Jump to content

Morgan.Kane

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Morgan.Kane

  1. Hvis du ser litt nøyere etter på jaktradioen din vil du se at det finnes en funksjon for å bytte kanal Du trenger ikke kjøpe en jaktradio for hver frekvens Nei spøk til side, det jeg sier er at det er programvaren i astro220 som bestemmer hvilken frekvens den tar imot på. Hvis du endrer programeringskoden til å ta imot på en annen frekvens er det helt uproblematisk. Den amerikanske modellen tar imot på 5 ulike frekvenser, den nordiske kan ta imot på 2. Det sitter mennesker ute på nettet som er i stand til å lese og endre Garmin sin programvare, tro meg.
  2. Nå er det vel omtrent 5-6 stk i denne tråden som påstår at nordiske og amerikanske DC30 og DC20 ikke går om hverandre, felles for de alle er at dette er noe de ikke i vet. Har noen av de som påstår at dette er umulig prøvd å laste en astro220 med "feil" software"?, altså amerikansk på en nordisk, eller omvendt. En amerikansk DC30 sender på en annen frekvens enn den nordiske, det er korrekt, jeg er usikker på om disse frekvensene er fastlåst eller om de går å endre i programvareoppsett. Amerikansk og nordisk astro 220 er identiske, det er bare programvaren som er ulik. Garmin har i en årrekke brukt tid å krefter på å lage GPSene sine sånn at det feks. var umulig å bytte språk, de lagde med asiatiske språk til asia, europeiske språk til europa, latino og engelsk i amerika, dette var kun gjort for å styre markedet, feks kunne man kjøpe en 60CS til 30% av norsk pris over disk i New York. Når dollaren var på det laveste kunne man kjøpe et Astro220 kit over disk i NY for kr2250, det er vel halvpartene av det de billigste selges for i Norge. Alle krefter garmin har brukt på sånne tiltak har blitt cracket, det er altså bare et tidsspørsmål før du kan lese Nordiske DC 30 med en amerikansk astro220, og viceversa. Det er ikke brått sikkert at vi får 70 koder å velge imellom, det er mulig at du må gi avkall på 20 "amerikanske koder" for å få inn de 20 norske, bor du i Osloområdet betyr ikke dette så mye siden du må ligge unna kodene 10-19 alikevel fordi frekvensen er i bruk av busselskapene.
  3. Det er vel bare "Rødt parti" som har hatt våpen til alle på programmet, men de har vel kanskje gått vekk fra planene om væpna revolusjon. Jeg tror ikke jeg kommer til å stemme på dem heller, like lite som Frp
  4. Nå har du havnet under lavmål og tråden er i ferd med å bli ødelagt, men det var vel det som var ønsket? Hvis du i det hele tatt tok deg bryet med å lese de 10 første innleggene i tråden hadde du fått med deg at det gjaldt en sak av nyere dato og tilsvaret ditt er fortsatt basert på å ta ting ut av sammenheng. Jeg forslår at du begrenser innleggene dine til å rette kommafeil, da slipper du unna med bare å lese en setning av gangen. PS: jeg er nok bare Texas ranger ennå, men bare vent.
  5. så om man gjør noe galt er man stemplet som kriminell resten av livet? -du blir tatt med 0,5 i promille(det er typisk dagen derpå promille feks) og blir dømt for fyllekjøring, er du fyllekjører resten av livet? -du blir stoppa i 67 i 60 sona, er du da råkjører resten av livet? osv. jeg tror ikke alle her inne alltid følger lover og regler. er vi kriminelle resten av livet fordet? Så søt du er! Du må gjerne sittere det jeg har skrevet før men les to linjer lenger ned i samme innlegg, der står det: Hadde det vært en gammel sak og vedkommende har skikket seg bra i ettertid tror jeg nok at han hadde fått tilgivelse. Det blir ikke lett å debattere når ting blir tatt ut av sammenhengen
  6. Siden det var jeg som satte det hele på spissen forslår jeg at vi dropper pedofile og nazister, det blir en stor avsporing av debatten. Jeg trodde ikke det var mulig at det kunne missforståes med måten det står skrevet på. Jeg satte det helt på spissen bare for å få noen til å forstå at alt ikke er OK selv om man har betalt bota si. Mannen er forsatt dømt for tjuvjakt og kommer til å være det i hele sitt liv, det at han drar til NM som om ikke noe er hendt viser vel at han ikke tar dette så veldig tungt. Hadde det vært en gammel sak og vedkommende har skikket seg bra i ettertid tror jeg nok at han hadde fått tilgivelse.
