, all den tid man har lovgivning som rett ut sier at kunstig lys kun er go ved revejakt.
  10. Hvis dette stemmer så...lysløyper anyone?
  11. Det blir feil på så mange måter. Forutberegnlighet, forarbeidenes posisjon i kildehierarkiet, personenes tidsbegrensede mandat... Den lista kunne blitt lang. Viser til mine to foregående innlegg i denne tråden.
  12. Jo, for deres mandat har gått ut på dato. Skal ikke mye fantasi til før man kan konkludere med at et slikt system er uheldig.
  13. Helt enig med Tron. Et ytterligere minus ved å bruke vitneutsagn ang forarbeider er at enkeltpersoner i utvalgene får langt større innflytelse i ettertid enn hva de hadde den gang i en større gruppe. Edit; de reaksjonene som kom i denne tråden etter dommen virker litt, eh...
  14. @Stykkjunkeren: Nå argumenterte jeg for 22 mag kontra de litt større (som du beskrev det), men du velger også å vinkle mitt utsagn som om jeg reklamerer for 22 mag kontra lr. Det kan jeg godt gjøre, hvis bruksområdet hovedsaklig er til jakt. Nå tenker jeg dog ikke på antall skudd avfyrt i respektive aktiviteter. Det at ammoprisen bare er er litt billigere enn de litt større er et dårlig argument i og med at du selv bruker ammopris som et argument for lr kontra mag Dessuten går jeg ikke med på at ammoprisen bare er "litt billigere" enn 5,6x52R (ditt eksempel). At det er irrelevant om man bruker .223 eller 22 mag i forbindelse med lydnivå og vekking av slumrende omgivelser er feil. Dessuten er det en del som kjøper 22mag for å skåne bikkja for lyd, se treskjellerfolka f.eks. Å argumentere vekk sikkerhetsavstand med viktigheten av sikker bakgrunn blir også feil, det er forskjell på om kula detter ned etter 1400 meter eller 3500 meter. At bruksområdet kanskje er litt snevert, javel, men da er 22 lr snevrere, og ypperlig til sitt bruk.
  15. Lydnivå, ammopris og sikkerhetsavstand (3!). Nå skal jeg selge min 22wmr men det er av andre grunner.
  16. Dette er vel Feg-haglene som gikk under navn som Monte Carlo og Olympic? Og i Sverige som hungaria?
  17. Grunnet nyoppdaget hundeallergi ser det ut som min karriere som spetsjeger ble veldig kort. Leter etter ny eier, vanskelige greier , har jo et ansvar for at han kommer til et bra sted. kontakt på pm
  18. Var det CCi gamepointen du testa? Ser forresten på svenske spetsforumet at de skryter mye av Winchester 40 HP. Er den å få tak i noe sted?
  19. CCi TNT er hvertfall ikke å anbefale til ei krikkandhunn på 30 meters avstand. Den ble seriøst ødelagt.
  20. Griffen tar jo opp et annet interessant tema, hvorfor skal flåttmiddel reseptbelegges her til lands? Ormekur kan jeg til dels forstå at krever resept, men jeg kjøper nå begge deler i Sverige likavæl...
×
×
  • Create New...