  7. Jeg tror noen her missforstår litt, dette handler overhode ikke om man har betalt boten sin eller avtjent en straff. Han skal ikke bare til NM med en hund, han skal opptre som en ambassadør for en forening med mange medlemmer.
  8. Jeg skrev innlegget mitt med et ønske å provosere grovt og er enig i at sammenligningen var mere en drøy. Jeg kjenner ikke bakgrunnen for hvorfor han er dømt for tjuvjakt, det kan være alt fra å ha skutt ei skogdue istedetfor ei ringdue, eller kanskje han har skutt 3 elg hos naboen i juni, det finnes jo nyanser. I de tilfeller jeg representerer eller opptrer på vegne av noen, er jeg ganske bevisst på det. Det samme forventer jeg av andre også, jeg synes dette er dårlig dømmekraft både av styret og av personen selv. På enkelte her virker det som at alt er i orden etter at man har sonet ferdig eller betalt boten sin, man trenger ikke angre på det man har gjort gærent en gang. De aller fleste som er domfelt har gjort det bevisst eller utvist dårlig dømmekraft. Når det er sagt skal vi også tilgi en gang, for meg blir det den dagen man innser at man har gjort noe feil og bevist at det var en enkeltforteelse. Forøvrig bør vi være veldig glad for at vi har ulike synspunkter i denne saken, diskusjonen her vil gjøre oss i bedre stand til å takle slike saker i ettertid så det blir en form for retferdighet oppe i det hele.
  9. Dette handler vel ikke om formaliteter eller hva man er skyldig eller uskyldig i. Når man drar til NM med merket til klubben på ryggen er man representant for en klubb og dets medlemmer. Fyren burde rett og slett innse dette selv og ikke stilt. Det er vanlig folkeskikk at folk som har "bærsjet i skuffen" trekker seg som representant for foreninger. For å sette det hele på spissen: Kunne noen av dere tenkt dere at lommemannen dro landsmøte som foreldrerepresentant for barnehagen der barnet dit går? Teknisk sett er han jo uskyldig så langt.
  10. Jeg rettet litt på innlegget midt i samme minutt som du skrev ditt, bare sånn at du er klar over det.
  11. Husk at i nordre deler av Øyeren er det naturreservat, med egne regler for jakt. Det handler om særregler for jakt i naturreservatet og har ingen ting med hvem som eier jaktretten. Man kan selvsagt ikke jakte der hvor det er forbudt, eller utenom de fastsatte jaktidene, eller på arter det ikke er jakttid på, selv om grunneieren sier at det er OK.
  12. I sjøen kan du jakte hvor du vil så lenge du står med bena i vann. I innlandet er det litt annerledes, i alle store innsjøer i Norge gjelder grunneierretten med det unntak at staten "eier" midtpartiet, men det er heller ikke helt riktig fordi det bare er der hvor jordskifte er holdt at staten har stadfestet sin rett, feks. Hurdalsjøen. I alle store vann hvor grunneierretten til staten ikke er krevet får grunneierne holde på som de vil helt til de begynner å sperre allmenheten ute eller starter med med virksomhet som fylkesmannen ikke liker i "det frie midtpartiet" Det betyr at får du lov av grunneier til å jakte i feks. Øyeren, kan du i praksis jakte helt ut til midten, sansynligvis går det helt bra hvis du opptrer "normalt" hvis du kløner det til ved feks å jakte uforsvarlig eller hindre annen ferdsel vil nok både du og grunneier få med fylkesmannen å gjøre. Fylkesmannen lar grunneierne rundt et vassdrag stort sett få være i fred, men hvis de føler at allmenhetens retter blir truet eller tilsidesatt kjører de en rettsak om eiendomsforholdet, Staten er nærmest garantert retten til midtpartiet. Rådet blir: spør grunneier og opptre fornuftig
  13. Jeg sverger til skrukork, jeg har tilgode å finne en med hurtigåpning som ikke lekker etter at du har åpnet den eller fått litt kaffegrut imellom. Jeg har en sånn en i 1liter til 199- helt grei- http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=60986 Også har jeg en sånn en http://www.clasohlson.no/Product/Produc ... d=50162592 bare det at min er i 6dl utgave
  14. Det kunne jo være sånn at det var noen andre som hadde lyst til å dra på bjørnejakt som ikke fikk dra, kanskje det ble lovlig jakt på noen flere bamser hvis ingen ble ulovlig felt? Selvsagt er fyren uskyldig til han er dømt, men personlig synes jeg at han drar strikken litt langt, vi skal ikke se bort ifra at det etterhvert kommer regler som fratar deg rett til all skyting og jakt mens du er etter etterforskning, nettopp fordi noen må ta den helt ut. For å være ærlig tror ikke jeg han har gjort jegerstanden i Norge noen stor tjeneste, tvertimot. Jeg synes han har gjort en dum og unødvendig handling. Ellers er det jo spennende at 350RM legger skylda på arbeiderpartiet for dets dominerende stilling i NRK, mon tro hvem i regjeringa som har sørget for innslaget?
  15. Og hvor står dette ID nummeret? Trykk på knappen som det står "DOG" på, velg din hund eller den hund du ønsker å vite mere om(hvis du har lagt inn mere enn en hund). Trykk deretter på "enter" knappen, du vil da få opp masse info om 20DC enheten som er parret opp imot din astro220, i feltet hvor du ser styrken på kommunikasjon og gps signal står også idnr.
  16. Tanken er at om de som jakter rundt osloområdet styrer unna den eneste frekvensen som er i bruk, så slipper vi at noen klager til televerket, dermed slipper vi også peilebilen til radiostøykontrollen.
  17. OPPFORDRING TIL ASTROBRUKERE I OSLOOMRÅDET: Styr unna ID nr 10-19 ellers sender du på samme frekvens som busselskapene, senest i dag var det en bussjåfør som irriterte seg over den jævlige støyen som kom hvert 5 sekund.
  18. Naa sier vel ikke dette at det da automatisk blir bedre aa vaere vapen eier? Sentrale tilitsvalgte i FRP har jo stoettet instrammingen av privates mulighewter til aa eie vaapen... Eller betre å vere jeger... Vil ikkje tru FrP er særleg opptatt av å sikre allmenhetens tilgang til jakt på rimelege vilkår. OT: Ikkje for å vere for politisk her, men ville ikkje stemt FrP om dei so gav meg gratis so mange våpen eg ville ha 1+
  19. Jeg kan nok ikke gi noe svar, men her er noen linker til sider som handler om K98k samt oversikter over produksjon og produsentkoder. Jeg vet at FN lagde noen mausere med grå kasse, men de var i kaliber 7,62 x 63 og hadde en stor L med krone over, fremme på låskassa, det stemmer jo heller ikke med hvor din er produsert Som du ser produserte Wilhelm Gustloff Werke totalt ca 1,2 millioner 98k, i 1941 drøye 160 000 stk http://www.battledress.nl/wapens/Karabiner%2098k.htm http://www.germanmilitaria.co.uk/k98.htm http://www.dodskins.com/index.php?area= ... hersteller
  20. Er det skjedd en politisk konspirasjon i Njff? Jeg antar at alle som stiller til valg i store organisasjoner er politisk beviste mennesker, det kan umulig være noe problem. Hele prosessen frem i mot ny våpenforskrift har skjedd på en ryddig måte i Njff, om det har vært en svikt må det ha vært at de ikke har ropt høyt nok når politikere og byråkrater har endret det som lå på bordet. Hadde de ropt på den måten noen her på forumet roper på hadde garantert ikke noen giddet å høre på dem heller. Det er så mange angrep mot personer eller et bestemt politisk parti at det nesten ser ut som om det er et bevist forsøk på stigmatisering, et av innleggene beskylder sågar ledelsen i Njff for å høre politisk til på ytterste venstre. Til de som skriker høyest om demokrati, husk at ingen skal forfølges for politisk tillhørighet. Tenk om noen ringte til lederen i kammeret for å sjekke partipolitisk tillhørighet hos styret? Jeg antar at Moland fortsatt er medlem av arbeiderpartiet, men det er snart 20 år siden han var ved statsministerens kontor, så det kan umulig være et habilitetsproblem i forhold til våpenforskriften. Så hvis ingen her kan legge frem noe bevis på politisk konspirasjon i Njff, bør dere moderere uttalelsene litt. Så lang i denne tråden er det bare en som har fremført sakelig og balansert kritikk her og det er Skaubjønn.
  21. Prøvde bare å si at det foregår andre ting i Njff enn blysaken og våpenforskriften. Jeg er heller ikke overvettes begeistret for utfallet av den nye våpenforskriften.
  22. Som jeg sa: jeg er ikke enig i ett og alt, men man skal ikke se bort i fra at den nye våpenloven er helt grei for et stort flertall av medlemmene i Njff. Jeg antar at under 15% av medlemmene har flere enn 6 våpen. Så på et vis har de ivaretatt flertallets interesser, selv om det rammer noen "uheldige" Og selv om de har driti seg aldri så mye ut på både bly, våpenforskrift og andre enkeltsaker er det alikevel en god og nyttig organisasjon for flertallet av medlemmene.
×
×
  • Create New...